Test

Test: Siemens HKW-700

Svært mange nordmenn har i år opplevd å måtte betale 1.300 kroner til statskassen etter å ha snakket i mobiltelefonen under bilkjøring. Mange skifter mobil ofte, og de fleste har flere ulike modeller innad i husstanden. Dessuten disponerer stadig flere mer enn en bil.

Å montere bilmonteringssett kan derfor bli en dyr og omfattende affære.

Men for den som ønsker å være lovlydig finnes det flere smarte løsninger basert på Bluetooth. HKW-700 er en slik, som i tillegg til å gi deg trådløs lyd også lar deg bla i mobiltelefonens ardessebok. Dessuten slipper du å montere settet i bilen. Det plugges enkelt til sigarettenneruttaket. Den dreibare foten gjør at settet passer i de aller fleste slike uttak. Å flytte settet fra bil til bil er dermed ikke noen sak. 

God lyd
Vi har prøvd ulike slike sett med blandet hell. I HKW-700s tilfelle er vi imidlertid positivt overrasket over flere ting. Først og fremst setter vi pris på at lyden er god, og at håndsettet er enkelt å betjene. Et tastetrykk er alt som skal til for å aktivere taleanrop, og dermed reduseres fiklingen med hendene til et minimum. Vi snakker jo tross alt om håndfri-utstyr.

Har du ikke taleanrop på kontakten du skal ringe kan du bla i telefonens egen adressebok uten å ta telefonen opp av lomma. Denne funksjonen virker imidlertid ikke på alle mobiltelefoner. 

Flere brukere
En annen positiv egenskap er at vi kan ha fire mobiltelefoner knyttet til settet (en om gangen). Når settet slås på kan vi velge hvilken mobiltelefon det skal jobbe med. Dermed kan flere i samme husstand kjøre bilen og bruke settet med sin egen mobiltelefon, uten at det hele må pares opp for hvert skifte.

Settet fungerte utmerket i vår bil, til tross for at sigarettenneruttaket sitter nede i askebegeret. Ulempen er at vi må flytte blikket ganske langt bort fra trafikken for å se betjeningsknappene når tenneruttaket sitter slik.

En annen ulempe er at du ikke kan ringe et nummer som ikke er lagret i mobiltelefonen, men må slå nummeret direkte på telefonen. Å slå nummeret på denne måten er ikke lovlig, med mindre telefonen sitter i en fastmontert holder.

Den tredje ulempen er at du ikke kan lade mobiltelefonen i bilen samtidig som du bruker håndfrisettet. Det krever i så fall at du har minst to sigarettenneruttak i bilen. Det finnes riktig nok overganger som kan løse dette problemet, men det må i tilfelle kjøpes separat.

Prisen på settet er om lag 1000 kroner, hvilket er langt rimeligere enn å bli stoppet av politiet etter å ha snakket i håndholdt mobiltelefon.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen