Test grafikkortets ytelse i Directx 11

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Spillmotorutvikleren Bitsquid og spillutviklerene hos Fatshark har i den siste tiden samarbeidet om et program som utnytter og viser potensialet i Microsoft DirectX 11. Programmet har blitt døpt ”Stonegiant” og er basert på spillmotoren Bitsquid Tech. En spillmotor som for øvrig slippes tredje kvartal i år og gjøres tilgjengelig for PC, Playstation 3 og Xbox 360.

Foreløpig har programmet bare blitt sluppet i en prøveversjon, tilgjengelig for visse medier og på forespørsel. Prøveversjonen er mer eller mindre et utstillingsvindu for Directx 11-teknologi og kreftene bak spillmotoren til Bitsquid.

I den endelige utgaven vil det derimot være mulig å teste grafikkytelse til kort i Radeon HD 5000-serien og Geforce 400-serien. Nærmere detaljer om programmet generelt og hvordan testene ser ut er foreløpig ukjent.

Tobias Persson hos Bitsquid uttaler at dagens og fremtidig maskinvare vil få ut sitt fulle potensial med Directx 11 i samspill med Bitsquids spillmotor. Han trekker frem støtte for Tesselering. Tesselering gir grafikken en jevnere og ”glattere” overflate ved å øke antallet polygoner. Tesselering er likevel ingen nyskapning, det har blant annet blitt brukt i Xbox 360-spill i lang tid.

Det er forventet at Stonegiant blir gjort tilgjengelig for nedlasting tidlig i april måned.

(Kilde: OC Modshop, SweClockers)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen