Test

Test: Nokia 6600 Fold

Testresultater

Nokia 6600 Fold

Positive ting Bra øreplugger, god skjerm, liten og pen utenpå. FM-radio
Negative ting Mye plast. Høy pris. Svak navigasjonstast.
Totalinntrykk
Totalinntrykk score : 4
Prisklasse
Prisklasse score : 3
Menynavigering
Menynavigering score : 3
Brukervennlighet
Brukervennlighet score : 4
Design
Design score : 4

Testresultater

Nokia 6600 Fold

Positive ting Bra øreplugger, god skjerm, liten og pen utenpå. FM-radio
Negative ting Mye plast. Høy pris. Svak navigasjonstast.
Totalinntrykk
Totalinntrykk score : 4
Prisklasse
Prisklasse score : 3
Menynavigering
Menynavigering score : 3
Brukervennlighet
Brukervennlighet score : 4
Design
Design score : 4
Nokia har sluppet to nye modeller med modellnummer 6600. For de av oss som ennå husker den originale 6600 fra 2003, bringer modellnummeret assosiasjoner til en stor og klumpete mobiltelefon uten 3G eller WLAN, men med en, etter datidens normer, imponerende skjerm på 176x208 punkter.

Middels
Men om 6600 i sin tid var en av Nokias aller ypperste modeller, kan ikke det samme sies om 6600 Fold. Riktig nok banker nykommeren den originale 6600 på alle områder. Men i dagens vrimmel av mobiltelefoner plasserer den seg rimelig midt på treet.

Skjermen er altså av typen OLED. Den kan vise 16 millioner ulike fargenyanser, har en oppløsning på 240x320 punkter, og måler 2,13 tommer diagonalt. På fronten har den et skjult display (også OLED) med 128x160 punkter, Denne skjermen måler bare 1,36 tommer og er ikke en fargeskjerm.

Den utvendige skjermen er skjult, men lyser opp med klokke og andre symboler ved behov.

Design
I lukket tilstand er Nokia 6600 Fold ganske lekker. Den er liten, har skinnende blank sort overflate, og en ramme i sølvgrått. Over den skjulte skjermen ligger et sølvfarget felt med lokas logo og en liten lysdiode som kan varsle ulike hendelser.

På baksiden finner vi et tilsvarende men litt større metallfelt der kameraet er felt inn. Vi merker oss den lille lampen, som avslører at kameraet har fotolys.

Når vi forsøker å åpne lokket spretter det opp av seg selv. En merkelig løsning med magnet holder telefonen sammen. Magneten er forsøkt plassert diskret i høytalerpartiet på toppdelen, men er ikke mer diskret enn at vi straks får øye på den. En knapp på siden fungerr også som utløser for åpningsmekanismen. Det er litt for lett å komme borti denne knappen ved et uhell.
 

Magneten er ikke veldig diskret.

Plastikk

I åpen tilstand forsvinner også siste rest av kvalitetsinntrykket utsiden kunne gi. Tastaturet er så plastikk at vi knapt kan huske å ha sett maken. Det er slett ikke så ille å skrive på, men det knepper og knirker så det kjennes som om vi er i ferd med å gå i stykker mens vi skriver på det. Navigasjonstasten er heller ikke særlig god.

Når vi navigerer i telefonen merker vi at den er tregere enn de fleste andre mobiltelefoner.


De blanke plasttastene (tastene i midtre kolonne er ikke blanke) suger til seg fingermerker, og får telefonen til å se tilgriset ut. Overflaten på utsiden tar også fingermerker, men holder seg penere enn tastaturet.

Lydkvaliteten ved samtaler er klar og god.

Videosamtaler
Ved videosamtale tegner telefonen et tydelig bilde, men fargene er ikke særlig naturtro. Her pøses det på med farger, omtrent som når su setter fargeinnstillingene på TV-apparatet på fullt. Vi sliter også litt med å høre hva samtalepartneren sier under videosamtalen.

Telefonen støtter heller ikke Turbo-3G. Derimot kan den brukes også i amerikanske 3G-nett som kjører UMTS på 850-båndet.

Nettleseren er grei nok, men vi savner turbo-3G

Musikk
Musikkspilleren i telefonen er ikke så ille. De medfølgende ørepluggene overrasker også positivt. Telefonen har ingen utvendige musikk-knapper, men det har kabelen til ørepluggene.

Her sitter også en 3,5mm kontakt for den som vil bruke et annet hodesett.

Kamera
Kameraet er en liten nedtur. Oppløsningen er på 2 megapiksler, men kameraet er for dårlig til at vi har særlig nytte av det. Særlig sliter kameraet når vi tar bilder i lampelys. I dagslys blir kvaliteten akseptabel.

Alt i alt er dette en mobiltelefon som neppe vil sette spor etter seg i mobilbransjens historiebøker, men som løser de fleste oppgaver du trenger i det daglige. Men vi synes ikke den kan forsvare en prislapp på over 3000 kroner.

Tasene er lettleste også i dårlig lys.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen