TEST: Test: Fujitsu Siemens Amilo Mini Ui 3520
Test

Test: Fujitsu Siemens Amilo Mini Ui 3520

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Testresultater

Fujitsu Siemens Amilo Mini Ui 3520

Positive ting Bra batterikapasitet, klar og fin skjerm, innbygget Bluetooth og brønn for Express-kort, solid bygget, egen knapp for støyreduksjon.
Negative ting Trangt tastatur, mindre minne enn konkurrentene, kjedelig design, ingen veske eller varetrekk.0

Testresultater

Fujitsu Siemens Amilo Mini Ui 3520

Positive ting Bra batterikapasitet, klar og fin skjerm, innbygget Bluetooth og brønn for Express-kort, solid bygget, egen knapp for støyreduksjon.
Negative ting Trangt tastatur, mindre minne enn konkurrentene, kjedelig design, ingen veske eller varetrekk.0
Etter at Asus sparket ballen i gang med lanseringen av sin EeePC, har nå de fleste PC-produsentene kommet halsende etter. Amilo Mini Ui 3520 møter derfor tøff konkurranse. Spørsmålet er om denne modellen har det som skal til for at folk vil velge denne fremfor bestselgere som Acer One og Asus EeePC.

Nå er det ikke så mye som skiller disse minimaskinene fra hverandre når det kommer til spesifikasjoner. De aller fleste er utstyrt med GMA950 grafikkbrikke, Intel Atom N270-prosessor, 1GB arbeidsminne og Windows XP.

Forskjellene går mest på fysisk utførelse, skjerm, harddisk og batterikapasitet.

Grei design

Denne maskinen er verken slankest eller mest spennende når det gjelder design. Den er på ingen måte stygg, men å kalle den lekker blir å ta for hardt i. Her er det mye hvit halvblank plast, i kombinasjon med matt sort.Liten skjerm

Skjermen er på 8,9 tommer. I denne klassen ligger konkurrentene stort sett på 9 og 10 tommer, uten at det utgjør så stor forskjell. Oppløsningen på skjermen er 1024x600 punkter. Det holder til nettsurf og film, men ikke til film i HD-kvalitet. Skjermen er uansett så liten at det er lite å hente på høyere oppløsning. Koblet til en ekstern skjerm eller projektor leverer denne maskinen et bilde på 1280x1024.

Skjermen er overraskende god, med matt og antirefleksbehandlet overflate. Den har stor innsynsvinkel og er lesbar selv utendørs. Men vi har ennå til gode å se en skjerm som fungerer bra i direkte sollys. Det gjør heller ikke denne.

Maskinen er ikke den aller letteste i klassen. Men den veier bare like over ett kilo, og med en snerten liten strømforsyning så vi slipper å bruke bærestropp på dokumentmappa.

Plastdeksler
Det følger ikke med noen veske, omslag eller bæretrekk til Amilo Mini Ui 3520. Det som følger med er et plastlokk som lar deg bytte farge på maskinen. Vi lurte først litt på hvordan vi skulle få byttet ut det hvite dekselet med det burgunderfargede som følger med.

Men det går ikke. I stedet for å bytte deksel, smetter du det fargede dekselet på utsiden av det hvite. Det sitter ganske godt, og muligens kan det beskytte maskinen noe. Men først og fremst dreier det seg om en gimmik.FS Amilo Mini er alene om å ha et slikt løst deksel. Vi vil ikke påstå at det gjør maskinen så mye penere, men det gir i alle fall mulighet for å sette litt farge på den. Ekstra deksler kan kjøpes i fargene rosa, sort, blå og oransje. Dessuten finnes det en variant i klar plast som du kan plassere din egen dekor under.

Ytelse
Når det gjelder ytelse er det liten forskjell på denne maskinen og konkurrentene. Det holder til Office-applikasjoner, film og enkel bildebehandling, men kan gå tregt om du kjører flere operasjoner samtidig. Ressurskrevende spill er det bare å glemme.

Batteriet skal gi nok strøm til at du kan se film i over tre timer samtidig som WLAN står på. Men forutsetningen er at du demper belysningen til 80 prosent. Skrur du den ned til 20 prosent og skrur av trådløst nettverk, så vil du kunne jobbe i nesten fire og en halv time før batteriet er tomt. Og det er faktisk mulig å jobbe på en såpass mørk skjerm, i alle fall om du jobber med dokumenter. Batteriet som følger med er på 2200 mAh. Ekstra batterier (også kraftigere) kan kjøpes separat.

Programvare

For de fleste vil en maskin som dette være en maskin nummer to, og ikke den som blir brukt når familiefilmer skal redigeres, eller til spill. Det er ikke uten grunn at det kalles en nettbok, ettersom den er som skapt for trådløs surfing og chat. Med Facebook, Windows Live, Skype og Googles nettapplikasjoner er det strengt tatt ikke nødvendig å installere noen Office pakke.

Om du vil kan du laste ned og installere Open Office helt gratis. Dette er en kontorpakke som også finnes i norsk utgave. Open Office gir deg blant mye annet mulighet for å jobbe med presentasjoner, regneark og tekstbehandling.

Programmene som følger med er de som følger Windows XP, samt Norman antivirus (med lisens for 3 år), CyberLink YouCam og FS System Diagnostics.

Bluetooth

Et innbygget kamera (1,3 Mp) lar deg føre videosamtaler over trådløst nett. Noe innbygget GSM/UMTS-modul har den ikke, men om dette er viktig kan du kjøre mobilt kontor via USB-dongle eller Express-kort. Maskinen har også Bluetooth, så du kan surfe på nett via en mobiltelefon uten å måtte ta med ekstra kabel.

Bluetooth og Express-port finner du vanligvis ikke på nettbok-maskinene, så vi setter pris på at Fujitsu Siemens har lagt det til.

Men harddisken på 80 GB virker snau, når de fleste andre produsenter gir deg det dobbelte til samme pris. Disken er med sine 4200 rpm heller ikke av de raskeste.

Vi finner to USB-porter og kortleser for SD/SDHC/MMC og MS/MSPro på maskinen. I tillegg er det 3,5mm utgang og inngang til høyttalere/hodesett og mikrofon/linjetilkobling.

Lyd
De to høyttalerne gir ingen stor lydopplevelse. Skal du se en film, så er hodesett sterkt å anbefale. Skal du høre musikk, så er det et must. Men det er selvsagt mulig å bruke høyttalerne ved IP-samtaler, eller som en nødløsning for nett-TV.

Maskinen har også innbygget mikrofon.

Trangt tastatur

Tastaturet er kanskje det som skuffer oss mest. Faktisk er tastaturet omtrent identisk med det som sitter på den første EeePC-en med 7 tommer skjerm. Her har Fujitsu Siemens utnyttet plassen dårlig, for tastaturet en god del mindre enn det hadde behøvd å være. Vi sliter med å få flyt på tastingen.

Touchpad-en er heller ikke den beste vi har kjent. Høyre og venstre "musknapp" er litt keitete plassert på hver sin side avberøringsfeltet.Midt på treet

Alt i alt plasserer Amilo Mini Ui 3520 seg omtrent midt på treet i forhold til konkurrentene. Vi må medgi at maskinen har sine gode sider. Men den blir ikke vårt førstevalg, ettersom vi bruker tastaturet mye og selvsagt ønsker oss mest mulig minne.

Pris: Fra ca 3500 kroner.


Her er spesifikasjonene, slik Fujitsu-Siemens oppgir dem:


* Intel® Atom™ N270 strøm besparende prosessor

* ekte ToolTip Windows® XP Home Edition

* 8.9-tommers WSVGA skjerm (non-glare)

* Intel® Graphics Media Accelerator 950 (delt minne)

* 60 eller 80 GB HD kapasitet

* 1 GB minne

* Integrert1.3 Mpixel webkamera og mikrofon for sikker video telefoni

* Integrert WLAN, LAN og Bluetooth®

* Grensesnitt: VGA, USB 2.0, ExpressCard (34 mm), 4-til-1 kort leser, 2x audio

* Spesielle egenskaper: lang batterilevetid (4 timer avhengig av bruk), stille funksjon

* Vekt: ~ 1 kg

* Annet: clip-on deksel med forskjellige farger, ekstern optisk disk med Nero software suite (via USB 2.0)


Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen