Test: iTech VKB virtuelt tastatur

Teksten i ingressen er skrevet på VKB-tastaturet. Våre planer om å skrive hele artikkelen på dette tastaturet ble raskt skrinlagt. Det er tross alt meningen at du som leser skal ha en rimelig mulighet for å forstå hva vi skriver om.

Tastaturet er innkjøpt av en person men perifer tilknytning til redaksjonen. Det er like greit, for jeg ser ingen grunn til å la dette leketøyet redusere redaksjonens produktivitet til zipp og nada. 

Kul gadget
VKB skårer skyhøyt på gadgetfaktor, men så er det også bråstopp. Vi kan koble det til mobiltelefoner, PDA-er og andre dingser med skriveprogrammer i, og det ”virker”. Skriver vi med store armbevegelser og stive fingre klarer vi til og med å lokke frem ord vi kjenner fra ordboka. Men i de aller fleste tilfeller blir det bare tull, og vi bruker det meste av tiden på å forsøke å rette feil.

Tastaturet virker på den måten at en laserstråle projiserer (tegner) qwerty-tastaturet på bordflaten foran deg. Under laserlampen finnes sensorer som måler avstanden til de opplyste linjene og registrerer bevegelse. Det sier seg selv at du med 10 finger dinglende over lysfeltet raskt kan komme i skade for at en finger skygger for en annen. Da registreres ikke tastingen, eller den registreres feil. 

Setter du tastaturkontrollen på en bok eller annen  forhøynning ser du et større tastatur. Men avstandsmålerne følger ikke laseravstanden, og dermed kan du ikke skrive på det forstørrede tastaturet.

Selvsagt er det kult å trekke frem tastaturet på kafébordet eller i loungen på flyplassen. Om ikke annet så vil du tiltrekke deg en del oppmerksomhet. Gadget-faktoren er nok også en av årsakene til at dette tastaturet har toppet salgslister i 34 uker. På nettet selges enheten for rundt 1000 kroner.

Tastaturet har en mikrobryter under. Løfter du enheten slår den seg av. Du kan stille følsomhet og lysstyrke ved hjelp av programvaren som følger med. Du kan også sette tiden for hvor lang tid det skal uten aktivitet før den slår seg av.

Drivere
Bruker du tastaturet med Windows Mobile, Palm eller Symbian-utstyr må du først legge inn drivere på disse enhetene. Det slipper du om du har Windows Mobile 6.0. 

Tilkobling over blåtann er enkelt. Søk etter enheten med din mobil eller PDA, og tast inn samme kode på mobilen og på tastaturet. Finner du ingen taster på VKB? Bruk de virtuelle talltastene.

Så er det bare å starte tastaturprogrammet på mobilen eller PDA-en (det slipper du med Windows Mobile 6.0) og velge tastaturet som kilde for input. Så er det bare å hamre løs til ansiktsfargen din er like rød som lystrålen fra laserlampen og det ryker fra hodet ditt. 

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen