TEST: Test av Zepto Pantheon A42
Test

Test av Zepto Pantheon A42

Testresultater

Zepto Pantheon A42

Positive ting OK utseende, god fjernkontroll
Negative ting For dyr, svakheter i bildekvalitet0

Testresultater

Zepto Pantheon A42

Positive ting OK utseende, god fjernkontroll
Negative ting For dyr, svakheter i bildekvalitet0
Zepto Pantheon A42 har mye til felles med Tatung i og med at det er en ganske stor TV. Den er likevel ikke på noen måte i nærheten av Tatung i tyngde, og er også etter vår mening noe mer elegant enn det Tatungs TV er. Selv om den er ganske rimelig begynner den å nærme seg Philips i pris og da blir konkurransen noe i overkant for Zepto. Etter vår mening befinner Philips og Zepto seg i to forskjellige divisjoner når det gjelder både bildekvalitet og utrustning.

Fjernkontrollen og oppsettet samt justeringsmulighetene i denne TV-en er helt på det jevne. Det kunne vært gjort langt bedre, men det gjør jobben. Det er på mange måter på dette området man kan skille virkelig gode TV-er der man under hele utviklingen av TV-en har tenkt på forbrukeren i første rekke. Her har Zepto en del å lære.

Få tilkoblinger
Pantheon ligger på samme nivå på tilkoblingssiden som modellen fra Tatung. Det er helt tydelig at dette er et av områdene man ønsker å spare penger i produksjonen, men vi stiller likevel spørsmål om hvor mye det kan koste å legge til en ekstra stakkars HDMI-tilkobling. Det ville uten tvil gjort TV-en langt mer attraktiv.

Bildekvaliteten som Zepto presterer er slett ikke dårlig, men vi kunne forventet noe mer prisen tatt i betraktning. Vi sammenliknet med Philips tidligere i artikkelen og når vi ser at prisskillet mellom disse to er tre hundre kroner, bør også kvalitetsnivået var sammenliknbart. Det er det ikke.

Skal vi sammenlikne Zepto med noe så må det være Tatung. Her skal det sies at Zepto ender noe bedre ut, men det er ikke med mye. Kontrastnivået og sortnivået skulle ha potensial til å være rimelig godt, men det fungerer ikke helt i praksis. Igjen blir bildet noe blast og det er ikke mulig å få noe sprut i fargene uansett hvor mye man kalibrerer og justerer.

I tillegg er den som Tatung noe lys, og dette gjør at det ikke helt fungerer som et totalbilde. Ved visning av film blir ikke de mørke sekvensene godt nok definert og sammenliknet med Philips går man rett og slett glipp av mange detaljer. Vi fant også et gulstikk i gråtonene vi ikke klarte å bli kvitt.

Konklusjon
Totalt sett havner denne TV-en sammen med Tatung. Den er noe dyrere, men kvalitetsmessig omtrent på samme nivå. Den er kanskje litt penere og fjernkontrollen er definitivt en bedre løsning rent utseendemessig. Poenget er imidlertid at det ikke står i forhold til prisen.

Her vil du tjene enormt med å kaste inn noen ekstra hundrelapper ekstra og ta en Philips i stedet hvis du på død og liv vil ha 42 tommer. Etter vår mening burde du heller spare noen hundrelapper og ta testvinneren fra Sony i stedet. Den er riktignok 2 tommer mindre, men kvalitetsmessig et hav foran.

Oppsummering
Produkt: Zepto Pantheon A42
Internett: www.zepto.no
Pris: Ca 8 700 kroner
Størrelse: 42 tommer
Design\funksjon: 3,3/6
Brukervennlighet: 3/6
Lyd\ bildekvalitet: 3,8/6
Pris: 4\6


Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen