TEST: Test: Panasonic DMP-BD80
Test

Test: Panasonic DMP-BD80

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Testresultater

Panasonic DMP-BD80

Positive ting Meget bra lyd- og bildekvalitet, Viera Cast, BD-Live, 7.1 analog ut
Negative ting Ikke støtte for Wlan. ikke innebygget minne for BD-Live, noe treg avlesning av Blu-ray.0

Testresultater

Panasonic DMP-BD80

Positive ting Meget bra lyd- og bildekvalitet, Viera Cast, BD-Live, 7.1 analog ut
Negative ting Ikke støtte for Wlan. ikke innebygget minne for BD-Live, noe treg avlesning av Blu-ray.0

Blu-ray-filmer begynner for alvor å sette foten ned i det norske markedet, og salget de første årene har vært enormt sammenlignet med hva DVD solgte de første årene. Med høyoppløste filmer og forbedret kinolyd samler den nye teknologien oss foran flatskjermen.

Vi har testet Panasonics DMP-BD80. Tidligere så vi nærmere på lillebroren DMP-BD60, som imponerte med både suveren lyd- og bildekvalitet. Storebroren har samme gnisten i bilde og lyd, og har i tillegg 7.1 analog utgang.

I esken
Når du pakker opp denne spilleren medfølger det på like linje som lillebroren det aller mest nødvendige. Foruten selve bruksanvisningen får du med en analog bilde- og lydkabel, som du ikke har spesielt bruk for. For skal du få utnyttet deg av høyoppløste bilder, må du huske å kjøpe med en HDMI-kabel.

Foruten denne kabelen og bruksanvisningen får du med fjernkontrollen, samt at batterier til denne også ligger i esken.Design og tilkoblinger
Designer på DMP-BD80 ligner ved første øyekast på lillebroren, men har allikevel noen andre trekk. Spilleren er for det første noe høyere, og øverste del av fronten har blitt mer speilblank, der DMP-BD60 var blank sort. Nederst til høyre på fronten er det en luke, som skjuler en USB-inngang og en SD-kortleser.

DMP-BD80 byr på alle de tilkoblingene som måte trengs. Av bildetilkoblinger har du mulighet til å koble til enten analogt, via komponent eller HDMI. Noe som skille denne modellen fra DMP-BD60 er at denne modellen har 7.1 analog tilkoblingsmulighet, i tillegg til vanlig analog stereo. Foruten disse har den også både koaksial og optisk digitalutgang. Tilslutt har den også en LAN-tilkobling, slik at du kan knytte spilleren opp i mot internett.

I bruk
Menyen på denne spilleren er lik DMP-BD60, og er enkel og lett oppbygd. Det er omtrent selvforklarende å navigere seg i menyen og den fremstår logisk. Selv om grafikken ikke på noen måte er spenstig.

Fjernkontrollen er lik for de to modellene, med lett tydelig merkede knapper, som er plassert logisk. Det er benyttet en blåfarge på funksjonsknappene, slik at det er enkelt å finne for eksempel play, stop og pause. Har du for eksempel en flatskjerm fra Panasonic, har denne fjernkontrollen et lite innrammet felt øverst på kontrollen, som du kan styre lyd, kanal og av/på på TV-en.Viera Cast
Denne modellen gir deg dog flere muligheter enn bare å vise film og lyd. Med Viera Cast har du mulighet til å koble spilleren opp i mot internett. Her får du forskjellige muligheter til å blant annet se filmsnutter fra YouTube.

Som nevnt må du ha internettilgang for å benytte deg av denne tjenesten, men spilleren har på lik linje med DMP-BD60 ingen støtte for Wlan. Nå er det vel kanskje ikke alle som har behov for trådløsoverføring, men vi syns fortsatt dette trekker noe ned.USB og SD-kort
Som nevnt tidligere har denne spilleren en luke foran på høyre siden. Denne kan vipes ned, og blant annet en USB og en SD-kortleser kommer til syne. Med USB-tilkoblingen kan du koble til for eksempel en minnepenn med bilder, og dermed bruke spilleren til å vise frem årets feriebilder. Du kan også koble kameraer rett til via kabel, for å spille av for eksempel film eller bilder.

SD-kortleser kan også benyttes mye på samme måte, men har også en tilleggsfunksjon dersom du vil benytte deg av BD-Live. Noen filmer har denne muligheten, der du ved hjelp av BD-Live kan laste ned ekstramateriell via en internettilkobling. Denne funksjonen krever minne, og det er her SD-kortleseren også kan benyttes. For å bruke denne tjeneste bør minnekortet du setter i være 1 GB eller større.Lyd- og bildekvalitet
DMP-BD80 har på lik linje som lillebroren et knivskarpt bilde, og det er en fargedybde som gjør filmopplevelsen komplett. Spilleren takler også DVD veldig bra, og oppskalleringen fungerer meget tilfredsstillende. Denne spilleren har nok noe av det beste bildet vi har sett i denne prisklassen.

Lydkvaliteten på denne spilleren er også suveren. Lyden er fyldig, og gir forsterkeren eller TV-en din ypperlig signal å jobbe med. Denne spilleren har også en analog 7.1 utgang, slik at spilleren har alle de lydtilkoblingene du måtte trenge. Spilleren takler også CD-avspilling godt.

Konklusjon
Panasonic lykkes virkelig med å lage en Blu-ray-spiller som inneholder det meste av tilkoblinger. Men det mest imponerende med denne spilleren er bildekvaliteten. Spilleren presenterer deg en ekstrem skarphet, med en god fargedybde. Den har funksjoner som for eksempel Viera Cast, som gir deg mulighet til å benytte internett til blant annet å se snutter fra YouTube. Lyden i spilleren er også blant de bedre, og har 7.1 analog ut for de som savnet dette på DMP-BD60.

Denne spilleren er ikke langt unna komplett, men allikevel er det ting som kunne vært tilføyd. Spilleren har ikke noe innebygget minne for BD-Live, slik at du må benytte minnekortleseren til dette. Den har heller ikke støtte for Wlan. Spilleren bruker også litt lang tid på å lese av Blu-ray.
 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen