Test

Test: BenQ-Siemens EL71

Testresultater

BenQ-Siemens EL71

Positive ting Stilrent design, meget god skjerm, gode menyer
Negative ting Litt svakt tastatur, ikke talestyring
Totalinntrykk
Totalinntrykk score : 5
Prisklasse
Prisklasse score : 5
Menynavigering
Menynavigering score : 5
Brukervennlighet
Brukervennlighet score : 5
Design
Design score : 5

Testresultater

BenQ-Siemens EL71

Positive ting Stilrent design, meget god skjerm, gode menyer
Negative ting Litt svakt tastatur, ikke talestyring
Totalinntrykk
Totalinntrykk score : 5
Prisklasse
Prisklasse score : 5
Menynavigering
Menynavigering score : 5
Brukervennlighet
Brukervennlighet score : 5
Design
Design score : 5
EL71 er en skyvemobil med et eksklusivt utseende og mange gode egenskaper. Vår test avdekker flere gode sider, men også noen svakheter.

Designmessig er det ikke noe å utsette på telefonen. Deksler i børstet aluminium og magnesium, enkle og store knapper og en stor skjerm med svært høy oppløsning er det første som møter oss. Når vi skyver den åpen kommer tastaturet til syne. Skyvemekanismen er god, og vi opplever ingen skraping eller slark i sammenføyningene.

Glasset stikker imidlertid en liten tanke ut fra dekselet, noe som gjør at kanten kan føles med fingrene. Glasset er også svært utsatt for merker fra hudfett. 

Tastatur
Tastaturet er utformet av en stor trykkfølsom plate med små forsenkninger som skiller tastene fra hverandre.

Som på så mange skyvemobiler er tastaturet et svakt punkt. Tastene er ikke lett å kjenne fra hverandre, og du skal bruke litt kraft for å få dem til å reagere. Når du skriver må du derfor holde telefonen på en spesiell måte for å unngå at balansen blir dårlig. Toppdekselet kommer også lett i veien for SMS-tastere med store fingre. 

Batteri
Vekten på telefonen er 94 gram, volumet på 67 cm3. Det gjør dette til en kompakt mobiltelefon. Det går litt på bekostning av batteriet, som ikke kan levere mer enn 570 mAh. Det gir en standbytid på maks 280 timer, og en taletid som er oppgitt til maks 250 minutter. 

I praksis opplever vi at telefonen må lades med to til tre dager mellomrom.

Funksjonsmessig er EL71 godt utrustet, med EDGE, megapikselkamera og utvendige betjeningsknapper for MP3-spilleren. Dessuten har den plass for minnekort av typen MicroSD. Og minnekort må du kjøpe om du skal ha glede av MP3-spilleren i telefonen. Det innbygde minnet rommer bare 17 MB.

Menyer
Menyene er pene og funksjonelle. Særlig liker vi at du ved varsler om meldinger, tapte anrop og liknende får opp en ”innboks” med oversikt over alle disse begivenhetene. Trykker du høyre på navigasjonsknappen i Standbymodus får du opp hele denne oversikten.

På samme måte virker venstresiden av navigasjonsknappen som snarvei til kamera. Opp gir profiler, mens ned gir adresseboka. De to menyknappene under skjermen er i standby snarveier til henholdsvis ny SMS og MMS.

Lyden i den utvendige høyttaleren er god, og betjeningen av den innbygde MP3-spilleren er enkel. 

Blogg
Mediespilleren fikser video i MPEG4, H.263, H.264-format, og musikk, bilder eller videoklipp spilles av i samme applikasjon på mobilen. Telefonen har også funksjon for direkte opplasting av bilder til blogg, og har du brukernavn og passord knyttet til 20Six eller Blogger.com kan du starte med det samme.

Bildene du har tatt kan behandles i en fotoeditor med morf (forvrengning) og en del andre enkle funksjoner. 

E-post
Telefonen har e-postleser, men denne er nokså enkel. Skal du laste ned mye post til mobiltelefonen finnes det bedre alternativer. Skal du bare sjekke hva postkassen inneholder fungerer det greit. Du har imidlertid ikke mer enn 1 MB minnekapasitet i postkassen på mobiltelefonen. 

Å bla i meldingstesten går imidertid svært tregt. 

Kamera
Kameraet på EL71 er enkelt å bruke, og bildene du tar blir greie nok. En megapiksel er imidlertid lite om du vil skrive ut bildene på papir. Bruk dem på nett, send dem i e-post/MMS eller vis dem frem på mobilskjermen. En innbygget blits gir mulighet for å ta bilde i svak belysning, men blitsens kapasitet er svært begrenset. Kameraet har 5 ganger digital zoom, om du vil redusere kvaliteten på bildene dine.

Adresseboka har full funksjonalitet og kan synkroniseres med Outlook og Notes. 

Spill
To spill er inkludert i telefonen – Bricks og NY Nights. Det første spillet er klassikeren der du skal du skal sprette en ball mot murstein, og hindre at ballen går ut av banen ved å fange den før den krysser bunnlinjen i skjermen.

Det andre spillet er en SIMs-variant der du skal leve livet blant de suksessrike i NY. Velg selv klær, humør osv. Grafikken er god, og spillene kan gi noen timer underholdning.

EL71 har Bluetooth, programmerbare taster og et lite lys som blinker for å indikere at du har tapte anrop eller uleste meldinger.

Det hadde selvsagt vært fint med FM-radio og talestyring, men ut over dette er det svært lite vi savner på EL71.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen