Test

Test: Samsung UE46B7050

Testresultater

Samsung UE46B7050

Positive ting Lekkert design, bra bildet, tilkoblinger, lys i fjernkontrollen, Media 2.0
Negative ting Dårlig lyd0

Testresultater

Samsung UE46B7050

Positive ting Lekkert design, bra bildet, tilkoblinger, lys i fjernkontrollen, Media 2.0
Negative ting Dårlig lyd0
Med flatskjermens inntog har vi fått helt andre mål på hva gjelder tykkelse. De gamle ”bilderørsbeistene” målte fort en halv meter om man skulle ha litt størrelse på skjermen. Med den nye bakgrunnsbelysningsteknologien LED har de ellers så tynne flatskjermene krympet yterligere.

VI har testet Samsung UE46B7050, som med sin kantmonterte LED-belysning kun bygger tre centimeter i tykkelsen. Tiltross for at den er veldig tynn har skjermen fortsatt betraktelig med slagkraft hva gjelder bildekvalitet.

Design
I
det flatskjermen dukker opp fra det dype mørket i esken, viser skjermen seg frem med en flott design. Denne modellen har på lik linje med andre foregående og nåværende modeller det Samsung kaller Crystal Design. Rammen rundt er på ingen måte for stor, og har en blank overflate med en klar gjennomsiktig blank kant. Etter en liten centimeter med denne kanten kommer en stilfull rødfarge som går fra nokså gjennomsiktig til mer mørk lenger inn på rammen.

Når du slår på skjermen kommer et rødt lys til syne foran på skjermen. Dette lyset synes vi er flott, men etter å ha brukt skjermen en stund ble den for oss litt irriterende. Men fortvil ikke, du kan enkelt gå inn i menyen på TV-en å slå det av, dersom du ikke skulle like det. Skjermen står også på en matchende fot, som har en gjennomsiktig søyle opp til skjermen, og samme mønster på foten som skjermens ramme.Brukervennlighet og tilkoblinger
Neste steg er brukervennlighet, og i den forbindelse er fjernkontrollen en viktig brikke. Denne er nokså stor, men ligger godt i hånden. Finishen er blank sort, og fremstår litt plastikkaktig. Knappene er tydelig merket og lette å lese. En liten funksjon som er verdt å merke seg er knappen øverst til høyre som lyser opp tastene. Denne kan være hendig dersom du mot formodning skulle ha behov for å finne tastene i mørket. Det er også mulighet for å betjene skjermen via noen lett kamuflerte touchbetjente knapper på forsiden av skjermen. De fleste sitter samlet til høyre på rammen, bortsett fra av- og på-knappen som er plassert på midten.

Tilkoblingsmulighetene på denne skjermen er mange, og skulle dekke de aller fleste behov. Selve inngangene er plassert slik at ledningene du kobler til blir sittende langs med skjermen, og ikke fra skjermen slik de stort sett gjør. Dette betyr at du med det originale veggfestet, som forøvrig er ekstra utstyr, får en skjerm som byggen mindre ut fra veggen. Scart-utganger finnes ikke på denne modellen, men det medfølger en spesiell overgang slik at du kan koble til et apparat med Scart. Det er rikelig med HDMI-tilkoblinger, og skjermen har også mulighet for å benytte CAM-kort (MPEG 4).

Denne modellen har også i tillegg til de tradisjonelle tilkoblingene også mulighet for å bli koblet opp mot internett. For å koble til kan du enten benytte deg av en LAN-kabel, eller kjøpe en tileggskomponent, som gir deg mulighet til å benytte Wlan. Du kan også streame bilder og film fra en PC på samme nettverk, eller se snutter fra YouTube.Lydkvalitet
Flatskjermen er som nevnt veldig tynn og lyden på denne skjermen byr ikke på noen stor opplevelse. Lyden er veldig tynn og mangler tyngde i bassen for å skape noe godt inntrykk. Det kan virke som noe måte vike for at skjermen skulle bli så tynn som den er.

Lyden er på ingen måter helt håpløst, men egner seg ikke til å se en film med litt spenstige lydeffekter. Til gjengjeld har de utstyrt skjermen med en optisk lydutgang, slik at du kan koble til hjemmekinoanlegg eller andre type anlegg som har denne type tilkobling.Bildekvalitet
Det skjermen mangler i lyd, tar den i så fall igjen i bildekvalitet. Med den nye LED-teknologien tilbyr denne skjermen en et kontrastnivå som tar kjempesteg opp mot plasmateknologien. Skjermen byr på gode detaljer, selv ved de mørkeste scenene i en film. Fargene er med å gjøre opplevelsen komplett, med en god klarhet og et bredt spekter.

Skjermen har også 100-Hz-teknologi som gir bilden en meget bra skarphet, selv når bildene beveger seg hurtig. Samsung-skjermen takler også hurtiggående bilder med mye smådetaljer, som for eksempel en fotballkamp godt. Du har fulle muligheter til å slå av denne funksjonen, dersom du ikke synes denne funksjonen egner seg til alle anledninger.

Konklusjon
Samsung har med denne modellen satt en standard. De har klart å pakke inn et meget godt bilde inn i kun tre centimeter, og i tillegg til en attraktiv design. Du har rikelig med tilkoblinger, og kan blant annet benytte skjermen til å se bildene fra ferien via PC-en. Denne skjermen utvider TV-bruken videre med diverse muligheter for å benytte internett. Bildene er skarpe og har et sortnivå som er fult på høyde med en hver plasmaskjerm.

Det er ikke spesielt mye å trekke denne modellen for, men lyden ødelegger for en mulig oppkarakter. Lyden fremstår alt for tynn, og mangler krefter i bassen. Lyden er dog helt brukbar til å se nyhetene.


Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen