Test

Test: Panasonic DMC-FS10

Testresultater

Panasonic DMC-FS10

Positive ting Kompakt, bra bilde kvalitet, HD-film og pris
Negative ting Svak blits og ingen mulighet til å zoome under filming0

Testresultater

Panasonic DMC-FS10

Positive ting Kompakt, bra bilde kvalitet, HD-film og pris
Negative ting Svak blits og ingen mulighet til å zoome under filming0
Våren er i ferd med å fjerne siste rester av vinteren, og mange av oss ser frem til sommeren. Selv om asken setter en stopper for eventuelle turer til sydlige strøk i disse dager, vil forhåpentligvis de islandske vulkanene roe seg slik at vi kan oppsøke sol og varme. Uansett hvor turen går vil du trenge et kamera for å forevige sommerminnene.

Vi har testet kompaktkameraet DMC-FS10 fra Panasonic. Dette er et kamera hvor du for en billig penge får både høy oppløsning, bildestabilisator og mulighet for å lage filmsnutter i HD-kvalitet.

Kort om DMC-FS10
Det nye kompaktkameraet fra Panasonic har rå spesifikasjoner sett i forhold til pris. Oppløsningen på stillbilder er 12,1 megapiksler, og HD-snuttene blir tatt opp i 1280 x 720 punkter. Optikken på kameraet har fem ganger optisk zoom og en vidvinkel på 28 millimeter.

DMC-FS10 har bildestabilisator som er praktisk å ha når du for eksempel tar bilder med mye zoom. Kameraet har også ansiktsgjenkjennelse og korreksjon for røde øyne. I esken får du med batteri, lader, bruksanvisning, overføringskabel til PC og en kabel slik at du kan vise filmklippene du har laget direkte på TV-en. Den blligste prisen vi finner på nettet i skrivende stund er rundt 1 500 kroner.Brukervennlighet
DMC-FS10 er laget i metall og fremstår som solid og kompakt. For øvrig kommer modellen i flere forskjellige farger – vårt testeksemplar er i en stilig oransjemetallik farge.
Knappene på modellen er praktisk plassert, med zoom-, av og på-, iA- og eksponeringsknapper som sitter på toppen av kameraet. DMC-FS10 ligger godt i hånden, og de resterende funksjonsknappene betjenes enkelt med tommelen. Blitsen sitter også montert i midten øverst på kamerat, slik at faren for eventuelle fingre som kommer i veien er mindre.

Med DMC-FS10 får du Panasonics egen intelligent funksjon, iA, som du aktiverer ved å trykke på knappen ved siden av eksponeringsknappen. Denne funksjonen styrer alle innstillinger automatisk for deg, og etter vår mening fungerer denne funksjonen bra. Skulle du ønske å justere litt på egenhånd, kan du blant annet slå av og på blits eller makro, justere eksponering og ISO, samt ta bilder i forskjellige fargemoduser (deriblant sorthvit).Skjermen på kameraet er 2,7 tommer stor, og klarer seg ganske bra i sollys. En ting som er praktisk etter vår mening er informasjonen som kommer opp om hvor langt du må holde kameraet for at den skal kunne fokusere. Denne endrer seg naturlig nok etter som du zoomer inn og ut. Minste fokusavstand på modellen er fem centimeter.Bildekvalitet

Kameraet har som nevnt 12,1 megapiksel oppløsning, og dette kan være praktisk dersom du ønsker å gjøre utsnitt av et bilde. Bildekvaliteten på kameraet er generelt god, men innendørs blir blitsen litt for svak etter vår mening. Du må ofte veldig nærme for eksempel personen du skal ta bildet av for at blitsen skal lyse opp nok til at resultatet blir bra. Utendørs klarer derimot DMC-FS10 seg betydelig bedre. Skarpheten og fargegjengivelsen er solid, og den reagerer raskt. Ved høyere ISO blir bildene noe mer støyende, men til prisen syns vi det er imponerende lite. Bildestabilisatoren på kameraet er også god.Du kan som nevnt ta opp videoklipp i HD med kameraet, og oppløsningen er 1280 x 720 punkter. De klippene vi lagde ble bra, der filmen flyter jevnt. Et minus ved videofunksjonen er at du ikke kan zoome mens du filmer, så skal du for eksempel ta opp et klipp må du zoome ut det du trenger på forhånd.Konklusjon

Panasonics DMC-FS10 overrasker oss, sett i lys av at prisen ikke er spesielt høy. Bildekvaliteten er jevnt over bra, spesielt utendørs. Skarpheten er god, og det er lite støy i bildene på høyere ISO. Brukervennligheten er også bra, med logisk oppbygde menyer.

Kameraet er som nevnt over jevnt over bra, men det er også noen ting som trekker karakteren ned for denne modellen. Blant annet er blitsen på kameraet i svakeste laget, slik at bildene fort blir mørke dersom du har litt avstand til objektet i dårlig lys. Et annet punkt er at du ikke kan zoome inn eller ut mens du filmer.

Alt i alt er DMC-FS10 et kamera som gir deg mye kamera til en billig penge. Bildekvaliteten er jevnt over god, og du har mulighet til å lage filmklipp i HD.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen