TEST: Test: Philips BDP9500
Test

Test: Philips BDP9500

Testresultater

Philips BDP9500

Positive ting Ekstremt bra bilde og lyd, hyggelig pris, design, rask
Negative ting Ikke WiFi, kun ferdigeprogramerte bildemoduser.0

Testresultater

Philips BDP9500

Positive ting Ekstremt bra bilde og lyd, hyggelig pris, design, rask
Negative ting Ikke WiFi, kun ferdigeprogramerte bildemoduser.0
Blu-ray begynner for alvor å komme på markedet, og pryder flatskjermer rundt om med Full HD-film. Det er fortsatt en stund til teknologien passerer DVD i antall solgte enheter, men etter de første to årene selges det vesentlig flere Blu-ray-spillere, enn hva DVD gjorde i tilsvarende periode.

VI har testet Philips nye flaggskip, BDP9500, som blant annet har den nyeste Qdeo-Kyoto G2 videoprosessoren. Video- og lyddelen på denne spilleren er separert fra den mekaniske delen, og spilleren har derfor to strømforsyninger.

I esken
Det første som slår oss er at spilleren i seg selv er tung til en Blu-ray-spiller å være. I esken finner vi det aller mest nødvendige, deriblant en bruksanvisning, fjernkontroll, batterier, strømkabel, analog lyd- og bildekabel.

I esken medfølger det også en bruksanvisning på CD. Husk å kjøpe meg deg en HDMI-kabel dersom du ikke har dette fra før. Det medfølger som nevnt kun en analog videokabel, noe som ikke takler å gi flatskjermen din signaler i Full HD.

(Artikkelen fortsetter)


Design og tilkoblinger
BDP9500 har fått samme design og utforming som blant annet flatskjermmodellen 46PFL9704 fra Philips. Spilleren fremstår som meget velbygd, der selve spilleren er i ren mørk aluminium. Forsiden av spilleren har nederste delen dekket med tilsvarende aluminium som resten av spilleren, mens den øverste del er blanksort. Fronten er veldig ren, og består kun av en av/på-bryter, et enkelt display som viser kapittel og spilletid når du ser film, samt tre touchknapper (play, pause og eject). Kanten rundt forsiden er i krom, som også ”deler” den blanke sorte delen fra aluminiumen i fronten.

(Artikkelen fortsetter)


BDP9500 har de aller fleste tilkoblinger du måtte trenge. Av lydtilkoblinger finner vi analog stereo, 7.1- analog, koaksial og optisk. Videre har
spilleren komponent, HDMI og en analog videoutgang. Du kan også benytte deg av en LAN-tilkobling for å bruke eventuelle BD-live-funksjoner. På fremsiden av spilleren finner du en USB-tilkobling, slik at du for eksempel kan se årets feriebilder fra en minnepenn.

(Artikkelen fortsetter)


I bruk
Den nye spilleren fra Philips har en rask oppstart, har ikke tatt tiden eksakt, men den er såpass rask at man ikke irriterer seg over at det tar tid. Menyene på spilleren er store og oversiktlige, men en avansert bruker vil nok savne muligheten til å kunne justere bilde mer, da man kun har ferdig justerte bildemoduser å velge i mellom. Ellers er grafikk, som for eksempel kommer opp når du spoler, klar og tydelig, og menyene er generelt gode å lese selv for svaksynte.

(Artikkelen fortsetter)


Fjernkontrollen til BDP9500 minner mye om fjernkontrollen til flatskjermen vi testet i vår stortest tidligere i år, bortsett fra at den er litt mer plastikk. Tiltross for å være plastikk ligger fjernkontrollen godt i hånden, og har en logisk plassering av knappene. Tydeligheten på knappene er også nokså god.

(Artikkelen fortsetter)


Lyd og bildekvalitet
Med Marvells nyeste videoprosessor Qdeo Kyoto G2, tilbyr den nye modellen til Philips et ekstremt godt bilde. Skarpheten på bildet er det beste vi har sett hittil i år, og det er minimalt med støy. Fargene og bevegelser er det heller ingenting å si noe på. Spilleren gjør også en veldig bra jobb på DVD, der filmene oppfattes som nye igjen.

Det er ikke bare bildet som er bra på denne spilleren. BDP9500 er utstyrt med en Burr-Brown 24 bit/192 kHz D/A omformer per enkelt kanal. Lyden i spilleren er meget fyldig, og får våre testskiver til å fremstå på sitt beste.

(Artikkelen fortsetter)


Konklusjon
Med BDP9500 får du en gjennomført solid spiller, som tilbyr deg det beste av bilde- og lydkvalitet på markedet til under fem tusen kroner. Med en solid bildebehandling får du bilder omtrent fri for støy, med skarpe detaljer, selv i raske bevegelser. Fargene er også meget bra. Lyden på BDP9500 holder også høy klasse, og gir forsterkeren din en fyldig og ren lyd å jobbe med. Spilleren kan også fint benyttes som CD-spiller.

Ikke mye å sette fingeren på her. Eneste er at spilleren mangler mulighet for å justere bildet på egenhånd. Har heller ikke WiFi-støtte.

Med BDP9500 får du den beste Blu-ray-spilleren under fem tusen kroner. Den er spekket med komponenter kun dyre highendspillere har. Klar anbefaling.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen