TEST: Test: Pinell iConnect – radioadapteren som kan alt
Test

Test: Pinell iConnect – radioadapteren som kan alt

Testresultater

iConnect

Positive ting God lyd, mange funksjoner, bra brukergrensesnitt, plasseringsvennlig
Negative ting Litt kjedelig display0

Testresultater

iConnect

Positive ting God lyd, mange funksjoner, bra brukergrensesnitt, plasseringsvennlig
Negative ting Litt kjedelig display0
Radioen Pinell Supersound ble en dundrende suksess, som høstet toppkarakter i en rekke tester. Nå har radioen fått en fetter – adapteren iConnect. Kort fortalt gjør den en hvilken som helst radio eller et hvilket som helst musikkanlegg til en Pinell-radio. Den eneste forutsetningen er at du har lydinngang (phono eller optisk) som adapteren kan kobles til.

Plasseringsvennlig
Selve adapteren er en plasseringsvennlig sak. Den måler snaut 19 cm i bredden, og er 7,5 cm høy. Fronten er sort, med et blått display på midten. Dette displayet minner om det vi kjenner fra Pinell Supersound, men har bedre grafikk. Dessuten kan vi stille lysintensiteten.

Fronten er ellers i sort pianolakk, med matte felter ytterst på hver side. Det hele ser elegant ut, og adapteren er diskret nok til å passe inn i de fleste miljøer.

På baksiden av adapteren finner vi to lydutganger. Den ene er standard linjeutgang med en rød og en hvit phonokontakt. Den andre er optisk for digital lydoverføring. I tillegg har baksiden en tynn sort antenneledning.

I esken finnes også en fjernkontroll. Mens Pinell Supersound verken hadde optisk lydutgang eller fjernkontroll, så har altså Pinell-adapteren begge deler.

Enkelt å bruke
Å koble adapteren til et lydanlegg er en smal sak. Det følger ikke med kabel til optisk overføring, men en slik kan kjøpes for en rimelig penge. Og skulle du ikke ha optisk inngang på spilleren du kobler iConnect til, så er det slett ikke dårlig signal fra linjeutgangen heller.Adapteren har innbygget trådløst nett, og når vi starter den opp spør den hvilket nett vi ønsker å bruke. Vi velger nett med fjernkontrollen, og blir bedt om å legge inn nettets passord. Også det er raskt gjort ved hjelp av fjernkontrollen.

Og mer skal ikke til før vi er på nett, og kan velge mellom et hav av nettradiokanaler. Minst 13000, hevder produsenten, uten at vi har brydd oss med å telle om det stemmer. Her er uansett en god indekseringstjeneste som gjør det enkelt å finne de radiostasjonene vi er ute etter.

Like enkelt er det å bytte modus til DAB, og høre de digitale radiosendingene som vi kan få inn via den innbygde antennen. Og når PC-en i huset står på, så kan vi også bla i musikkmapper og velge filer som vi kan spille direkte til stereoanlegget iConnect er koblet sammen med. Selv Spotify kan vi høre via adapteren, riktig nok etter at vi først har gjort noen tilpasninger på PC-en.

Den enkleste måten å sette opp favorittkanalene i nettradioen på, er å gå til nettsiden www.wifiradio-frontier.com og sette opp listen herfra. Det forutsetter at du registrerer deg og radioen på nettsiden. Etterpå trenger du ikke å lete etter favorittene på radioen – de er der allerede.

De mange mulighetene, den gode lyden, det brukervennlige grensesnittet og den elegante utformingen av adapteren, gjør dette til et unikt produkt. Vi kan riktig nok løse en del av oppgavene med andre løsninger, som Logitech Squeeze Box, men da får vi ikke med FM- eller DAB-radio. Dyrere blir det også.

Småpirk
Om vi skulle pirke på noe, så må det være at displayet med fordel kunne vært noe større. Den har heller ingen av/på-knapp. Står ledningen i, så er adapteren på (kan settes i standby). Vi kunne også godt ha tenkt oss at den viste klokken med lysende tall i standby. Nå viser den klokken, men vi kan ikke tenne lyset når denne står i standby, så tallene er knapt synlige. Når vi trykker ”Time” på fjernkontrollen løyser klokken opp i et par sekunder. Vi hadde helst sett at den fortsatte å vise tiden, i alle fall frem til vi gjør et nytt valg med fjernkontrollen.

For den som ikke ønsker at displayet skal være synlig når adapteren er i bruk, så kan dette slukkes med et tastetrykk på fjernkontrollen.

Men dette er som sagt bare pirk. Etter å ha testet iConnect i noen uker er vi overbevist om at adapteren er verd prisen på 1190 kroner.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen