Test: BestProfiles 1.0 – automatisk profilstyring for Series60

Husker du alltid på å sette mobilens profil til ”Møte” før du går i møte? Da trenger du ikke BestProfiles. Men om du gjerne vil automatisere tjenesten, så lar det seg gjøre med et lite program som holder orden på profilene dine.

De enklere mobiltelefonene med Series40 har lenge hatt en funksjon som lar deg bestemme når en profil skal skru seg av eller på. Men på smartmobilene fra Nokia med Series60 finnes ikke dette valget i profilmenyene.

Det har Smartphone Ware gjort noe med. Og med det samme de var i gang la de til en rekke andre nyttige funksjoner. 

Leser kalenderen
Vårt utgangspunkt var at vi ville finne et program som automatisk satte mobiltelefonen til lydløs om natten. Det fikser BestProfiles lett. Men i tillegg kan du få BestProfiles til å sjekke avtaleboken din og bytte profil når du går i møte. Straks kalenderen din angir at møtet er over skifter profilen tilbake til den du hadde valgt før møtet begynte.

På samme måte kan du legge inn tidsrom der du vil ha en spesiell profil. Det kan være at du vil at telefonen skal vibrere i stedet for å ringe i kirketiden/fredagsbønnen, eller at alle samtaler skal viderekobles til svareren mens du ser på Dagsnytt. 

Blåtann av/på
Du kan også velge en spesiell profil som kobles til når mobilen lader. Telefonen kan setttes til automatisk å starte et valgt program, og bestemme om bluetooth skal være av eller på. Kjekt for eksempel om du lader mobilen i bilen og vil bruke et håndfrisett med blåtann.

For å få tjenesten til å virke må du først installere programvaren på mobilen. Deretter må du sørge for at programmet kjører. Så kan du gjøre de tilpasningene du ønsker fra menyen.

Vi opplevde at telefonen forble i lydløs etter at møtet var slutt, og fant ut av vi måtte inn i menyene for å aktivere automatisk tilbakestilling til tidligere profil ved møteslutt. Dette burde være standardvalget, men det er det altså ikke.

Vi brukte også litt tid på å finne ut hva som var forskjell på ”activate at”- og ”activate after”. 

Utløserord
For å få telefonen til å bytte profil under møter må kalenderoppføringen inneholde et selvvalgt ord. Vi valgte ordet ”møte”, og kalenderoppføringer som inneholder ordet ”møte” gir nå automatisk profilbytte. Du kan legge inn ulike ord, og få telefonen til å gjøre ulike endringer.

Du kan også få telefonen til å bytte bakgrunnsbilde og bestemme volum for ulike profiler. 

Billig
Vi kjøpte programmet fra Smartphoneware og betalte 11,95 dollar (72 kroner). Det mener vi det er verdt – bare vi husker å slå det på …

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen