Test

Test av Xandros Desktop 1.0

”Standard Edition” er for deg som har;

1. Minimalt behov for support
2. Ikke har behov for å kjøre Windows applikasjoner i Linux
3. Ikke trenger mulighet for å gjøre om NTFS-partisjoner (Man kan fortsatt installere på en maskin med Windows installert fra før. Men hvis det er brukt NTFS som filsystem må man ha delt opp disken i flere partisjoner på forhånd og gjort om minst én ledig partisjon til f.eks. FAT32 slik at Xandros får tilgang til å formatere den og installere seg der).


Xandros i aksjon

I bunnen av Xandros finner man kjerneversjon 2.4.19, glibc 2.2.5 og versjon 4.2 av X-serveren XFree86 - som skrivebordsløsning er det brukt en spesialtilpasset versjon av KDE 2. Mer detaljert informasjon om hva som er med finner du på her.

OS-et leveres i to utgaver: Xandros Desktop Standard Edition og Xandros Desktop Deluxe Edition. Deluxe Edition har mulighet for å gjøre om NTFS-partisjoner og inneholder blant annet CrossOver Office og CrossOver Plugin fra CodeWeavers som gir mulighet til å kjøre mange Windows applikasjoner i Linux. I tillegg får man full support på e-post, en brukerhåndbok og en ekstra CD med "Technology preview" for den som vil teste nyere versjoner av en del ting som f.eks. KDE 3. Denne CDen er imidlertid uten support og støtter ikke alle de Xandros spesifikke applikasjonene ennå, det er med andre ord en uferdig smakebit på noe av det som trolig blir med i neste versjon av Xandros Desktop.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen