TEST: Test: Philips Prestigo SRU 8008
Test

Test: Philips Prestigo SRU 8008

Testresultater

Philips Prestigo SRU8008

Positive ting Prisen, solid, enkel å installere
Negative ting Lite og dårlig display, glatt å holde i0

Testresultater

Philips Prestigo SRU8008

Positive ting Prisen, solid, enkel å installere
Negative ting Lite og dårlig display, glatt å holde i0
Rundt om i de norske hjem finner vi flere og flere digitale produkter, i form av flat-TV, Blu-ray, DVD, dekodere og forsterkere. Felles for disse apparatene er at de betjenes av en fjernkontroll, og dermed blir det fort en del slike på stuebordene rundt om kring. Når stuebordet omtrent ikke er synlig lengre, kommer multifjernkontrollen inn som en reddende engel.

Vi har tidligere testet både Prestigo SRT9320 og Prestigo SRU8015, og nå er det lillebror som står for tur. Prismessig er denne kontrollen rimelig, men har den allikevel det som skal til for å holde samme nivå som storebrødrene sine?

Design og utstyr
Utseendemessig har denne kontrollen bra design, med en nokså lang ”candybar” fasong. Finishen er blank sort, med en sølvkant som omslutter ytterkanten av kontrollen. Kontrollen gir tiltross for å være laget i plast, en robust og solid følelse, men er litt klumpete.

Knappene på kontrollen er godt merket og lesbare, med et joggehjul som du bruker til å bla deg gjennom menyer og valg. I esken til kontrollen finner vi tre AA-batterier, men denne modellen har ingen ladestasjon og er heller ikke oppladbar. Det medfølger også en brukermanual på norsk.Installasjon

Denne fjernkontrollen trenger ikke å kobles til en PC med internettilgang, og du legger inn og konfigurerer alle handlinger og apparater direkte på kontrollen. Med batteriene satt i våkner kontrollen til liv og du får mulighet til å velge mellom forskjellige språk, der engelsk nok er det mest nærliggende for de fleste av oss.Om du holder knappen som er merket med Devices inne i tre sekunder, får du tilgang til menyen, der du kan velge å legge inn produkter du skal betjene eller forhåndslagre handlinger som for eksempel ”Watch TV”. Bruk joggehjulet på kontrollen for å navigere deg frem i menyen og velge merket på produktet du vil, samt finne den koden som passer til ditt apparat.For å eksempelvis legge inn TV-en du skal styre, går du inn i menyen og velger valget Devices. Under det valget kommer du videre til en undermeny som blant annet gir deg valget Add Device. Velg denne med Ok-knappen på kontrollen og deretter kommer du inn i en meny der du ved hjelp av joggehjulet blar deg fram til produsent du har på din flatskjerm.Når dette er gjort får du beskjed på skjermen å holde Ok-knappen nede, slik at fjernkontrollen begynner å prøve ut de kodene som ligger i kontrollen for merket du har valgt. Når apparatet reagerer med å slå seg av, har du funnet riktig kode. Bare husk å påse at TV-en du skal styre er slått på før du begynner programmeringen av kontrollen.Du kan også utenom å legge til produkter også forhåndsprogrammere faste handlinger. Hold Devices-knappen nede til du får opp menyen og velg Activities. Under dette valget kan du velge å sette opp forhåndsprogrammerte handlinger som for eksempel ”Watch TV”, der du definere hvilke produkter og innganger som skal benyttes av de forskjellige valgene.

I bruk
Installasjonen av kontrollen er nokså enkel og oversiktlig å sette opp, selv om det fort kan bli litt å holde på styr på når du skal sette opp forhåndsprogrammerte handlinger. Kontrollen har en ganske bred støtte for produkter, og du har mulighet for å manuelt installere funksjoner via en lærefunksjon på kontrollen.

Displayet på denne kontrollen blir litt i det minste laget, samtidig som den også er nokså utydelig å lese. Knappene er litt ”tunge” å trykk på, men kontrollen responderer ellers raskt og presist, med tydelige og godt lesbare taster.

Det er en tilvendingssak å vende seg til joggehjulet og tilbakeknappen, som er plassert til knotete nedenfor selve hjulet. Å navigere i menyene er logisk satt opp, selv om det her også er noe uvant at ikke du kan benytte Menu-knappen til å entre de forskjellige innstillingene. ¨Konklusjon

Philips Prestigo SRU 8008 er på mange måter en god fjernkontroll, med en oversiktlig og enkel måte å legge inn produkter. Tastene er godt lesbare, og fjernkontrollen kan styre inntil åtte enheter.

Største svakheten med denne kontrollen er displayet. Det blir i for lite, og har en dårlig lesbarhet og er spesielt svak på innsynsvinkel. Å bruke menyene er en tilvendingssak i forhold til hvilke knapper som skal benyttes. Det ligger ingen støtte for Blu-ray-spillere i kontrollen, men dette kan legges inn manuelt.

Alt i alt er dette en fjernkontroll, som sett i forhold til prisen innfrir med tanke på at den innehar støtte for en god del produkter og kan styre opptil åtte enheter. Største negative trekket for denne kontrollen blir displayet, som etter vår mening nok hadde vært bedre uten farger men større, enn løsningen med en bitte liten fargeskjerm.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen