Test

TEST: Dockey

Alle foto: Marius S. Eltervåg (Klikk for større bilder)
Alle foto: Marius S. Eltervåg (Klikk for større bilder)

Du trenger ikke finne opp en ny teknologi for å gjøre mobilhverdagen enklere. Dockey er et godt eksempel på hvordan en dose gjennomtenkt produktdesign kan forandre hele bruksmåten for et produkt.

Dockey gjør akkurat det samme som en vanlig Mini-USB-kabel. Den overfører altså signaler fra en mobiltelefon, et digitalkamera eller andre duppeditter med Mini-USB-port til og fra en datamaskin, verken mer eller mindre.

Ingen kabler

Den eneste forskjellen er på Dockey og en vanlig USB-kabel er egentlig at det denne gangen ikke finnes noen kabel, men kun to plugger med en vridbar mekanisme i midten. Disse er parkert i et aluminiumskall som fint kan festes på nøkkelknippet.

Dette gjør at Dockey kan tas med overalt, slik at du kan overføre filer til og fra mobiltelefonen din der du måtte befinne deg.

Enda mer praktisk er det for de som har telefoner som støtter USB-lading, ettersom du da kan lade mobilen din overalt der det finnes en datamaskin med USB-port. Vi hadde ingen problemer med å lade HTC-telefonen vår direkte fra laptopen.

Enkel i bruk

Dockey er svært enkel å bruke. For å frigjøre USB-pluggene fra aluminiumsskallet, vrir du enkelt og greit festemekanismen rundt, og drar ut pluggene.

Vridemekanismen mellom pluggene gjør at du kan feste telefonen til en datamaskin i alle mulige vinkler, og dermed lirke den inn samme hvor trangt det er rundt USB-porten.

Konklusjon

Vi har aldri engang tenkt på å ha med oss USB-kabler i lommen. USB-overføring er noe vi har gjort hjemme, på jobb, eller dersom vi har vært på besøk hos noen som tilfeldigvis har hatt en USB-kabel liggende. Selv om en vanlig datakabel ikke veier all verden, er det ikke noe vi har med oss i lommen. Dockey er et produkt som gjør USB-overføring til noe som er tilgjengelig – forutsatt at det er en datamaskin i nærheten, selvsagt.

Det skal nevnes at Dockey har sine svakheter. For eksempel er det ikke alle stasjonære datamaskiner som har USB-port i front, og du må ofte både knote og krype gjennom en haug med ledningsrot før du har plugget Dockey i baksiden av PC-en. I slike tilfeller er det bedre med en lang USB-kabel.

Har du én PC på jobb og en annen hjemme, er det befriende å kun trenge å dra opp nøkkelknippet for å lade telefonen eller overføre filer. I tillegg har du alltid ha med deg overføringsmuligheter i lommen når du er på besøk hos venner som har PC, men ikke kabel. Etter vår mening – og for vår bruk – er Dockey verdt hvert eneste øre av de 160 kronene den koster.

I dag finnes Dockey kun i miniUSB-versjon. I løpet av de to neste månedene kommer det imidlertid også en variant for bruk sammen med Ipod, og i 2. kvartal kommer det en versjon for microUSB. Foreløpig er det bare Trigcom AS, Nordialog Kvadraturen i Oslo og Idedata.no som selger Dockey i Norge.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen