TEST: Test: Logitech Harmony 555
Test

Test: Logitech Harmony 555

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Testresultater

Logitech Harmony 555

Positive ting Mye for pengene, kan styre inntil 15 enheter, god utforming
Negative ting Lite display, små bokstaver og tall på tastene0

Testresultater

Logitech Harmony 555

Positive ting Mye for pengene, kan styre inntil 15 enheter, god utforming
Negative ting Lite display, små bokstaver og tall på tastene0
Multifjernkontroller er en reddende engel, i hvert fall om du ønsker å få vekk alle fjernkontroller som blir liggende på stuebordet, ettersom de digitale apparatene inntar stereobenken. Prisene på slike fjernkontroller varierer og ikke minst hva de klarer å håndtere.

Vi har testet Logitech sin Harmony 555, som er å regne blant de billigere multifjernkontrollene på markedet, men som allikevel kan kontrollere 15 forskjellige enheter.

Design og tilbehør
Harmony 555 har en smal og kompakt oppbygning, og tiltross for prisen gir den en følelse av kvalitet og virker solid satt sammen. Den har en sort indre ramme, som strekker seg fra displayet og to tredjedeler ned på fjernkontrollen. Denne rammen er omsluttet av en krom kant, som skiller den indre rammen fra den ytre, som på sin side er i en mørke grå finish. Modellen har opplyste taster, men ingen form for oppladningsmulighet.

I esken får du med batterier, slik at du ikke trenger å kjøpe dette for å komme i gang første gangen. Utenom batterier følger det med USB-kabel, som du trenger for å koble kontrollen til PC-en, for å sette opp funksjoner og apparater du skal benytte. Det medfølger også en bruksanvisning på norsk, samt programvaren du trenger på CD.Installasjon

Med Harmony 555 trenger du en PC med internettilkobling for å sette opp kontrollen med forskjellige apparater og handlinger. Du må først legge inn programvaren som medfølger på CD, og deretter registrere en brukerkonto.Når denne registreringen er unnagjort, vil programvaren kobles sammen med fjernkontrollen og søke etter eventuelle oppdateringer. Når denne prosessen er overstått kommer du til et skjermbilde der du
kan velge hvilke komponenter du ønsker at kontrollen skal styre.Etter å ha valgt de komponentene du vil at kontrollen skal styre, får du opp en meny hvor du setter opp forhåndsprogrammerte handlinger. Da kan du selv bestemme hvilke apparater som skal stå på ved de
forskjellige handlingene, slik at du for eksempel kan bestemme at TV, dekoder og forsterker skal stå på når du velger ”watch TV”, og hvilke innganger som skal være i bruk.Når alle innstillingene er slik du ønsker de skal være, sender programvaren over informasjonen til fjernkontrollen, slik at du kan begynne å bruke den. Du har full anledning å gå inn i etterkant for å konfigurerer yterligere, eller legge til flere produkter.I bruk
Denne multifjernkontrollen er god å holde i, og gir en kvalitetsfølelse tiltross for en hyggelig pris. Knappene er gode å trykke på, med grei tydelighet, men bokstavene er kanskje i minste laget for de som har litt svakt syn.

Skjermen på fjernkontrollen er nokså liten og bokstavene er litt svake slik at de er litt vanskelige å lese. Kontrollen har ingen form for ladestasjon, men det medfølger fire trippel a-batterier i esken.

Selve programmeringen av fjernkontrollen er enkelt og forklarlig satt opp. Den kan være noe komplisert å sette opp forhåndsprogrammerte handlinger, og det gjelder å holde tunga rett i munnen når flere komponenter er innblandet i samme handling.

Konklusjon
Dette er absolutt en god fjernkontroll, og gjør jobben like godt som sine storebrødre. Til denne prisen får du en overraskende god fjernkontroll, som kan styre opptil 15 enheter, og har fulle muligheter for å forhåndsprogrammere handlinger, slik at du kan trykke på en knapp, for å slå på alle produktene du for eksempel benytter for å se på TV. Fjernkontrollen har også en lære funksjon, dersom du trenger å legge til funksjoner som ikke ligger inne i originalkoden til kontrollen.

Det er en rekke positive egenskaper med denne fjernkontrollen, men vi har også litt å utsette. Displayet er nokså lite, og kan være vanskelig å tyde. Samme gjelder bokstaver og tall på tastene, som fort kan bli litt i det minste laget om du har litt svakt syn.

Alt i alt får du utrolig mye fjernkontroll for prisen, og den matcher dyrere modeller på funksjoner og antall produkter den kan styre. I tillegg har den en god utforming.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen