Test

Test Google popup-stopper

  • Endret
Google har nylig lansert versjon 2.0 av sin verktøylinje for Internet Explorer. I den første versjonen var målsetningen raskere og enklere søk på nettet. Google Toolbar 2.0 har flere nyheter som gjør den til et nyttig verktøy sammen med Internet Explorer. Popup-stopperen er nok den mest interessante nyheten. Blant annet kommer det også et blogg verktøy og autofyll, effektivt for de som handler en del på nettet. Her skal vi spesielt se på popup-stopperen.

Installering
Nedlastningen og installeringen av Google Toolbar gikk på under et par minutter. Kun et alternativ som dukket opp, som gikk på Google PageRank system. Utover det var det ingen problemer med installeringen. Når nettleseren starter på nytt vises en liten brukerguide for verktøylinjen.
For å kunne installere Google Toolbar kreves det at du har Microsoft Windows og Internet Explorer versjon 5.0. (Dersom du ønsker å bruke popup stopperen må du ha minimum 5.5 og engelsk versjon.)
Vi har testet verktøylinjen under Windows 2000 og Internet Explorer 6.0.

I bruk
Veldig mange popup-stoppere legger seg inn i oppstartsmenyen til Windows og aktiveres da ved oppstart. Google sin popup-stopper ligger i verktøylinjen derfor er den ikke aktiv når Internet Explorer ikke brukes. Programmet blir nesten usynlig.

Hver gang en popup reklame blir stoppet, registreres det i telleren på verktøylinjen og man ser at det kommer en liten stjerne under musepekeren. Har du på lyd vil du også høre et pip for hver blokkering. Tallet i verktøylinjen nullstiller seg ikke, selv ved oppstart. Første gang Google stopper en popup kommer det en popup som forklarer om bruken.

Popup-stopperen er enkel og den fungerer bra. Den blokkerer alle popup reklamene som kommer fra sider som VG, Dagbladet, Imdb. Med litt mer ”trykk” på antall og kombinert med forskjellige typer popup, var det en og annen som snek seg forbi. Selv da ble over 90 % blokkert, noe som absolutt er godkjent.
Fra tid til annen er det noe nyttig som står i disse popup boksene. Kjenner man til dette på forhånd, er det et tastetrykk som skal til for å slippe igjennom popup-vinduet. (Hold CTRL knappen inne i det man skal inn på siden.) Det er også mulig å lage en godkjent liste over sider man ønsker popup fra. Denne liste funksjonene kunne med fordel vært bedre, her savnet jeg redigeringsmuligheter. En logg over blokkerte popup kunne med fordel vært med. En slik logg ville gjort det bedre når man ikke vet om en nødvendig popup.

Andre funksjoner.
Google Toolbar 2.0 har flere andre nyttige funksjoner. Den mest effektive funksjonen er nok søkeruten. Med den slipper man å gå om Google for å gjøre et søk. Her er alle de søkefunksjonene til Google tilgjengelige. De kunne med fordel definert en hurtigtast til denne ruten. For å finne igjen søkeordene lettere kan man få de merket med gul farge, både før og etter søket. Et alternativ til den vanlige fete uthevningen. Der er også laget en egen gå til neste funksjon på søkerordene.
Er du en av de som handler mye på nettet, kan du få hjelp av Google’s AutoFyll til utfylling av registreringsskjemaer. Det eneste som trengs er å fylle ut et skjema i oppsettet, Hver gang Google kommer over et felt som kan fylles ut, vil dette feltet bli merket med gult. Kreditkortnumre kan også forhåndslagres. Ofte blir det eventuelt bruker og passord som trengs å fylles ut. Dessverre fungerer den svært dårlig på norske sider.
I tillegg følger det en masse forskjellige små innstillinger og funksjoner som man kan gjøre. Google page rank ble ikke testet.

Konklusjon
Popup-stopperen til Google Toolbar viser seg å fungere bedre en ventet. Det var ikke lengre noen popup å irritere seg over fra Dagbladet eller VG. Popup-stopperen er også veldig enkel å skru av eller å stoppe får åpning av en konkret side. Det er også en helt klar fordel at programmet starter samtidig med Internet Explorer og ikke med maskinen. De andre funksjonene til verktøylinje fungerer også bra. Ingen problemer med å anbefale denne verktøylinje. Dessverre finnes den enda ikke tilgjengelig på norsk, forhåpentligvis er den ikke langt unna.
last ned Google Toolbar her. http://toolbar.google.com/

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen