TEST: Test av Viasat On Demand
Test

Test av Viasat On Demand

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Testresultater

Viasat On Demand

Positive ting Veldig enkel pris, Gratisfilm fra egne kanaler, Noe TV-serier
Negative ting Svakt utvalg, Litt dårlig nedlastingsløsning0

Testresultater

Viasat On Demand

Positive ting Veldig enkel pris, Gratisfilm fra egne kanaler, Noe TV-serier
Negative ting Svakt utvalg, Litt dårlig nedlastingsløsning0
Det er like enkelt å sette i gang filmleie via Viasat-dekoderen som de andre TV-aktørene vi har testet. Dette er utvilsomt måten filmleie kommer til å foregå i fremtiden, og er en helt genial tjeneste for hjemmekveldene. Viasat har allikevel litt igjen før de har mestret dette.

Les også:
- Vi tester filmleie på TV (hovedartikkel)
- Slik har vi testet
- Test av Get Filmleie
- Test av Viasat On Demand
- Test av NextTV Videobutikk
- Test av Altibox Filmleie

Utvalg
For Viasat har det dårligste utvalget av de tre aktørene vi har testet. Både totalutvalget og premiereutvalget er svakt. De har filmer i en rekke kategorier, men er faktisk den eneste av de tre som har valgt å hoppe over voksenfilm som kategori.

Viasat On Demand har valgt å dele opp sitt leietilbud i to, der den ene er vanlig filmleie som de andre aktørene tilbyr. De har imidlertid også et tilbud der de tilbyr filmer og programmer fra en håndfull av premiumkanalene til Viasat. Disse tilbys gratis. Slik sett høres det jo ut som om Viasat har en bra løsning, spesielt siden de her også tilbyr HD-film fra kanalen TV1000 HD.

Problemet er imidlertid at det totale filmtilbudet i filmleiedelen er direkte svakt. Det er få filmer i hver kategori og av disse er det få som kan skryte av å også stå i premierehyllene til de fysiske videobutikkene.

Pris
Viasat skal derimot ha skryt for prisnivået sitt. Alle filmene som kan leies er tilgjengelig til en enkelt pris, nemlig 39 kroner. Dette betyr at du aldri vil kunne leie de virkelig billige filmene, men du må heller ikke betale dyrt for de nyeste filmene.

Nå har vi også fått vite at Viasat vurderer å differensiere prisene sine. Det gjør det jo selvsagt langt mer uoversiktlig for brukeren, men da kan det bli mulig å få kjøpt billigere filmer, selv om de fleste nok vil bli dyrere.Brukervennlighet
Selve brukergrensesnittet til dekoderen til Viasat fungerer veldig bra. Det er oversiktlig og rent, noe som også kan sies om On Demand-tjenesten. Men den sliter litt med samme problem som Get - lite informasjon.

Hver film vises med tittel i menyen og du må velge filmen før du i det hele tatt får noe i nærheten av nok informasjon. De har heller ikke noen god oversikt over hvem som er med i filmene eller noen mulighet for å se en trailer. Generelt sett er det for lite informasjon.

Løsningen til Viasat er imidlertid ikke bare gunstig, fordi du er avhengig av en bra internettlinje for i det hele tatt å kunne se film. Det er nemlig denne som brukes når filmene skal lastes ned. Det går relativt fort å komme i gang, som oftest bare en håndfull sekunder. Allikevel betyr det at det ikke er enkelt å spole fremover, fordi nettlinjen din mest sannsynlig ikke er rask nok til å ligge i forkant av spolingen. På Get er dette ikke et problem i det hele tatt.

Konklusjon
Viasat On Demand er en filmleietjeneste som fungerer ganske bra. Den har et litt for dårlig utvalg av film, selv om det veier litt opp med gratistilbudet fra Premium-kanalene til Viasat. Prisen skal de ha skryt for, med ett prispunkt som gjør det enkelt for brukeren.

Nedlastingsmetoden gjør deg avhengig av et relativt bra bredbånd hvis du skal ha noe håp om å se og spole i film. Du kan selvsagt vente til hele filmen er nedlastet, men da får du ikke den øyeblikkelige tilfredsstillelsen som er litt av fordelen med filmleie fra sofakroken.

Men totalt sett er vi ganske fornøyd med Viasat. Den er litt over midt på treet. En forbedring av utvalget vil kjøre dem betraktelig høyere.


Internett: www.viasat.no
Pris: 39 kroner

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen