TEST: Test av videokamera: Sony HDR-TG3E
Test

Test av videokamera: Sony HDR-TG3E

Testresultater

Sony HDR-TG3E

Positive ting Svært lite og lett, lavest pris, svært god automatisk hvitbalanse.
Negative ting Ingen innebygd lagring, noen bildefeil, svak stabilisering.0

Testresultater

Sony HDR-TG3E

Positive ting Svært lite og lett, lavest pris, svært god automatisk hvitbalanse.
Negative ting Ingen innebygd lagring, noen bildefeil, svak stabilisering.0
Sony kaller dette kameraet for verdens minste HD-kamera, og det tror vi så gjerne. Til tross for størrelsen tar også dette kameraet opp i AVCHD, men kun til minnekort, for det har ingen innebygd lagring. Også dette kameraet tar opp sammenflettete («Interlaced») bilder etter standarden 1080i, med en bitrate på 16 Mbps.

Andre artikler:
- Samlesak: Test av HD-videokameraer
- Test av Sony HDR-SR11E
- Test av Sony HDR-SR10E
- Test av Sony HDR-TG3E
- Test av Canon HG21
- Test av Canon HF100
- Test av Samsung VP-HMX20C
- Test av Panasonic HDC-SD100E
- Videokamera: Slik har vi testet
- AVCHD for begynnere

Design og funksjoner
Dette kameraet har en helt annen utforming enn de andre i testen. Huset er mer firkantet, med optikken liggende i den ene kortsiden. Grepet er rundt selve huset, der skjermen vippes ut fra den ene langsiden av huset. Dette gir helt grei ergonomi, det eneste man må passe på er å ikke dekke til linsen med pekefingeren. Skjermen er av standard størrelse, og er en berøringsskjerm der alle innstillingsmenyer betjenes med fingertuppen rett på skjermen. Nærmeste menyspråk er engelsk, ingen av de skandinaviske språkene er her, noe vi synes er en svakhet.

Kameraet har ikke akkurat altfor mange knapper, men de mest sentrale er på plass. Det har heller ikke allverden av tilkoblinger, en kombi A/V, ladekontakt og HDMI er på plass. Det følger også med en ladestasjon med USB og A/V utgang. Den kan levere analog komponent video som det beste signalet. Alle kabler utenom HDMI følger med. Det følger også med et minnekort på 4 GB.

Ytelsen på automatisk blender og fokus er bra på dette kameraet. Særlig blenderen reagerer kjapt og greit, med et snitt på 1.16 sekunder på å justere seg ferdig. Autofokusen er litt tregere, den trengte i gjennomsnitt 1.72 sekunder på å gjøre seg ferdig. Det som er litt mer alarmerende er at den er litt slurvete. Bildet blir ikke alltid helt knivskarpt selv om autofokusen er fornøyd, og det er en svakhet. Bildestabilisatoren er heller ikke til å bli hoppende glad av, den klarer slett ikke å eliminere alle vibrasjoner og rystelser. Bildet hopper en del, så vi beskriver stabilisatoren som «måtelig brukbar», ikke mer.

Bildekvaliteten
Hovedinntrykket av bildekvaliteten er at bildene er lyssterke og med korrekte farger, men at skarpheten står tilbake for de beste. Den automatiske hvitbalansen er svært god, og sørger for riktige farger både ute og inne. Dette gir svært naturlige bilder, og dette kameraet skårer faktisk høyest av alle på dette punktet. Utebildene våre blir ikke så vibrante som andre kameraer får til, og det antar vi skyldes fokusproblemer. Bildene oppleves som litt tamme og «matte» i forhold til noen av konkurrentene.

Kameraet sliter også med bildefeil. Vi fant glorier i detaljer med høy kontrast, omtrent i samme mengde som majoriteten av kameraene, og mer enn på de beste. Det var lite «koking» å finne, mens den mest utpregete bildefeilen var pikselering. På opptak av plansjer av svært detaljerte prøvebilder fant vi at kameraet ikke klarer å bestemme seg for om enkelte bildepunkter skal være svarte eller hvite. Dermed veksler fargen på disse punktene, og opptaket får tydelig pikselering.

Konklusjon
Ønsker du deg et kamera som lett passer i lomma, skal du velge dette. Prisen for størrelsen er imidlertid at bildekvaliteten ikke alltid blir helt perfekt.

Internett: www.sony.no
Pris: 5 069 kroner

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen