Test

Test: Nokia 7310 Supernova

Testresultater

Nokia 7310 Supenova

Positive ting Lett og smalt design, utskiftbare deksler, billig.
Negative ting Dårlig kamera, glatte taster, plastikkfølelse.
Totalinntrykk
Totalinntrykk score : 3
Prisklasse
Prisklasse score : 6
Menynavigering
Menynavigering score : 4
Brukervennlighet
Brukervennlighet score : 5
Design
Design score : 2

Testresultater

Nokia 7310 Supenova

Positive ting Lett og smalt design, utskiftbare deksler, billig.
Negative ting Dårlig kamera, glatte taster, plastikkfølelse.
Totalinntrykk
Totalinntrykk score : 3
Prisklasse
Prisklasse score : 6
Menynavigering
Menynavigering score : 4
Brukervennlighet
Brukervennlighet score : 5
Design
Design score : 2
Nokias nye Supernova-serie satser på å gi deg design til en billig penge, med utbyttbare og fargeglade deksler. Foreløpig er det to mobiler i serien som er lansert i Norge, 7610 og 7310.

Det er sistnevnte vi har testet, og vi er vel ikke helt enige med Nokia i designstempelet. Mobilen kommer i to varianter, den blå grunnfargen og valget mellom enten rosa eller grønt ekstradeksel. Prisen på mellom 1.300 og 1.750 kroner i ulike nettbutikker, uten abonnement, er et stort pluss.

Dra fram leppestiften
For selv om 7310 Supernova kommer med utskiftbare deksler – i vårt testeksemplar fulgte det med ett i blått og ett i rosa – er det høy plastikkfaktor over mobilen. Skjermen er laget for å kunne brukes som speil, med en blank overflate som under testingen har tålt både damevesker og bukselommer uten riper.

Også tastene er blanke, og litt glatte og ubehagelige å taste med. Skriver du mye SMS anbefaler vi deg å knaste litt på mobilen i butikken før du bestemmer deg for å kjøpe.

- Overflaten på Nokia 7310 Supernova tåler både damevesker og bukselommer.


Selv om speiloverflaten er stor, er ikke skjermen på 7310 så mye å skryte av. 340 x 240 pikslers oppløsning til tross, liten størrelse gjør det til en lite morsom opplevelse å lese nyheter på nett, og e-posten er vanskelig å få oversikt på.


Shiny overflater.

Ikke noe for kameraentusiasten

Kameraet er heller ikke noe å skrive hjem om. Her er det to megapiksler, men ikke noe fotolys og bildene blir både kornete, utbrente og har dårlig fargegjengivelse.

Hvorfor Nokia har støtte for en TV-kabel for å se bildene på flatskjermen din vites ikke, disse bildene egner seg kun til å sende som MMS. Her er det heller ingen egne kameraknapper, så for å få tatt bildene dine må du først inn i menyen og aktivere kameraet. Videopptak er det også mulighet for, men heller ikke her imponerer kvaliteten.

Grei musikkspiller
Musikkspilleren fungerer greit, her kan du sortere sangene dine på både artist, spilleliste, sjanger og album. Det er enkelt å lage spillelister rett i mobilen, og selve avspilleren er også lett å forstå seg på. Vi velger likevel å trekke for manglende musikkavspillingsknapper, du kan kun kontrollere volum med egne taster.

Det er heller ikke vanlig 3,5 millimeters inngang til hodetelefoner, og det følger heller ikke med noen overgang i esken. De medfølgende ørepluggene leverer grei lyd, men heller ikke mer, og er litt store og ubehagelige. Spesielt i støyende omgivelser foretrekker vi tette propper for å stenge annen lyd ute.Konklusjon
Jo da, Nokia har laget en helt grei billigmobil, med en morsom vri – muligheten til å skifte deksler. Men vi sitter likevel igjen med følelsen av å ha blitt litt snytt. Når du for omtrent samme pris får Nokia 6300 med solid design og god skjerm, har vi vanskelig for å anbefale 7310 Supernova. I alle fall om du ikke er av typen som lar deg begeistre av utskiftbare plastdeksler.

Som designmobil gir den mest plastikkfølelse, kameraet holder ikke mål for knipseglade og mangel på musikktaster gjør dette til et dårlig valg for musikkelskeren.


Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen