Test

Test: i.Tech SolarVoice 908 – soldrevet øreplugg

Det begynner å bli en stund siden sist vi testet en øreplugg med solceller. Den gangen var vi positivt overrasket over lydkvaliteten, mens vi nok synes solcelledesignen med fordel kunne vært bedre.

Ørepluggen SolarVoice 908 ser imidlertid ut som en hvilken som helst blåtannplugg. Solcellene på fronten ser mest ut som en pyntedetalj, og minner lite om det vi ser på hyttetak rundt om i landet.

Ellers er pluggen liten og elegant. En sølvfarget avrundet ramme omkranser fronten med solcellene. På en side sitter volumtasten. På motsatt side og litt lenger frem sitter multitasten. Den bruker vi for å besvare , starte (på telefoner med talekommando)eller avslutte anrop. I tillegg er det denne tasten vi trykker og holder på for å skru pluggen av eller på.


 
Om vi fortsetter å holde knappen inne etter at den er påskrudd, blinker indikatoren vekselvis rødt og blått, og ørepluggen er klar for paring.

I tillegg kan vi overføre samtale fra hodesett til mobil, gjenta siste anrop eller sette samtale på vent. Alle disse funksjonene utføres med samme knapp, så her er det en fordel å lese gjennom bruksanvisningen.

A2DP
SolarVoice skiller seg fra de aller fleste andre trådløse øreplugger ved at den også kan overføre medielyd (A2DP). Du kan med andre ord spille musikk på telefonen og høre det i ørepluggen. Lyden kommer riktig nok i mono, og det er ikke mulig å pause, skippe eller på andre måter navigere i musikken. Vi kan stille volumet, men skulle gjerne sett at vi i det minste kunne starte og pause med et tastetrykk.

Betjeningen av pluggen er likevel enkel. Når noen ringer, så trykker vi på svarknappen. Skal vi ringe ut, så trykker vi på den samme knappen og leser inn kontaktens talemerke. Sistnevnte forutsetter at telefonen har talestyrt anrop.

Passform
SolarVoice 908 kan brukes på begge ører. Pluggen kan brukes uten festebøylen, men vi synes den henger litt for løst uten bøylen på. Med bøylen bak øret slipper vi også å tre gummiproppen langt inn i øregangen, og settet blir mer behagelig å bruke.

Det følger med flere plugger så vi skal finne en som passer vårt øre, men pluggen stikker såpass mye ut, at vi uansett foretrekker å bruke bøylen.Lyd
Lydkvaliteten i Solar Voice 908 er god, og støyfilteret fungerer relativt bra. I svært støyende omgivelser må den likevel gi tapt, men så er det også svært få øreplugger som takler dette.

Solar Voice kan brukes med to kilder samtidig. Da er den ene koblet til via A2DP, den andre som trådløs håndfri.

Batteri
Solcellene på hodesettet skal gi ubegrenset standbytid, i alle fall så lenge cellene får nok lys. En egen holder lar oss plassere ørepluggen i bilens frontrute. I praktisk bruk skal pluggen kunne gi tale i fem timer. En liten diode blinker grønt når ørepluggen lader via sollys. Skulle lyset utebli, kan pluggen også lades via USB. USB-kabel og vegglader med USB-uttak følger med.

SolarVoice 908 har en veiledende pris på 695 kroner.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen