Test

Test av TwinMOS Mobile Flash Disk

Vi må si at vi ble meget imponert da vi testet Billionton USB 2.0 Flash Disk. Det som først og fremst imponerte oss var hastigheten. Den gode hastigheten på slike enheter åpner muligheten for å overføre filer på litt andre størrelser også. Dette er en ganske aktuell ting ettersom kapasiteten på slike enheter blir bedre og bedre samtidig som prisen har begynt å synke.

I fjor var enheter på 64MB og 128MB svært populære. Dette var fordi enhetene var priset noenlunde fornuftig for de aller fleste av oss. I dag går dette ”skillet” (eller ”sweet spot” om du vil) mellom enheter på 256MB og 512MB. Neste år vil dette skillet være mellom enheter på 512MB og 1GB. Dette er en interessant posisjon fordi da begynner slike produkter å konkurrere mot enheter som CD-R/W og de nye ZIP-drevene som har en kapasitet på ca. 750MB

TwinMOS er en kjent produsent av minnebrikker/produkter for kameraer, bærbare- og stasjonære PCer. Det er altså ingen overraskelse at et slikt produkt kommer fra TwinMOS. Produktet vi har testet heter TwinMOS Mobile Disk. Det finnes også en annen modell som heter TwinMOS Mobile Disk II. Dette er IKKE versjonen som benytter seg av USB 2.0 som grensesnitt så vær oppmerksom på dette. Man skulle gjerne tro at det var omvendt, at Mobile Disk II ville være den nyere modellen, men slik er det altså ikke.

TwinMOS Mobile Disk skiller seg noe ut fra de andre enhetene som vi har testet fordi TwinMOS benytter en ”dual chip” konfigurasjon med et USB IDE-grensesnitt fra minneprodusenten Phison. En slik løsning skal gi en særdeles god ytelse i følge TwinMOS selv. Ulempen med en slik konfigurasjon er at strømforbruket er noe større samt enhetene er noe større og dessuten dyrere å produsere. Etter det vi har blitt fortalt vil Phison fase ut denne løsningen snart da selskapet hevder å ha produsert en brikke som kan levere tilsvarende god ytelse. Det er med andre ord ikke lenger nødvendig å benytte seg av to brikker.

Takk til

for utlån av produktet!

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen