TEST: Test: Sony BDP-S560
Test

Test: Sony BDP-S560

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Testresultater

Sony BDP-S560

Positive ting Bra bilde- og lydkvalitet, enkel i bruk, tilkoblinger og WiFi.
Negative ting Kan kun streame bilder, ikke 7.1-analog mulighet, ikke internt minne til BD-Live.0

Testresultater

Sony BDP-S560

Positive ting Bra bilde- og lydkvalitet, enkel i bruk, tilkoblinger og WiFi.
Negative ting Kan kun streame bilder, ikke 7.1-analog mulighet, ikke internt minne til BD-Live.0
(Artikkelen ble første gang publisert 11.november)

Denne tiden av året innbyr til film, og med stadig flere flatskjermer rundt om i norske hjem er Blu-ray en løsning. Teknologien gir deg mulighet til å se både gamle og nye filmer i høyoppløst kvalitet, samtidig som lyden også har blitt fornyet.

Vi har testet Sony BDP-S560 som er storebroren til BDP-S360. Denne modellen ligger prismessig noe høyere en lillebror, og gir deg blant annet WiFi-mulighet.

I esken
På lik linje med lillebroren kommer BDP-S560 med det aller mest nødvendige i esken. Fjernkontrollen som er lik den som benyttes på 360, kommer sammen med dertil egnede batterier (AA). Det medfølger også bruksanvisninger på en hel rekke forskjellige språk, deriblant norsk.

Av kabler medfølger det ingen ting annet enn strømkabelen, slik at du må huske å kjøpe med de kablene du trenger for lyd og bilde.Design og tilkoblinger
Designet på denne modellen kan minne en del om BDP-S360, men størrelsesmessig er 560-modellen en del høyere. Du har et enkelt display som gir det mest vesentlige av informasjon. Fronten er blank sort, og vippes ned når man for eksempel setter inn en film. Over den blanke Blu-ray-logoen finner vi et diodelys, som etter vår mening gir totalinntrykket et løft.

Av tilkoblinger har denne modellen det aller meste du måtte trenge. Av bildemuligheter har du HDMI, komponent, S-VHS og analogutgang. På lydsiden har heller ikke denne modellen 7.1.analogmulighet, men har både optisk og koaksial digitalutgang, samt en analog stereomulighet. På forsiden av spilleren finner du en USB-tilkobling. Spilleren kan kobles til internett med både kabel og WiFi.I bruk
Menyen er på lik linje med lillebroren bygget på utseende fra PS3. Etter vår mening er denne menyen virkelig enkel å navigere i, og er logisk oppbygd. Med denne menyen holder du også enkelt orden på bilder som er hentet inn via enten en USB-minnepen eller WiFi.

Fjernkontrollen er den samme som benyttes på lillebroren BDP-S360, og er fremstår nokså anonym i samlingen med fjernkontroller til stereobenken. Knappene er dog enkle å tyde, og er logisk plassert. Responsen er det heller ingenting å utsette på. Fjernkontrollen inneholder også noen få knapper som kan brukes til å styre en TV dersom den er av samme merke.Lyd- og bildekvalitet
Bildekvaliteten på BDP-S560 er generelt veldig god. Fargene er flotte, og spiller på et bredt spekter. Spilleren støtter x.y.Colour og Deep Color, samt 24p TrueCinema. Sistnevnte kan for mange filmelskere være et must, og gjengir filmen med samme antall bilder per sekund som de originalt ble produsert med. Skarpheten på spilleren er også bra, og tilbyr bra med detaljer, selv om for eksempel Panasonics DMP-BD80 er hakket bedre på detaljskarphet. Spilleren takler avspilling av DVD brukbart, men holder ikke samme nivå som på Blu-ray.

Lyden på spilleren er også jevnt over gjennomført og tilbyr forsterkeren din et godt utgangspunkt. Dog mangler denne modellen også 7.1-analogutgang, som for noen kan være et must. Spilleren har også analoge stereomuligheter og egner seg helt greit som CD-spiller.Konklusjon
Sonys nye Blu-ray-spiller BDP-S560 er gjennomført og har generelt høy bildekvalitet med gode farger. Menyen på spilleren er hentet fra PS3 og er både logisk bygd opp, samt enkel å navigere i. Spilleren er nokså rask til å lese av plater, og har godt med tilkoblinger. Deriblant mulighet for å koble spilleren til internett via WiFi.

Selv om denne spilleren har mulighet til å kobles til internett og lokale nettverk via enten kabel eller WiFi, støtter den ikke alle formater. Du kan kun streame bilder på denne modellen. Skal du benytte deg av BD-live-funksjoner trenger du eksternt minne, som for eksempel en minnepenn på minimum 1 GB.

Alt i alt gir denne spilleren deg mye for pengene. Både bildet og lyden er god, og i tillegg den enkel å bruke. Spilleren har det meste du måtte trenge av tilkoblinger, og har en nokså hyggelig pris.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen