Test

Test: Kazaa lite

Hjemmeside: www.kazaalite.com
Pris: Gratis
Størrelse: 3,2 MB
Systemkrav: Windows
Tid for installering av programmet: ca. 1 min.
Type program: Fildelingsprogram

De fleste har vel hørt om fildelingsprogrammet Kazaa. Programmet alle plateselskaper hater, fordi alle og enhver med en kjapp internettlinje kan gå inn å nedlaste all type musikk, filmer, spill og annen software gratis.
Det negative med vanlig Kazaa er spy-waren. Som navnet tilsier kan enkelte folk spionere på Pcen din hvis du har lastet ned noe. Men heldigvis, for alle redde sjeler, har det kommet ut et ny version av programmet, Kazaa Lite, som visstnok skal være foruten spy-waren.
Her har vi tatt en nærmere titt:

I bruk:
Kazaa Lite er jo øyensynlig helt lik vanlig Kazaa; med samme type søkefelt som fungerer på samme måte, og andre ting du vil få bruk får: "Traffic" gjør slik at du kan se hvor langt nedlastingen din har kommet, og du kan også se farten. Under "Theater" kan du se/høre på filene du har nedlastet. Og til slutt er det "My Kazaa Lite" som gir deg mulighet til å se alle filene du har nedlastet til sammen.

I søkefeltet kan du først krysse av hva du er på jakt etter (Video, Audio, Software, Documents osv.). Deretter kan du skrive inn søkeordet. Dette er en grei og oversiktlig måte, men det kan hende du får oppnevnt ting man overhodet ikke er ute etter. Dessuten kan man ikke være helt sikker på at det du nedlaster virkelig er det det utgir seg for. F.eks hvis du nedlaster ned programmet winamp kan det godt være at du ender opp med demoen til spillet "Insane".
"Men dette er risken du må ta, og som regel går det bra."

Farten er en viktig ting når det gjelder nedlasting. Hvis man har en stabil internettlinje, holder farten seg som regel rundt 30 kb/s, men dette avhenger mye av om hvor rask internett brukeren du nedlaster fra har.
Dessuten, hvis farten er veldig lav, kan du trykke på "Find more sources for download". Dette gjør at du nedlaster fra flere steder. Dermed vil farten på nedlastingen som regel øke.

Det er også viktig å nevne at Kazza Lite er stappfullt av virus. Programmet er laget slik at brukere verden over deler det de har på Pcen sin, og hvis de filene inneholder virus, og du nedlaster de, er også din datamaskin rammet av det samme viruset. Derfor er det lurt å koste på seg et AntiVirus program så du sikrer Pcen din for de vanligste virusene.

Som sagt er vanlig Kazaa og Kazaa Lite øyensynlig like, men det er mer en det øye ser. For det første slipper du med Kazaa Lite å ha flere knapper oppe i menyen hvor det står "Kazaa Shop" og lignende. Dessuten slipper du også å ha en reklamebanner som blinker ustanselig nede i venstre hjørne. Men viktigst av alt er at Kazaa Lite er spy-ware fri.

Så alt i alt er det ikke noe vits i å stresse med å slette Kazaa fra Pcen din og lete gjennom internett ved å finne Kazaa Lite, men hvis du ikke har noen tilsvarende program på dataen din fra før og er på jakt etter et, vil jeg klart anbefale Kazaa Lite fremfor Kazaa.

Vi i Programmer.no tar stekt avstand fra piratkopiering (warez som det populært blir kalt) og alt som har med piratkopiering. Vi oppfordrer på ingen måte med denne artikkelen til piratkopiering da dette er strengt forbudt ved Norsk lov. Det er på en annen side lov å kopiere egne, kjøpte spill eller programmer i sikkerthetskopi øyemend, men er ikke lov å utgi disse sikkerhetskopiene hverken over internett eller privat / for salg

Men slike programmer er kjekke å ha når det gjelder demoer av programmer og spill som ikke er å få tak i lenger, slik at man da kan få testet et program eller et spill før man bestemmer seg for å kjøpe eller ikke.

Oppsumering:
Kazaa Lite er blant krèmen av fildelingsprogrammene på internett for tiden. Det er lett å sette seg inn i og gir deg mulighet til å få tak i det meste som er, men har enkelte ulemper i seg. Men den beste med Kazaa Lite (i motsetning til vanlig Kazaa) er at den er foruten spy-ware. Det er kanskje liten sannsynlighet at akkurat du skal bli spionert på, men det gir likevel en betryggende følese.

Fordeler Ulemper

-Gratis 
-Lett å lære  
-Spy-ware fri

-Du kan laste ned noe du egentlig ikke vil ha
-Stor fare for virus


Karakter:

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen