Test

Test: Sharp LC-46LE600S

Testresultater

Sharp LC-46LE600S

Positive ting Mye for pengene, Gode innstillingsmuligheter, Godt bilde
Negative ting Ikke dreibar fot, litt ujevn ved raske bevegelser.0

Testresultater

Sharp LC-46LE600S

Positive ting Mye for pengene, Gode innstillingsmuligheter, Godt bilde
Negative ting Ikke dreibar fot, litt ujevn ved raske bevegelser.0
Med digitaliseringen av TV-signalet rundt om i de norske hjem, har flatskjermen fått en mer sentral rolle i hjemmet. Signal fra for eksempel Blu-ray-spillere gir flatskjermen mulighet å vise frem høyoppløste bilder, som kan ha en oppløsning som er opptil fem ganger høyere enn tidligere. LCD-skjermene kommer nå med LED-bakgrunnsbelysning som tilbyr ennå bedre bilder.

Vi har testet Sharps nye LC-46LE600S, som er en Direct-LED-modell med en gunstig prislapp. Skjermen leverer allikevel bra bilde med god skarphet. Denne skjermen fortjener beste kjøp.

Design
Skjermen byr på en nokså nøytral design, men en kledelig metallplate nederst på fronten. Forruten metallkanten er det resterende av rammen blank sort, og tykkelsen på denne modellen er nokså tilsvarende vanlige LCD-skjermer, men må ingen måte spesielt stor.

Foten er firkantet og har en tilsvarende metallplate foran på foten. Skjermen er stødig og er solid festet til foten, men har ikke mulighet for å dreies. Slik at flatskjermen har ingen svingmulighet.Brukervennlighet og tilkoblinger

LC-46LE600S har en har enkel og nokså logisk oppbygd meny. Når du trykker på meny-tasten kommer menyen opp som en verktøylinje øverst i bildet, og du kan navigere deg rundt i menyen mens bildene av programmet du ser på vises i bakgrunnen.

Fjernkontrollen til skjermen er formet slik at den er tynnest nederst og øker i bredde mot toppen av kontrollen. Knappene er nokså små, men lette å treffe. Skriften er tydelig på talltastene, mens de resterende nok kan være litt vanskelig å tyde for noen. Nederst på kontrollen er det en luke som skjuler funksjonsknapper til for eksempel en DVD-spiller.

Denne skjermen er godt utstyrt med tilkoblinger. Riktignok ikke like godt som noen av de andre i testen, men tilstrekkelig for de
aller fleste. Skjermen har tre HDMI, to Scart-kontakter, komponent og PC-inngang for å nevne noe. Den har også DVB-T støtte, slik at du ved hjelp av en CAM og et programkort kan se på sendinger fra det digitale bakkenettet uten ekstra dekoder, når denne skjermen eventuelt blir godkjent.Lydkvalitet

Selv om dette er den rimeligste av Direct-LED-skjermene i testen byr den på god lyd. Skjermen har en klar tale, men mangler litt punch i bassen for å gi den helt store lydopplevelsen. Selv om den kanskje ikke egner seg så godt til en actionfylt film, er lyden mer en godkjent til for eksempel å se nyheter eller andre programmer.

Skulle man ønske å utvide lydmulighetene, har skjermen både en analog og digital lydutgang, som kan kobles til for eksempel et hjemmekinoanlegg. Den digitale utgangen på denne skjermen er optisk.Bildekvalitet

Til prisen får du her et meget godt bilde. Med Direct-LED-belysningen byr skjermen på et bunnsolid sortnivå. Skjermen viser presist detaljer i mørke sekvenser i eksempel en film. Fargene på skjermen er dog litt kalde når man kobler den opp, men her har du gode muligheter til å stille inn hvordan du foretrekker fargene. Skarpheten på bildene er også gode.

På bevegelse henger ikke skjermen alltid like godt med. Med sine 50-Hz ”lugger” det litt når bildene beveger seg for eksempel mye sidelengs i rask hastighet.

Konklusjon

Prisen for beste kjøp går til LC-46LE600S fra Sharp. Her får du en Direct-LED-skjerm med et godt og skarpt bilde til hyggelig pris. Skjermen byr på et godt sortnivå, og detaljene i blant annet mørke scener holder høy standard. Skarpheten på skjermen er også god. Fargene er noe kalde, men du har fulle muligheter til å justere dette slik du selv ønsker.

Foten som medfølger denne skjermen har ingen mulighet for å dreies. LC-46LE600S viser noe ujevne bevegelser når bildene for eksempel beveger seg raskt sidelengs. Med 100 Hz-teknologi ville denne skjermen fått en karakter bedre.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen