TEST: Test: Sony Ericsson W302
Test

Test: Sony Ericsson W302

Testresultater

Sony Ericsson W302

Positive ting Bra musikkspiller, god pris, solid og pent design.
Negative ting Små, harde knapper gjør det vanskelig å skrive SMS. Store og ubehagelige medfølgende ørepropper, ingen 3,5 mm jack-inngang. Dårlig kamera.
Totalinntrykk
Totalinntrykk score : 4
Prisklasse
Prisklasse score : 6
Menynavigering
Menynavigering score : 4
Brukervennlighet
Brukervennlighet score : 4
Design
Design score : 5

Testresultater

Sony Ericsson W302

Positive ting Bra musikkspiller, god pris, solid og pent design.
Negative ting Små, harde knapper gjør det vanskelig å skrive SMS. Store og ubehagelige medfølgende ørepropper, ingen 3,5 mm jack-inngang. Dårlig kamera.
Totalinntrykk
Totalinntrykk score : 4
Prisklasse
Prisklasse score : 6
Menynavigering
Menynavigering score : 4
Brukervennlighet
Brukervennlighet score : 4
Design
Design score : 5
W302 er en billig utgave av Sony Ericssons populære Walkman-modeller. Da vi åpnet esken falt vi umiddelbart for designet, som i motsetning til mange andre mobiler i prisklassen ikke oste plastikk. Prisen ligger rundt 1.300 kroner uten abonnement.

Tvert i mot, telefonen føles solid, og dekslet er laget for å likne metall. Dessverre er knappene på telefonen små og harde, og det er ikke noen enkel sak å skrive meldinger. SMS-er du mye vil vi anbefale deg å gå inn på nærmeste mobilsjappe og teste ut tastene selv før du kjøper.

Skjermen er heller ikke av de største og klareste, du må nøye deg med 176 x 220 piksler. Til sammenlikning har W902 en skjermoppløsning på 320x240 piksler. Det gjør mobilsurfingen litt mindre spennende enn den kunne vært.

Du skal ikke surfe på tunge sider eller laste ned mye musikk rett til mobilen, her er ikke støtte for 3G eller turbo-3G, men Edge gjør at surfingen likevel går greit.

Ikke imponerende kamera

Kameraet er heller ikke av de beste, her får du kun to megapikslers oppløsning. Bildene du tar i godt lys blir greie, men heller ikke mer. De er ikke spesielt egnet til å putte glass og ramme, men fungerer greit som minner om en hyggelig skitur eller piknik i parken.


Bildene du tar blir ikke akkurat mesterverk, selv når lyset er godt.

Bilder tatt innendørs og i dårlig lys blir derimot ikke spesielt bra, selv om du bruker nattfunksjonen. Videoklippene egner seg kun til å spille av i 10 x 10 centimeters størrelse, blåser du filmen mer opp, blir filmen fryktelig pikslete.

Så er det da også musikkspilleren som er hovedpoenget med denne mobilen, og her kommer W302 godt ut. Spilleren er enkel i bruk, og startes via en egen walkman-knapp på siden av telefonen. Musikken kan sorteres etter artister, album, spor eller spillelister og du kan også legge inn dine egne internettradiokanaler.

Vanlig FM-radio får du også i W302. Musikkspilleren er ikke like avansert som i de dyrere utgavene, her har du blant annet ikke funksjonen hvor du kan ta opp musikk som spilles, og søke rett på nett etter artist og låtnavn. Eneste vi har å utsette er at det er tungvindt å lage spillelister med W302.


Her er det nemlig ikke noen egen programvare for overføring av musikk mellom PC-en og telefonen, noe som har både fordeler og ulemper. Det positive er at det gjør musikkoverføringen svært enkel – du kobler til mobilen og drar og slipper musikkfilene du vil ha over i musikkmappen på minnekortet. Ulempen er at du ikke kan lage ferdige spillelister på PC-en, men må knotte de fram på mobilen.
Bra på lyd
Går du inn på musikken din i filmappen, ligger de kun sortert på tittel, noe som gjør det vanskelig å holde oversikten. Heldigvis kan du som nevnt sortere på artister og album i selve avspilleren.

Lydkvalitetet en god, men de medfølgende ørepluggene er alt for store og ukomfortable, og gir heller ikke spesielt god lyd. Vi anbefaler å bytte dem ut med noe bedre både i lydkvalitet og komfort.

Her kan du lese vår store øreplugg-test.

Vi irriterer oss fortsatt over at en Walkman-mobil ikke har egen inngang for standard, 3,5 mm. jack for vanlige hodesett, men at vi må bruke Sony Ericssons medfølgende overgang. For det første er pluggen til telefonen stor og gjør det vanskelig å dra mobilen opp og ned av lomma, for det andre blir det fort fryktelig mye og lange ledninger.


Vi er ikke glade i Sony Ericssons proprietære kabelløsning.

W302 har støtte for stereoavspilling av lyd via Bluetooth, AD2P, slik at du kan slippe unna kablene helt om du investerer i et trådløst hodesett.

Konklusjon
W302 er en enkel og grei musikkmobil som ikke later som den er noe mer. Musikkspilleren er god, og selve telefondelen fungerer også greit. Stive og harde taster trekker ned, det samme gjør en litt liten skjerm og kun Edge-støtte.

Kameraet er heller ikke imponerende nå som stadig flere mobiler kan skilte med fem megapiksler. Om du er på utkikk etter en enkel mobil som kan doble som MP3-spiller har vi ingen problemer med å anbefale W302. Er du mer kresen vil du finne andre mobiler som både fungerer som musikkspiller, kamera og telefon.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen