TEST: Test: Samsung Ultra Touch
Test

Test: Samsung Ultra Touch

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Testresultater

Samsung Ultra Touch GT-i8300

Positive ting OLED-skjerm, DivX-støtte, GPS med Route66 navigasjon, TouchWiz-grensesnitt, Turbo3G.
Negative ting Ingen navigasjonstast. Støtter ikke Exchange Active Sync,
Totalinntrykk
Totalinntrykk score : 5
Prisklasse
Prisklasse score : 3
Menynavigering
Menynavigering score : 5
Brukervennlighet
Brukervennlighet score : 5
Design
Design score : 5

Testresultater

Samsung Ultra Touch GT-i8300

Positive ting OLED-skjerm, DivX-støtte, GPS med Route66 navigasjon, TouchWiz-grensesnitt, Turbo3G.
Negative ting Ingen navigasjonstast. Støtter ikke Exchange Active Sync,
Totalinntrykk
Totalinntrykk score : 5
Prisklasse
Prisklasse score : 3
Menynavigering
Menynavigering score : 5
Brukervennlighet
Brukervennlighet score : 5
Design
Design score : 5
La det være sagt med en gang- dette er ikke en smartmobil slik som Samsung Omnia (WindowsMobile), eller Samsung Omnia HD (Symbian OS). Men er du ute etter en standardmobil med mye ekstra stasj, er Samsung Ultra Touch årets gladnyhet.

Det er først og fremst to forhold som gjør denne telefonen spesiell. Det ene er skjermen, det andre er brukergrensesnittet med Widgets og touch.

Funksjonsrik
Samsung Ultra Touch har et meget bra kamera med 8 megapiksler. Den har FM-radio med mulighet for opptak, og den har GPS. Standardmodellen som vi har testet leveres med navigasjonspakke for Skandinavia. Løsningen er fra Route66, og lisensen som følger med gjelder for to år. I løpet av denne perioden kan du hente hele åtte oppdateringer. Dermed er du garantert å ha de nyeste kartene tilgjengelig.

Vi har testet løsningen, og den fungerer bra. Her er tilleggsfunksjoner som værvarsel og fotoboksvarsel, men dette er tjenester du må du kjøpe egen lisens til.

Widgets
Samsung Ultra Touch har et proprietært operativsystem fra Samsung og grensesnittet TouchWiz. I dette grensesnittet kan vi benytte mange smartmobil-liknende funksjoner ved hjelp av miniprogrammer, kalt Widgets. En del slike er klare på telefonen når du kjøper den, mens flere kan legges til i ettertid.

Touchskjermen på telefonen fungerer svært bra. Responsen er rask, bevegelsene dynamiske, og designen ser polert og gjennomarbeidet ut. Skjermen er så skarp og klar at det nesten kan bli i meste laget. Her er en hårfin balanse mellom friskt pust og glorete tivoli. Vi mener Samsung er på rett side av skillet, men bare så vidt. Den skarpe gule blomsten i bakgrunnsbildet er det greit å bytte ut med noe mer nøytralt. Da kommer også widgetene mer til sin rett.

Telefonen mangler Wlan, men støtter turbo3G, som nå finnes på de fleste steder der folk tilbringer tid. Du kan ringe videosamtale med bra kvalitet på både lyd og bilde.

Tilvenning
Det nye brukergrensesnittet vil kreve noe tilvenning. Blant annet er knappen som ser ut som en navigasjonstast under skjermen slett ikke noen navigasjonstast. Dermed kan vi ikke bruke den til å bevege oss rundt i menyer eller på nettsider. Og når vi glemmer oss bort og prøver like vel, så sendes vi tilbake til foregående funksjon eller nettside, avhengig av hvilken funksjon vi bruker. Den sorte tasten med sølvramme er nemlig bare en returtast.


I stedet skal vi altså navigere med fingrene på skjermen. En smart zoomfunksjon letter lesingen av nettsider, og samme funksjon brukes for å studere detaljer i bilder.

Ikke qwerty
Når vi skriver tekstmeldinger eller e-post kan vi velge om vi vil bruke et virtuelt tastatur på skjermen, eller om vi vil taste på ”gamlemåten” ved hjelp av de 12 tastene som ligger skjult til vi skyver fronten på telefonen opp. I begge tilfeller snakker vi om såkalte T9-tastaturer (alle bokstavene er fordelt på 9 taster). Noe qwerty-tastatur har telefonen ikke.

Vi savnet lys i de ordinære tastene, men etter å ha gjennomgått alle innstillinger i telefonen fant vi ut at tastlyset var satt til bare å fungere på kvelds- og nattestid. Men i svakt lys kan tastene være vanskelig å lese, også på dagtid. Heldig vis kunne vi stille tidspunktet for dette manuelt. Vi valgte å sette den til alltid på, vel vitende om at telefonen da bruker noe mer strøm. Lyset slukker uansett når tastene skyves inn. Vi foretrekker likevel telefoner med lyssensor, som selv skjønner at tastaturet må lyse når det er mørkt, og ikke bare i en bestemt tid på døgnet.

Stilig
Samsung Ultra Touch er en stilig mobiltelefon med deksler i metall. En smal farget list i blått eller rødt med tilsvarende farge på tastaturet.Den samme fargen er når telefonen er åpnet synlig på baksiden av toppdekselet. Der sitter også kameraet, godt beskyttet mot riper.

Alt i alt virker telefonen svært eksklusiv, noe også prislappen antyder. På nettet finner vi telefonen til priser fra drøyt 4000 til godt over 5000 kroner uten abonnement.

Telefonen har et svært godt kamera, til tross for at den har fotolys, og ikke skikkelig blits. I dagslys tar den gode bilder. Under artikkelen kan du selv se noen bilder vi har knipset med denne mobiltelefonen.


Sjekk innstillingene
Det er en del pussigheter i telefonen, og kameraet er intet unntak. Her er evalueringsfunksjonen slått av som standard. Når vi har dempet telefonlyden for å slippe å høre blipper og pip hver gang vi rører skjermen eller en tast, så hører vi heller ikke at telefonen tar bilde. Og med evalueringsfunksjonen avskrudd får vi verken visuelt eller hørbar tilbakemelding når bildet blir tatt. Igjen ligger løsningen i å endre standardinnstillingene, noe som burde være unødvendig.


Suveren til film
Å se film på denne mobiltelefonen er en drøm. Det finnes mobiltelefoner med høyere skjermoppløsning enn det denne har (240x400), men det finnes knapt noen mobiltelefon som har like god kontrast og fargegjengivelse. Dessuten glir bildene så glatt i hverandre at filmopplevelsen blir suveren.


Alt i alt er dette en drømmetelefon for de av oss som liker film, musikk og foto på mobilen, og som klarer oss uten de mest avanserte e-postfunksjonene. Den fikser uansett både å hente og å åpne de vanligste filvedleggene.

Her er  noen bilder vi har knipset med Samsung Ultra Touch:

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen