TEST: Test: Fujitsu Siemens Pocket Loox T830: Monstermobilen
Test

Test: Fujitsu Siemens Pocket Loox T830: Monstermobilen

Testresultater

Fujitsu Siemens Pocket Loox T830

Positive ting Innbygget GPS, 3G og WLAN. Tommeltastatur.
Negative ting Klumpete og tung. Liten skjerm. Ikke EDGE.
Totalinntrykk
Totalinntrykk score : 4
Prisklasse
Prisklasse score : 2
Menynavigering
Menynavigering score : 5
Brukervennlighet
Brukervennlighet score : 3
Design
Design score : 2

Testresultater

Fujitsu Siemens Pocket Loox T830

Positive ting Innbygget GPS, 3G og WLAN. Tommeltastatur.
Negative ting Klumpete og tung. Liten skjerm. Ikke EDGE.
Totalinntrykk
Totalinntrykk score : 4
Prisklasse
Prisklasse score : 2
Menynavigering
Menynavigering score : 5
Brukervennlighet
Brukervennlighet score : 3
Design
Design score : 2
Men du kan slippe unna med mye om du bare er god på innsiden, så vi ladet monsteret, satte i SIM-kort og gav oss testingen i vold. 

Men T830 klarer ikke å overbevise oss. Skjermen er kvadratisk og fremstår som litt blass. Den ligger dypt i telefonen og har en nokså bred sort ramme under skjermglasset. Dermed får vi inntrykk av at telefonen ikke bare har liten skjerm, men den avsatte plassen til overmål dårlig utnyttet. 

GPS
Pocket Loox T830 har innbygget GPS, men mangler programvare for navigasjon. Du kan like vel bruke GPS-en til å bestemme din posisjon, eller til å sette ”merker” på steder som du senere kan finne tilbake til. Det finnes også en rekke forskjellige programmer du kan kjøpe og installere på telefonen for å få navigasjon. Tidligere har Fujitsu Siemens levert PDA-mobiler med TomTom preinstallert.

Så hva har Pocket Loox egentlig å fare med? 

GPS-mottakeren er god (Sirf Star III), og telefonen kan benytte både WiFi og 3G. Et ekstra kamera i fronten er skjult under et skyvelokk. Åpne lokket, og du kan føre videosamtaler dersom du har god 3G-dekning. På baksiden sitter et helt greit kamera som tar bilder med 2 megapiksler oppløsning. Prosessoren er rask, og kraftig nok til at du kan bruke ”Skype” og andre softwarebaserte løsninger for IP-telefoni over WiFi. 

Tommeltaster
Å skrive meldinger på det lille tastaturet er slett ikke så kronglete som det kan se ut. Tastene er riktig nok små, men den konvekse formen gjør at du lett finner rett tast. Du har ikke norske tegn på tastaturet, men får den frem ved å skrive ”O” eller ”A”, og deretter bla deg gjennom alternativene på symboltasten. Det gir totalt 6 tastetrykk for ”Å” , 8 tastetrykk for ”Ø” og 10 tastetrykk for ”Æ”. 

Du kan også skrive ved å trykke med skjermpennen på det virtuelle tastaturet som kan hentes opp ved behov.
Noen norsk ordbok finner vi ikke, og telefonen insisterer på å gjøre liten ”i” til stor når bokstaven står alene (hvorfor I all verden?). Denne automatikken kan imidlertid skrus av under ”settings” og ”input”. 

Vi savner like vel at produsenten legger inn tilpassninger til norsk, slik en del andre produsenter har gjort. 

Operativsystem
Operativsystemet er Microsoft Windows Mobile 5.0, et godt og brukervennlig operativsystem med svært mange muligheter. Blant annet gir det tilgang til permanent oppdatert e-post, internett og programvare for lesing og redigering av Office-filer direkte på telefonen. Men alt dette er standard for Windows Mobile. 

Standard er også mediespilleren. Telefonen leveres med stereo headsett i en nakkebåndsløsning. Det betyr at du må bære telefonen om halsen hvis du vil bruke den medfølgende håndfriløsningen. Å ha nær 200 gram mobil hengende rundt halsen i en skolisse unner vi ingen.

Fujitsu Siemens bidrag til programvaren er begrenset, men byr på tilpasning av snarveier, en ZIP-klient og mulighet for å panorere hele skjermbildet med pennen. Dessuten kan du sikkerhetskopiere minnet til minnekort. 

Navigasjonstaster
Menyknappene er presise og fungerer etter hensikten. Knappene er gjort buet, skråstilt eller konvekse for optimal ergonomi. På siden sitter en såkalt ”jog dial” – et hjul som ikke kan dreies rundt, men som kan vippes opp og ned eller trykkes inn. I tillegg har du snarveitaster til kamera og til lydopptak. På siden sitter også en brønn for minnekort av typen SD/MMC. 

T830 har chassis i plast, og knirker litt når vi vrir lett på den. Den virker likevel solid sammensatt. Batteriet på hele 1530 mAh gir senker behovet for hyppig opplading. 

Impotent
Totalt sett fremstår Pocket Loox T830 som en mobiltelefon med et uforløst potensial. Litt for stor og tung, litt for liten skjerm og litt for tungvint å bruke uten norsk tilpasning av taster og ordlister. Innbygget GPS ville vært et bedre salgsargument om du fikk programvare for navigasjon med på kjøpet.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen