TEST: Test: Logitech Harmony One
Test

Test: Logitech Harmony One

Testresultater

Logitech Harmony One

Positive ting Prisen, Design, kontrollerer opptil 15 enheter
Negative ting Litt blankt display, ikke Bluetooth0
Med den digitale utviklingen stormende inn i våre stuer, samler det seg for opp en mengde fjernkontroller for å betjene alle produktene vi har stående i stereobenken. Multifjernkontroller er en praktisk løsning for å begrense antall kontroller og holde stuebordet ryddig.

Vi har testet Logitechs Harmony One, som har både touchbetjening og kan holde kontroll på opptil 15 enheter samtidig. Er dette fjernkontrollen som setter standarden for etterfølgere og konkurrenter?

Design og utstyr
Utseendemessig er denne kontrollen meget godt designet og kontrollen fremstår som både eksklusiv og robust. Den er utstyrt med en 2,2 tommer stor touchskjerm, som både er lyssterk og tydelig å lese.
Selve kontrollen er blank sort, med tydelig merkede knapper og symboler.

Det medfølger en ladestasjon til kontrollen, som fjernkontrollen legges ned i mens den lades opp. Foruten laderen medfølger det et oppladbart batteri, USB-kabel for å koble kontrollen til en PC, samt programvare og bruksanvisning på norsk.Installasjon
Denne kontrollen trenger å kobles til en PC, med internettforbindelse for å kunne bli konfigurert. Det medfølger en CD med programvare som du skal installere, før du kan sette i gang med selve konfigureringen av kontrollen. Deretter kjører du programmet og kommer inn på en side der du registrerer en brukerkonto.Når kontoen er opprettet får du beskjed om å koble til fjernkontrollen, slik at programvaren kan sjekke etter eventuelle oppdateringer av programvaren eller fjernkontrollen. Når denne prosessen har sjekket for oppdateringer går programmet videre og du kan nå begynne å velge hvilke komponenter du ønsker å kontrollere. Du velger først hva du skal styre (eksempelvis TV), så velger du merket på produktet før du tilslutt skriver inn selve produktbetegnelsen.Med alle produktene valgt får programmet videre, der du kan sette opp forhåndsprogrammerte handlinger, som for eksempel ”Se på TV”. Her definerer du for eksempel hvilke utganger TV-en, forsterkeren og dekoderen skal stå på, slik at når du velger ”Se på TV”, vil alle apparatene du skal benytte slå seg på med riktige innstillinger.Oppsettet av disse handlingene kan være krevende om det er mange apparater og funksjoner i aksjon, slik at det kan lønne seg å forhånds skissere en oversikt over innstillinger og hva som skal brukes i de
gitte situasjonene. Programmet gir deg mulighet til å teste konfigurasjonene dine før du overfører kodene til fjernkontrollen, og du har også mulighet til å endre eller legge til komponenter i ettertid.I bruk

Fjernkontrollen er meget godt utformet og ligger godt i hånden. Det er lagt til et friksjonsfelt bakpå kontrollen, slik at den ikke føles glatt. Touchskjermen responderer godt, og har en god lesbarhet, tiltross for at skjermen fort blir litt uttydelig om du ikke ser rett på den.Installasjonen kan fort bli litt komplisert, men med tungen rett i munnen går denne prosessen også greit. I testen fant programvaren alle produktene vi ønsket å styre, med unntak av en eldre kabeldekoder, men dette løste seg ved å legge inn kodene manuelt.

Det medfølger som nevnt en praktisk ladestasjon, som du legger kontrollen nedi for å lade den. Når kontrollen ikke er i bruk har du mulighet til å sette opp en fancy skjermsparer, slik at det kommer opp bilder på skjermen når den ikke er i bruk.Konklusjon

Dette er nok kanskje noe av det nærmeste du kommer en komplett fjernkontroll i sin prisklasse, der kontrollen i seg selv fremstår med eksklusivt design, og i tillegg virker kompakt og robust. Knappene på kontrollen er godt lesbare og responderer raskt og presist, noe som også gjelder for skjermen. Installasjonen er logisk bygd opp, selv om det fort kan bli litt å holde styr på når det blir mange komponenter å konfigurere i handlinger samtidig. Det medfølger en ladestasjon slik at du kan lade eller oppbevare kontrollen når den ikke er i bruk.

Det er ikke mye å usette på denne modellen , men allikevel er det noen småting. Displayet har en veldig blank overflate, så den til tider kan være litt vanskelig å lese på grunn av refleksjoner. Ladestasjonen er liggende, slik at den tar nokså mye plass, er tilgjengjeld stabil og robust. For de som ønsker å bruke denne mot en PS3, har den ikke innebygd støtte for dette, men dette kan kjøpes utenom.

Alt i alt er dette en meget bra multifjernkontroll, som styrer opptil 15 enheter, med et bra og tiltalende design. Prismessig er dette nok noe av det beste du får for pengene på markedet per i dag, etter vår mening.

Bildeeksempler


Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen