Test

Test: eCleaner for å rydde opp

  • Endret

Innledning

Etter hvert som man skriver noen dokumentet, åpner bilder eller er ute og surfer litt på Internet, fyller maskinen seg opp med veldig mange midlertidige filer. Det er ikke alle disse filene som tømmer seg selv etter hvert. Dette er filer som blant annet midlertidige Internet filer, temp filer og det lages også flere forskjellige logger.
Alle disse filene kan man slette manuelt, men det tar ofte litt tid og man er nødt til å flytte seg mellom ganske mange mapper. Derfor kan det være veldig greit å ha et program som gjør denne jobben enklere og raskere. Det er behovet som eCleaner forhåpentligvis skal dekke.

eCleaner er et lite program som kommer i to forskjellige versjoner, en gratis, reklamefinansiert og en pro betal versjon. Vi har testet gratis versjonen. Nettsiden til programmet finner du her.
www.pccontrolanywhere.com/ecleanerDette gjør programmet


eCleaner er et program for å rydde opp i masse småfiler som ligger midlertidig lagret på forskjellige steder rundt om på maskinen. Dette rydder programmet:
Internet midlertidige filer,
Innskrevne URL linker
Internet historie/ logg
Siste åpnede dokumenter
Temp filer
Med pro versjonen er det flere områder som blir slettet som blant annet; skjemaer og passord, cash, adresselinjen, Windows historie, egendefinerte områder med mer. Pro versjonen er salgsvare og koster 12,95 dollar.

Systemkrav

Dette krever programmet:
Operativsystem: Windows 9x eller NT.
Prosessor 486
HD plass: 5MB
Nettleser: Internet Explorer
I utgangspunktet er dette programmet laget for tidligere versjoner av Windows, vi testet programmet på Windows ME og Windows 2000 og det har fungert. Selskapet sier at ved bruk av Windows XP varierer det veldig, noen får mange feilmeldinger, samtidig som det går problemfritt hos andre.
Programmet fungerer også for Netscape brukere, men det krever at du gjør et par innstillinger. Programmet er testet på Windows ME og Windows 2000 med 268 MB RAM og Pentium 700 prosessor.

Installering


eCleaner er et lite og enkelt program som går veldig raskt å laste ned og er bare å starte etter nedlastningen. Et kjent problem som av og til dukker opp hos enkelte brukere er denne feilmeldingen, ”Missing .DLL, MSVBVM60.DLL” denne kommer grunnet en manglende VB. 6.0 fil, den kan lastes ned her. www.pccontrolanywhere.com/ecleaner/pro/Msvbvm60.dllBruk

Gratis versjonen er reklamefinansiert og overraskende nok er det veldig lite reklame i programmet.
Oppstartsvinduet til programmet er lite, oversiktelig og enkelt. Det hele man trenger å gjøre er å markere av for det som skal ryddes opp i. Deretter er det bare å starte opprydningen. Noe programmet gjør veldig rakst. Programmet leverer også en midlertidig logg over det som den har slettet, med informasjon om hvor mange filer er slettet fra de enkelte mappene. Mappen for Internet midlertidige filer ble også forsøkt flyttet til en annen disk. Programmet oppfattet den flyttingen uten å gjøre noen innstillinger. Dessverre finnes det ingen angrefunksjon med programmet. Slettet er slettet.
En ting som savnes med dette programmet, er at Internet midlertidige filer ikke helt blir slettet. Selv om mappen ser tilsynelatende tom ut, opptar denne mappen 14 MB. Det er litt mye. Spesielt Windows ME er veldig dårlig til å tømme disse mappene som da kan vokse seg veldig store. Dette problemet er ikke så stort med de andre Windows versjonene. Disse filene finner man heller ikke med Windows utforsker, via egenskaper vises det at det ligger filer i mappen. En annen veldig positiv ting med eCleaner er at programmet ikke legger seg inn i start menyen og at det ikke blir dukker opp snareveier over alt.

Konklusjon

Programmet er veldig raskt og enkelt å bruke, det tar ikke lange tiden fra man starter programmet, til alle mappene er tømt. Programmet er brukt hver dag like før maskinen skrus av, da har det blitt ferdig på godt under minuttet. Tiltross for at programmet er testet på ME og 2000 som ikke er godkjent var det et veldig pluss at det ikke har kommet noen feilmeldinger eller andre problemer. Eneste som kan utsettes er at den ikke tømmer de mappene i Internet midlertidige filer som vi ikke får se. Spesielt ME versjonen gjør veldig slett jobb med å tømme disse filene selv. Har derfor ingen problemer med å anbefale programmet.

Programmet får karakter 5+

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen