TEST: Test av Yamaha RX-V465 / NS-210
Test

Test av Yamaha RX-V465 / NS-210

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Testresultater

Yamaha RX-V465 / NS-210

Positive ting Lav pris, bra lyd, HD-lyd dekodere.
Negative ting Ingen video oppkonvertering.0

Testresultater

Yamaha RX-V465 / NS-210

Positive ting Lav pris, bra lyd, HD-lyd dekodere.
Negative ting Ingen video oppkonvertering.0
Yamaha har lang erfaring med å bygge hjemmekinoanlegg som er litt mer forseggjorte enn de helt enkleste variantene. Systemet som vi tester her er det aller siste tilskuddet til familien, og det er ikke kommet på markedet ennå. Forsterkeren er i handelen i slutten av april, og pakken med høyttalerne og forsterkeren sammen kommer i butikken i juni 2009.

Les flere artikler:
- Vi tester hjemmekinoanlegg (hovedartikkel)
- Test av Onkyo HT-S9100THX
- Test av Yamaha RX-V465 / NS-210
- Test av Harman/Kardon HS350

Tradisjonelt men stilig
Dette er en tradisjonell oppstilling med en hjemmekinoreceiver, fem høyttalere og en sub-bass. Fronthøyttalerne er høye og slanke gulvmodeller, senterhøyttaleren er relativt liten og enkel å henge opp under TV-en, mens bakhøyttalerne er svært små og nette. Anlegget vi har testet hadde høyttalere i hvit pianolakk, noe som er stilig å se på og enkelt å gjemme bort i en lys stue. Høyttalerne kommer også til å leveres i sort pianolakk. Sub-bassen er knappe 45 centimeter høy, men svært smal slik at det er enkelt å gjemme den bort.

Anlegget er helt konvensjonelt å koble opp, med skrukoblinger på alle høyttalerne. På forsterkeren har utgangene til fronthøyttalerne blitt tilgodesett med grovere koblinger enn de øvrige høyttalerne, som har klipskobling for kabler med mindre dimensjon. De medfølgende kablene er ikke noe en Hi-Fi-entusiast ville nikke anerkjennende til, men siden Yamaha har pakket dem med anlegget, så er det disse vi har testet med. Det er ingen former for fargekoding eller annen «idiotsikring» for korrekt oppkobling, så dette må man holde styr på selv. Dette er det normale på anlegg av denne kategorien.Det er svært enkelt å stille inn anlegget, takket være den automatiske innstillingsrutinen. Denne starter automatisk når du kobler til mikrofonen, og deretter går den helt av seg selv. Forsterkeren bruker TV-skjermen til å presentere menyer på i tillegg til det innebygde displayet, og her er det mer informasjon enn hva det er plass til på displayet. Dette er en bra mellomløsning mellom fulle menyer på TV-skjermen, og kun informasjon i displayet. Fjernkontrollen er også helt greit designet, den er gjennomtenkt og enkel å bruke med en hånd.

Lydkvaliteten
Med film låter anlegget riktig så bra. Dynamikken og detaljene i lydbildet er mer enn tilfredsstillende, og balansen mellom lydeffekter og dialog er også svært god. Surroundfølelsen er omsluttende, og med actionfilmer føler vi at vi virkelig sitter midt i smørøyet. I tillegg opplevde vi lyden som relativt ren og velbalansert, og sub-bassen yter bra til tross for sin beskjedne størrelse. Det er også mellomtone nok til å lage en riktig så fyldig klang i lyden, samtidig som den er ikke er i nærheten av å overta lydbildet. Dette gir en varm og behagelig klang i lyden når vi kjører film.

Anlegget har mulighet til å dempe den totale dynamikken i lyden, slik at både høyt og lavt volum på lydsporet gjengis med nokså likt lydnivå ut høyttalerne. Dette er en fin funksjon når man ser film om natta og ikke vil forstyrre naboene. Vi trekker litt på skåren til denne funksjonen i forhold til enkelte andre anlegg, fordi vi synes at surroundeffekten blir litt skadelidende når vi kjører film i denne modusen.

Lydkvaliteten med musikk i høyttalerne er vi litt mer avventende til. Vi lyttet til musikk med forsterkeren i surroundmodus, slik at vi fikk lyd ut av alle høyttalerne. Her finnes det en rekke programmer for å presentere lyden med forskjellig klang og simulert akustikk.Med en rockeklassiker som «Dark Side of the Moon» blir lyden litt vel fyldig, og det kommer av at mellomtonen er litt i overkant tydelig. Den overtar imidlertid ikke lydbildet fullstendig, men den forstyrrer hvor detaljert gjengivelsen blir. Det er mye lyd og bra med trøkk i bunnen, og god balanse mellom tonehøydene. Dette klangbildet kler enklere rockemusikk ganske godt.

Da vi spilte elektronika med svært høy dynamikk og krevende klanger, leverte anlegget greit nok. Lyden føles litt «innestengt», og kommer ikke helt opp i høyeste diskant og ned i dypeste bass. Akustisk jazz og orkesterstykker der hele symfoniorkesteret spiller opp, lider også under den litt vel tydelige mellomtonen. Med slik musikk forsvinner noen detaljer i gjengivelsen.

Konklusjon
Med denne pakken kommer Yamaha til å gjøre seg gjeldende på markedet for rimelige, men «litt bedre» hjemmekinoanlegg. Når man tenker på den hyggelige prisen, er det klart at dette anlegget gir svært mye for pengene. Det låter selvsagt ikke aller best i verden, men det yter langt bedre enn de billigste anleggene på markedet.

Med filmlyd i anlegget er det mye moro å få, mens med musikk kommer det mer an på hva slags musikk du ber anlegget om å spille. Det ofrer enkelte detaljer i et varmt og fyldig klangbilde. Det er i og for seg ikke noe problem med det, men det er klart at denne prioriteringen gjør at spesielt krevende musikk ikke vil låte opp mot sitt maksimale med dette anlegget.


Internett: www.yamaha.no
Pris: 8 990 kroner

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen