TEST: Test av Windows Live Mesh
Test

Test av Windows Live Mesh

Testresultater

Windows Live Mesh

Positive ting Brukervennlig, interessant konsept, enkel filoverføring.
Negative ting Tok mye båndbredde, foreløpig ikke klart for annet enn PC-er med Windows.0

Testresultater

Windows Live Mesh

Positive ting Brukervennlig, interessant konsept, enkel filoverføring.
Negative ting Tok mye båndbredde, foreløpig ikke klart for annet enn PC-er med Windows.0
Microsoft har store planer for dagen og de har en rekke andre prosjekter enn kun Windows 7 på tegnebordet. Løsningen Windows Live Mesh er en av disse og vi har tatt en titt på løsningen.

Les også: 10 programmer du bør prøve i helgen.

Kobler sammen dine dingser
Windows Live Mesh er kort fortalt en enkel løsning for at du skal kunne få kontroll over ditt digitale liv. Via Live Mesh skal du i teorien kunne koble sammen alle dine dingser, både PC, mobil, digitalkamera, MP3-spiller, skrivere og så videre. Microsoft håper løsningen i fremtiden vil dekke alle tenkelige produkter, men foreløpig er det kun datamaskiner som kan kobles sammen her i Norge. I praksis får du i dag da muligheten til å koble sammen flere maskiner slik at du for eksempel via din jobb-PC enkelt kan få tilgang til skrivebordet og innholdet på maskinen din hjemme og omvendt.


Det finnes flere lignende løsninger for dette som kalles remote desktop på markedet, men Microsoft har gitt uttrykk for at dette er et område de vil satse hardt på fremover. Vi tok derfor en titt på løsningen.

Ikke helt heldig førsteforsøk
For å ta i bruk løsningen må du registrere deg hos Windows Live. Om du fra før av har en konto i Hotmail eller også Messenger kan du fint logge deg på med denne kontoen. Når du er pålogget laster du ned en enkel applikasjon til de forskjellige maskinene du ønsker å koble sammen. Når du så er installert og maskinene er logget på kan du så velge å gå inn i andre maskiner enn den du sitter på.

Vårt første forsøk med dette var ikke helt vellykket. Da vi forsøkte å koble oss opp mot jobbmaskinen hjemmefra fikk vi problemer med at musepekeren visuelt sett befant seg ett sted, mens reaksjonen på klikk lå cirka fem centimeter til venstre. Dette medførte at det slett ikke var enkelt å åpne hverken filer eller programmer. Men vi klarte til slutt å endre bakgrunnsbilde på skrivebordet, noe vi kunne konstatere at var blitt gjennomført da vi kom på jobb neste dag og maskinen hadde fått nytt bilde på skrivebordet.


Vår neste runde fungerte langt bedre. Når vi koblet jobbmaskinen opp mot maskinen hjemme hadde vi ikke noe problemer med musepekeren. Vi fikk da kjapt åpnet både programmer og filer, og kunne enkelt finne frem til dokumenter og musikk vi gjerne skulle ha tak i. Vi forsøkte å spille av musikk direkte via maskinen som stod hjemme og musikken ble spilt av, men noe lyd fikk vi derimot ikke. Å spille av film gikk heller ikke bra. Filmen ble startet opp, men overføringen av bildet ble ekstremt hakkete. Dette er da heller ikke så rart. Det var ikke rent lite informasjon som skulle overføres.

Enkel overføring
Overføring av enkelte filer gikk på sin side ypperlig. Farten på dette avhenger selvfølgelig av hva slags nettlinje du har på maskinene, men selv fikk vi overført en musikkfil på 7370KB på litt over tre minutter. Overføring av en Powerpoint-presentasjon på 21,3MB tok cirka 14 minutter. Selve overføringen gikk uten problemer.


Det skal bemerkes at resten av redaksjonen hadde noe problemer med å komme på nett mens overføringen foregikk. Det var etterhvert mange som begynte å lure på hvor nettlinja tok veien. Men etter overføring kunne både musikk og presentasjon kjøres uten problemer på jobbmaskinen.

Spennende fremtid
Som fjernstyrt desktop for å hente filer du har desperat behov for fungerer altså Windows Live Mesh ypperlig i dag. Programmet representerer foreløpig lite nytt i forhold til andre lignende løsninger, men Microsoft skal ha for at det er enkelt å ta i bruk. Dette er rett og slett en svært brukervennlig løsning som den jevne forbruker kan ha nytte av. Vi skulle gjerne sett at teknologien var kommet enda lenger slik at du også kan koble opp annet enn datamaskiner, og vi er spente på hvordan dette vil se ut innen ett år. Når Microsoft lar deg koble opp mobilen i nettverket slik at du kan få full tilgang til din datamaskin med mobilen kan dette bli virkelig gøy.

Løsningen er absolutt verdt en titt. Det eneste vi er litt urolige for er å la maskinene stå koblet sammen på denne måten. Om du vil ha kontakt med jobbmaskinen din hjemmefra er du selvfølgelig nødt til å la maskinen stå pålogget. Med andre ord kan enhver som befinner seg i lokalet kjapt gå på maskinen og i verste fall få full tilgang til din hjemmemaskin om disse er koblet sammen. Her kan det derfor være smart å passe på at maskinen ikke lar deg koble opp uten passord.

En del av Live-porteføljen
Windows Live Mesh er, som navnet antyder, en del av Microsoft sin storsatsning på Windows Live. Foreløpig kan du ikke koble programmet sammen med Windows Live Messenger eller Windows Live Mail, men du har likevel mulighet til å legge ut filer og dele disse via løsningen Live Desktop som ligger innebygd i Mesh. Du bestemmer selv hvem du da vil dele med. Du kan også gjennom Live Desktop synkronisere filer og foldere på dine forskjellige maskiner. Om du da jobber på et større prosjekt kan du enkelt legge dette opp her og til enhver tid få prosjektet ajourført på forskjellige maskiner. Dette kan være en god løsning om du for eksempel samarbeider med andre personer og alle skal bidra med sitt.


Alt i alt er Windows Live Mesh langt fra et ferdig produkt. Foreløpig er det i beta og det gjenstår mye jobb før det vil bli en applikasjon vi vil benytte daglig og som en naturlig del av vårt digitale liv. Likevel er det et produkt som vi gleder oss til å se fortsettelsen på.

Her kan du selv teste Windows Live Mesh.


Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen