TEST: Test: Samsung B2700 - Tøff, men ikke så tøff!
Test

Test: Samsung B2700 - Tøff, men ikke så tøff!

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Testresultater

Samsung B2700

Positive ting Støv og sprutsikker (IP54). FM-radio, digitalt kompass, lommelykt, høydemåler og skritt-teller.
Negative ting Liten skjerm. Minnekort er ekstrautstyr. Svakt kamera
Totalinntrykk
Totalinntrykk score : 3
Prisklasse
Prisklasse score : 4
Menynavigering
Menynavigering score : 4
Brukervennlighet
Brukervennlighet score : 4
Design
Design score : 3

Testresultater

Samsung B2700

Positive ting Støv og sprutsikker (IP54). FM-radio, digitalt kompass, lommelykt, høydemåler og skritt-teller.
Negative ting Liten skjerm. Minnekort er ekstrautstyr. Svakt kamera
Totalinntrykk
Totalinntrykk score : 3
Prisklasse
Prisklasse score : 4
Menynavigering
Menynavigering score : 4
Brukervennlighet
Brukervennlighet score : 4
Design
Design score : 3
- Robust, varig og stilig, sier Samsung selv om B2700. Det kommer selvsagt an på hva man sammenlikner den med. Noen liker Ferrarier, andre synes det er mer stilig med en Hummer. I denne sammenlikningen blir B2700 mer for en Jeep å regne.

Robust
Telefonen ser unektelig robust ut, med chassis i kraftig plast. Tastaturet er en stor formpresset gummiflate uten åpninger mellom tastene, og rammen har utsparringer som gir et solid grep. Et tynt gummilag forsterker inntrykket av at dette er en mobiltelefon som tåler juling.

Skjermen er relativt liten. På toppen sitter en stor hvit diode som tenner når du bruker mobiltelefonen som lommelykt. En kraftig bøyle på toppen kan brukes som feste for en karabinerkrok, som også er inkludert i settet.

B2700 støtter 3G, men har ikke støtte for den nye og raskere standarden vi gjerne omtaler som Turbo-3G. I pakken finnes et håndfrisett med stereoplugger som definitivt ikke er like robuste som resten av telefonen. Dessuten får du med en USB-kabel og en liten plastdings du kan bruke om du er redd for å brekke neglene når du fjerner batteridekselet.

Blant funksjonene er skritt-teller, høydemåler og digitalt kompass.

Alt dette bygger opp om inntrykket av at dette er en mobiltelefon som er beregnet for en tøffere hverdag enn livet på et kontor.

Ikke vanntett
Men selv om telefonen er robust, så er den ikke vanntett. Da vi kjørte den to minutter på 20 cm dyp i boblebadet trengte vannet inn i telefonen. Noen minutter etter at den var tørket av og plassert på skrivebordet dukket fukt opp på undersiden av skjermglasset.

Telefonen skal tåle vannsprut. Men den tåler ikke å senkes i vann, selv om det ikke er dypt.

Nå hevder Samsung heller ikke at den skal tåle dette. Grensen går ved vannsprut og smuss, eller IP54, som det heter i sertifiseringen.

Turfunksjoner
Kompasset viser retningen mot Nord, og nøyaktigheten er slett ikke ille. Men høydemåleren bommer med et par hundre meter sammenliknet med opplysningene på kartet vårt. Vi får håpe ingen piloter velger å stole på dette instrumentet ved innflyving til Gardermoen.

Telefonen har søkemotor fra Google, men ikke Google maps. Ellers er det standardapplikasjoner som musikkspiller, kalkulator, verdensur, stoppeklokke, nedtellingsklokke , RSS-leser og omregningsfunksjon i telefonen. Den støtter også minnekort, og har innbygget FM-radio med bra lyd.

Men det interne minnet er begrenset til 30 MB, så om du vil lagre musikkfiler i mobilen må du kjøpe minnekort. Samsung er en av verdens største produsenter av flash-minne, så vi synes dette er litt kjipt.

Store taster
Tastene er store og lettleste, og telefonen er enkel å skrive meldinger på. Kombinasjonen av godt grep og store taster er tiltalende. Navigasjonsknappen er en 4-veis tast med kvitteringstast i midten. Menyene er enkle å forstå, ikonene er tydelige og menyknappen fungerer slik vi forventer. 

Dette er en friluftsmobil med mange spennende finesser for friluftsfolket. Men vi savner også funksjoner som en bedre epostleser. Telefonen kan synkroniseres mot Outlook, men ikke mot Exchange Server.

Skjermen er også liten (2,1 tommer, 176x220 punkter) sammenliknet med hva du får på en del andre telefoner i samme prisklasse.

Svakt kamera
Kameraet tar bilder med 2 megapiksler oppløsning og mangler fotolys. Dermed er det en mobiltelefon for solskinnsbilder.

Alt i alt er dette en mobiltelefon for den som trenger en mobiltelefon som må tåle litt ekstra, men som det heller ikke er noen katastrofe om skulle gå istykker. Muligens midt i blinken for sykkelbud, håndtverkere og fjellklatrere.

Vannet trengte inn i batterirommet, og derfra er det åpen bane til telefonens indre.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen