TEST: Test: Philips Prestigo SRU8015
Test

Test: Philips Prestigo SRU8015

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Testresultater

Philips Prestigo SRU8015

Positive ting Prisen, joggehjul, enkel installasjon, bra skjerm
Negative ting Litt knotete navigering i menyene, ikke oppladbar, ikke støtte for Blu-ray0

Testresultater

Philips Prestigo SRU8015

Positive ting Prisen, joggehjul, enkel installasjon, bra skjerm
Negative ting Litt knotete navigering i menyene, ikke oppladbar, ikke støtte for Blu-ray0
Multifjernkontroller har det til felles at de reduserer antall fjernkontroller du trenger for å styre stereobenken ned til en. Selve programmeringen av fjernkontrollene varierer i vanskelighetsgrad, alt fra det helt enkle til nokså avansert.

Vi har testet Philips Prestigo SRU8015, som kan styre inntil 15 enheter, og overrakser med en enkel installasjon og brukergrensesnitt.

Design og utstyr
Kontrollen er nokså stor og tung, men gir en god følelse av å være både robust og solid. Finishen på Prestigo SRU8015 er blank sort, med en matt sølvkant rundt. Undersiden av kontrollen er dekket av en mattere sortfarge, som gjør at den ikke skal føles glatt å holde i.

Fjernkontrollen har et LCD-display som er både lyssterkt og tydelig å lese. Videre har du et ”joggehjul” som du benytter til å navigere deg rundt i menyer og funksjoner.

Produktet kommer i en plastforpakning, med en solid bruksanvisning på norsk. Kontrollen er ikke oppladbar, men det medfølger AA-batterier, slik at den er klar til bruk ut av esken.Installasjon

Du trenger ingen PC eller internettforbindelse for å sette opp denne fjernkontrollen. Når du slår på kontrollen første gangen kommer det opp valg for språk, som inneholder blant annet fransk, engelsk eller tysk. Når du har valgt går kontrollen videre og gir deg en rask innføring i hvordan du betjener joggehjulet og hvilke taster du bekrefter dine valg med.Holder du Home-knappen inne i tre sekunder får du tilgang til en meny, der du kan legge til apparater, lagre favorittkanaler, eller forhåndsprogrammere faste handlinger. Om du velger for eksempel å legge til et apparat, kommer du til en liste over merker, der du benytter joggehjulet for å finne det ønskede merket, eller talltastene for å definere forbokstaven til merket du leter etter.Velger du merket du ønsker å styre, for eksempel Panasonic, går menyen videre med å finne den riktige koden til merket du valgte. Dette gjøres ved at du holder bekreftknappen inne helt til TV-en slår seg av. Du vil se at kontrollen endrer kode til du finner den riktige på displayet (eksempelvis 1/12).Du kan også legge inn favorittkanalene dine ved å gå inn i menyen og søke opp ikonet for kanalen. Deretter må du velge hvilket nummer kanalen har på din TV, slik at fjernkontrollen velger riktig kanal når du trykker på for eksempel NRK-ikonet.Om du ønsker å forhåndsprogrammere faste handlinger holder du Home-knappen inne i tre sekunder, og deretter velger Activities. Under dette valget kan du definere hvilke apparater som skal brukes til for eksempel ”Watch TV”, og hvilke innganger som skal benyttes.I bruk
Selve fjernkontrollen er god å holde i, selv om den litt klumpete. Selve skjermen er lyssterk og har tydelig tekst. En ting som krever tilvending, og som nokså uvant til å begynne med, er knappen du bekrefter dine valg med. Det mest logiske hadde vært å benytte Ok-knappen for å bekrefte valgene, men i stedet har de plassert denne knappen litt knotete nedenfor. Skal du tilbake i menyen, benytter du ikke Back/Exit-knappen som ville vært logisk, men i stedet må du trykke på Home-knappen.

Selve installasjonen av apparater, hvordan du legger til favorittkanaler og forhåndsprogrammerte handlinger er logisk og enkelt bygd opp. Kontrollen støtter det meste av apparater, selv om vi savner mulighet for å styre Blu-ray-spillere.

Tastene for øvrig er godt merket, og har god avstand mellom hverandre, slik at det ikke er noe problem for personer med ”pølsefingre” å bruke den. Det er også belyste knapper, slik at den er oversiklig i bruk når du skal benytte den på mørke filmkvelder.Konklusjon
Philips Prestigo SRU8015 er en meget god multifjernkontroll, som er enkel å sette opp, og opplyser i displayet steg for steg hvordan du skal programmere den, med både tekst og illustrasjoner. Joggehjulet er en tilvendingssak, men gir kontrollen en litt særegen og godt fungerende navigering i menyer. Prisen på denne fjernkontrollen er lav, sett i forhold til hvor mye du får for pengene.

Det er litt ulogisk plassering av tastene når du skal navigere deg i menyer, og det er et minus at du ikke
kan kontrollere Blu-ray-spillere med den. Fjernkontrollen er ikke oppladbar, noe som vi savner litt, tiltross for en nokså lav prisklasse.

Alt i alt får du mye for pengene, og installasjonen er enkel og logisk oppbygd. Litt knotete å ha en egen knapp for å bekrefte valg nedenfor joggehjulet, men det er en tilvendingssak.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen