Test

Test: Billig foldemobil med FM-radio

Testresultater

Samsung X300

Positive ting Liten - billig - lettbrukt
Negative ting Noen mangler - litt treig
Totalinntrykk
Totalinntrykk score : 4
Prisklasse
Prisklasse score : 6
Menynavigering
Menynavigering score : 4
Brukervennlighet
Brukervennlighet score : 4
Design
Design score : 4

Testresultater

Samsung X300

Positive ting Liten - billig - lettbrukt
Negative ting Noen mangler - litt treig
Totalinntrykk
Totalinntrykk score : 4
Prisklasse
Prisklasse score : 6
Menynavigering
Menynavigering score : 4
Brukervennlighet
Brukervennlighet score : 4
Design
Design score : 4
Utseendemessig ser Samsung X300 ut som flere andre modeller vi har sett fra den sørkoreanske produsenten. Med nette og avrundede former i sort plast gjør Samsung X300 seg svært godt.

Foldemobilen har både en utvendig og en innvendig skjerm – hvorav den innvendige på 128x160 punkter viser opp til 65.000 farger mens den ytre er i gråtoner. Den ytre skjermen viser klokkeslett, dato og hvem som ringer eller sender deg tekstmeldinger. Driver du med noe viktig, kan du selv velge om du skal ta telefonen eller lese tekstmeldingen uten å åpne mobilen.

Avansert ordbok
Når vi først er inne på tekstmeldinger kan vi skrive det sedvanlige tekstmeldingskapitlet vi har med som fast spalte i våre tester av Samsung-modeller.

Først kan vi jo nevne tastene vi bruker til å trykke fra oss tekstmeldinger. Både talltastaturet og menytastene på X300 er veldig behagelige å bruke, og med litt avstand mellom hver tast er det ikke noe problem å skille tastene fra hverandre.

X300 er en av de beste Samsung-modellene vi har brukt til å skrive tekstmeldinger. I tillegg til å skjønne at vi vil ha stor bokstav etter punktum har ordboken blitt vesentlig smartere. Den husker at undertegnede heter Janne og ikke lamme, og merker seg hvilke ord vi bruker ofte.

Har du behov for å skrive mer enn 160 tegn og er en rask SMS-taster vil du merke at du etter å ha krysset 160-tegnsgrensen vil oppleve en viss treghet når du taster videre.

Enkel mobil
Det er ingen tvil om at X300 er en av produsentens rimelige modeller. Den har ikke kamera eller MP3-spiller, og har heller ikke Bluetooth. Men – når prislappen er i underkant av 1300 kroner kan vi ikke forvente oss det helt store på funksjonsfronten.

Det X300 derimot har er FM-radio. I pakka får du også med et stereo hodesett, slik at du kan høre på favorittradiostasjonen på vei til og fra jobb, eller når du er ute og går tur med Passop.

Lydkvaliteten i X300 er også veldig god, og dermed er det ikke noe problem å få med seg hva samtalepartneren i den andre enden sier og mener.

Har du to hender til rådighet går det også som en lek og åpne mobiltelefonen når noen ringer – med en hånd er det litt vrient i begynnelsen.

Underholdende
I tillegg til en rekke nyttefunksjoner som kalender, huskeliste, alarm og infrarød port er X300 utstyrt med en rekke spill. Det er fire spill forhåndsinstallert på telefonen, og du kan både slå noen golfballer over greenen eller ta en parti sjakk.

Har du skrudd av lyden på selve mobiltelefonen? Ikke vær redd for å starte spillene allikevel. Når telefonen er i lydløsmodus får du nemlig spørsmål om du vil spille av lyd idet du åpner et spill.

Vi synes i det hele tatt vi får ganske mye mobil for pengene i Samsung X300. Menyene er enkle, og med litt trening ble vi vant til snarveiene og bruken av kvitteringstasten. Som vi har nevnt liker vi godt å skrive tekstmeldinger med X300, og når vi i tillegg har FM-radio til lange tog- og bussturer er vi godt fornøyd.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen