TEST: Test: HTC Touch Cruise II - mobilen som husker
Test

Test: HTC Touch Cruise II - mobilen som husker

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Testresultater

HTC Touch Cruise II

Positive ting TomTom Skandinavia inkludert. Touchgrensesnitt. WiFi og Turbo-3G.
Negative ting Svakt kamera, høy pris, lav skjermoppløsning, ikke FM-radio.
Totalinntrykk
Totalinntrykk score : 5
Prisklasse
Prisklasse score : 3
Menynavigering
Menynavigering score : 4
Brukervennlighet
Brukervennlighet score : 5
Design
Design score : 5

Testresultater

HTC Touch Cruise II

Positive ting TomTom Skandinavia inkludert. Touchgrensesnitt. WiFi og Turbo-3G.
Negative ting Svakt kamera, høy pris, lav skjermoppløsning, ikke FM-radio.
Totalinntrykk
Totalinntrykk score : 5
Prisklasse
Prisklasse score : 3
Menynavigering
Menynavigering score : 4
Brukervennlighet
Brukervennlighet score : 5
Design
Design score : 5
- Hvor gikk vi egentlig etter baren stengte den natten? Ble det nachspiel? Når du våkner på sofaen med skoene på, kan angsten fort komme krypende. Særlig om du aldri har sett sofaen før. Godt da å ha en Touch Cruise som kan fortelle deg hvor du har vært, eller hvordan du kommer deg hjem.

Footprint
Tjenesten på HTC Touch Cruise II heter Footprint. Hadde Hans og Grete hatt en sånn, så hadde Grete antakelig sluppet å ende som heksebrenner i de idylliske tyske skoger. Ingen hvite steiner eller brødsmuler – bare et par enkle tastetrykk, og du finner veien tilbake dit du kom fra.


Som mobiltelefon er Touch Cruise II ikke helt ulik den første Touch-modellen til HTC. Skjermen er enklere enn på Diamond-modellene, med en oppløsning på 240x320 punkter. Skjermen er trykkfølsom, og menyene er videreutviklet så det skal bli enklere å betjene mobilen med fingrene. Og godt er det, for noe tastatur finnes ikke på Touch Cruise.

I stedet har den fått et meget bra navigasjonshjul, som brukes i kombinasjon med et virtuelt skjermtastatur. Men musekula fra den opprinnelige Touch Cruise-modellen er borte.

Litt enklere
For brukere av Touch Diamond vil Touch Cruise II fremstå som en litt enklere modell. Det grafiske grensesnittet likner, men det blir ikke riktig like lekkert når skjermen bare har en firedel av bildepunktene. På den horisontale rullemenyen er det kommet til to ikoner. Det ene viser et fotspor, mens det andre er en globus med en tegnestift i. Disse åpner henholdsvis Footprint og Kartsøk på mobilen.

Kartsøket støtter seg på Google Maps, mens telefonen bruker TomTom som navigasjonsløsning. Når du har funnet et sted ved hjelp av kartsøk, kan du åpne en meny og velge om du vil ha en veibeskrivelse, lagre som favoritt eller kopiere til adresseboka. Men du kan ikke velge å navigere til stedet ved hjelp av telefonens navigasjonsprogram.

TomTom har heller ikke noe fritekstsøk, så du kan ikke kopiere adressen fra Google Maps til TomTom. En funksjon som eksporterer koordinatene fra Google Maps til TomTom burde være en smal sak å utvikle.Tar postkort
Den nye funksjonen Footprint benytter imidlertid både Google Maps og TomTom. Det er dette programmet som holder orden på hvor du er, og hvor du har vært. Touch Cruise har en egen knapp du kan trykke på for å logge posisjonen din.

Et trykk på knappen, kameraet starter, og du blir bedt om å fange posisjonen din. Et trykk til, og bildet er tatt. Tid og plassering for bildet velges automatisk, men om du ikke har GPS-dekning kan du velge om du vil legge inn stedet fra et kart.

Under bildet du knipset har du ikoner som gir tilleggsfunksjoner. En rød knapp lar deg lese inn en kommentar til bildet, du kan skrive en tekst, plassere på Google Maps, eller senere velge å navigere til ved hjelp av TomTom. Du kan også velge å legge til flere bilder.

Bildene du knipser på denne måten blir lagt til i et eget fotoalbum så du siden har en minnebok du kan bla i. Men vi finner ikke noen funksjon for å laste opp denne minneboken til nett. I stedet kan du sikkerhetskopiere minneboka til minnekortet i mobiltelefonen.

Bilmontering inkludert
Touch Cruise II leveres med bilholder og ladekabel for bilens 12V-uttak. Bilholderen er av den typen som festes i vinduet med en sugekopp. En ulempe med holderen er at det er vanskelig å komme til bryteren på toppen av telefonen når telelfonen står i holderen.

Det er denne bryteren vi må bruke når vi skal vekke telefonen fra hvilemodus.

Kamera
På funksjonssiden er det lite vi savner i Touch Cruise II. Vi hadde satt pris på en FM-radio, men ellers er telefonen grei nok. Prisen er riktig nok ganske høy, med tanke på at dette er en mobiltelefon som mangler litt på å være fullspekket. Blant annet har den et 3,2 megapiksler kamera som mangler fotolys. Kameraet har heller ikke autofokus, men tar greie bilder under gode lysforhold.


Betjeningen av telefonen er enkel, men som på andre Windows-mobiler må vi fremdeles ty til skjermpennen for å få løst enkelte opgaver.
Men med bra utseende, fullversjon av TomTom Skandinavia, lokasjonstjenesten Footprint og full turbo-3G (7,2 Mbit/s) på toppen av WiFi er dette en mobiltelefon det er lett å bli glad i.

Men en ting må du huske på. Steng av programmer du ikke bruker (knapp oppe i høyre hjørne). Glemmer du dette vil telefonen kjøre operasjoner i bakgrunnen, og alt vil virke tregere.


Her kan du se noen bilder vi har tatt med HTC Touch Cruise II:

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen