Test

Test: Philips 40PFL8664

Testresultater

Philips 40pfl8664

Positive ting Bra lyd, enkel i bruk, tilkoblinger, skarpt bilde, Net-TV via LAN-kabel.
Negative ting Negativt: Ikke dreibar fot, litt plastikk.0

Testresultater

Philips 40pfl8664

Positive ting Bra lyd, enkel i bruk, tilkoblinger, skarpt bilde, Net-TV via LAN-kabel.
Negative ting Negativt: Ikke dreibar fot, litt plastikk.0
I høstens kommende mørke kvelder er TV-en et samlingspunkt. Med de digitale signalenes inntog og nye uttrykk som høyoppløst og harddiskdekodere har mange av oss tenkt å anskaffe en flatskjerm. Med de nyeste skjermene på markedet, som benytter en ny type belysningsteknologi, er tykkelsen over halvvert i forhold til de fleste ”tradisjonelle” flatskjermer.

Vi har testet den nye modellen 40PFL8664 fra Philips, som ved hjelp av kantmontert LED-belysning har en tykkelse på 3,9 centimeter. Denne skjermen viser seg å være en god ”allrounder” med spesielt god lyd sett i forhold til tykkelsen.Design

Ved første øyekast kan man nesten ikke tro at skjermen måler hele 40 tommer. Den har en tynn ramme som er blanksort. Denne rammen er buet noe ut i mot kantene av skjermen, noe som etter vår mening gir den et friskt design. Rammen ender opp i en blank plastikkant som omslutter skjermen. Denne blanke kanten synes vi ødelegger noe for helhetsinntrykket av skjermen.

Videre er foten laget av glass og farget sort, og har en elegant utforming. Foten fremstår stødig, men har dog ingen mulighet for å svinges. Skjermen er som sagt veldig nett og fremstår som kompakt, men vi syns finishen blir litt plastikk, spesielt med den gjennomsiktige kanten ytterst rundt skjermen.

Brukervennlighet og tilkoblinger
Når du første gang slår på flatskjermen får du opp en enkele steg for steg meny, som hjelper deg gjennom installering av eventuelle kanaler og tilkoblinger. Skjermen har også en egen guide, der du velger mellom to forskjellige innstillinger av bilde, og basert på de valgene du gjør vil den stille inn bildet automatisk for deg. Du har også fulle muligheter til å manuelt stille inn bildet.

Fjernkontrollen til denne skjermen er helt sort, og overflaten er matt, mens resten er blank sort. Den ligger godt i hånden, og har knapper som er enkle å treffe. Dog er skriften litt gråaktig, slik at den kanskje er litt lei å lese for svaksynte.

Denne modellen har godt med tilkoblinger, som for eksempel tre HDMI, to Scart, USB og LAN for å nevne noe. Modellen støtter CAM-moduler, slik at du kan kjøpe en CAM samt et programkort fra de distributørene som tilbyr dette, og se digital-TV uten dekoder.

Ved hjelp av LAN-tilkoblingen kan du koble flatskjermen opp i mot internett. Her har du mulighet til å blant annet surfe på nettsider eller se videosnutter fra YouTube. Via USB-tilkoblingen på siden av TV-en kan du enkelt sette inn en minnepenn, for å blant annet se bilder.Lydkvalitet

På forhånd var vi var nokså skeptisk til hvordan lyden skulle være, på bakgrunn av tykkelsen på skjermen. Men Philips-en overrakset oss, med en lyd som byr på både klarhet, men også litt krefter i bassen.

Skjermen er nemlig utstyrt med to basselementer som sitter på baksiden av skjermen, og disse bidrar til å gi lyden mer fylde. Skulle du likevel ønske å koble skjermen oppimot en forsterker, har den en analog og en koaksial lydutgang tilgjengelig.Bildekvalitet

Bildet på denne modellen gir deg godt med detaljer, og har et solid sortnivå. I scener med mye mørke detaljer kan du få meg deg den minste detalj. Skarpheten på skjermen er meget bra, både på digitale og høyoppløste signaler.

Fargene er også gode, men er etter vår mening en anelse tamme, selv om skjermen kan vise et bredt spekter. Denne skjermen er utstyrt med 100-Hz, slik at den takler programmer med hurtige bevegelser godt, som for eksempel idrett. Du har mulighet til å slå av denne funksjonen dersom du ønsker å se for eksempel en film uten 100-Hz.

Konklusjon
Philips har med 40PFL8664 klart å skape en kompakt skjerm, som fremstår som mindre enn den egentlig er. Bildet på skjermen er bra, med flott skarphet og sortnivå. Den takler både digitale og høyoppløste signaler godt. Lyden er spesielt bra tiltross for at skjermen er meget tynn.

Det er ikke mye å sette fingeren på her, men vi synes at den blanke kanten rundt skjermen bidrar til litt mye plastikkfølelse. Foten som medfølger har ikke mulighet for å svinges.


Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen