Test
6267 (Bilde: Einar Eriksen)

TEST: Nokia 6267

Design og byggekvalitetStørrelse: 9,4 x 4,7 x 2,2 cm
Vekt: 105 gram
Form: Kamskjell
Skjerm: 2,25 tommer
Snarveistaster: Volumtaster, kameratast
Kamera: Ja
Uttak: Mini-USB, 2.5 mm minijack for lyd
Ekstern antenne-uttak: Nei
Pris: Ca. 2000 kroner

Slik vurderer vi
Nokia holder på omtrent den samme designen som mange mobiler har hatt helt siden 6101.
Nokia holder på omtrent den samme designen som mange mobiler har hatt helt siden 6101.
Åpner du opp telefonen finner du store og gode taster.
Åpner du opp telefonen finner du store og gode taster.
Tastene er perfekte til å skrive SMS på.
Tastene er perfekte til å skrive SMS på.
Et kamera som peker mot deg lar deg ta videosamtaler.
Et kamera som peker mot deg lar deg ta videosamtaler.

Takk til Elprice for lån av Nokia 6267.

Nokia 6267 er telefonen for deg som vil ha en kamskjellstelefon som er enkel å bruke og ikke koster for mye. Kort oppsummert er dette en 3G-telefon med god design til bare 2000 kroner.

Telefonen kommer i fargene sort, blått, lilla og oransje. Det er imidlertid ikke sikkert at alle fargevariantene vil bli tilgjengelig gjennom din operatør.

Telefonen er laget for å brukes som musikkspiller, og har egne taster på utsiden som lar deg bytte sang uten å åpne mobilen.

Grei kvalitet

6267 er laget utelukkende av plastikk. Kvalitetsfølelsen er helt grei, men ikke god. Telefonen gir fra seg en god del knirkelyder, men har ikke noe slark i leddet. Vi krever likevel ikke mer av en telefon til en så lav pris som dette.

På fremsiden av telefonen har Nokia kombinert matt og metallic svartfarge og en ramme i krom. Det gjør at telefonen får et ganske stilfullt utseende, og musikktastene på fremsiden hjelper også på. Om vi igjen tar den lave prisen i betrakning, skal det sies at du alt i alt får en stilfull telefon til en billig penge.

Åpner du opp telefonen, får du frem et stort og oversiktlig mobiltastatur med tydelig skrift på tastene. Tastene er også svært gode i bruk, og det går fort og smertefritt å skrive SMS på telefonen. Dette er et av de beste tastesettene vi har prøvd på lenge. Fingrene finner alltid frem til rett knapp, og du skriver raskt og effektivt.

Også navigasjonstastene til 6267 er enkle å bruke. Både retningstastene og bekreftelsestasten er godt opphøyd slik at det er lett å treffe de. På siden av telefonen finner du volumtaster og en snarveistast til kameraet.

Mobilen har to kameraer: et på innsiden og et på utsiden av telefonen. Kameraet på innsiden er for å føre videosamtaler og å ta selvportrett.

Skjerm og menyerSkjerm: TFT, 16 700 000 farger
Oppløsning: 240 x 320 punkter
Operativsystem: S40 3rd Edition
Meny: Rutenett/faner
Tekst: T9
Firmware: 03.22

Slik vurderer vi
Skjermen forholdsvis stor, og måler 2,25 tommer diagonalt.
Skjermen forholdsvis stor, og måler 2,25 tommer diagonalt.
Skjermen er også skarp og klar.
Skjermen er også skarp og klar.

God skjerm

Vi er svært fornøyde med skjermen til 6267. Den er hele 2,2 tommer stor, som er bra for en telefon i denne prisklassen. Sammen med en oppløsning på 240 x 320 piksler gir dette et skarpt og oversiktlig skjermbilde.

Skjermen er også lyssterk nok til at den bør fungere bra i sterkt sollys, og det skal sies at vi ikke ofte ser en så god skjerm i en telefon til denne lave prisen.

Hendig skjerm på fremsiden

Ytterskjermen til 6267 sørger for at du slipper å åpne telefonen hver gang du skal sjekke noe. Her kan du se klokkeslettet, hvem som ringer og hvilken sang du spiller akkurat nå. Denne utvendige skjermen har en oppløsning på 128 x 160 piksler, noe som gir en god skarphet.

Menyene til 6267 er de samme som du finner i nyere Nokia-telefoner av de enkle slaget. Menysystemet er S40 av femte utgave, og er så brukervennlige og oversiktlige som man kan få dem.

For å sammenligne med Nokias smarttelefoner, er ikke ting i like stor grad begravd inn i menyene, og det er enklere å finne fram. Dette skyldes naturligvis også at 6267 har mye færre funksjoner enn en typisk smarttelefon.

Mobilens meldingsfunksjon er god og funksjonell.

Utdatert ordbok

Men, noe vi virkelig vil sette fingeren på er den utdaterte T9-ordboken. Denne husker ikke hvilke ord du bruker mest når du skriver tekstmeldinger, og registrerer heller ikke sammenhengen mellom ordene slik Sony Ericssons mobiler gjør. Her begynner Nokia å henge skikkelig etter, og vi synes det begynner å bli på tide å oppdatere ordboken.

De litt avanserte brukerne vil fort savne fleroppgavekjøring i menyene. Både Sony Ericsson, LG og Samsung har begynt å få dette i de fleste telefonene sine, mens Nokia sitter på gjerdet. Dette betyr at du med 6267 ikke kan legge en tekstmelding i bakgrunnen mens du sjekker kalenderen, for å så hente opp den samme tekstmeldingen igjen. 6267 har kun en primitiv form for fleroppgavekjøring som tillater deg å ha mp3-spilleren eller radioen liggende i bakgrunnen, slik at du kan høre på musikk mens du bruker mobilen til andre ting.

Nokia 6267 med abonnement

Nokia 6267

Nokia 6267 med abonnement   Les mer »

Nokia 6267   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen