Test

Test av Trust Photo Viewer

Lysbildenes tid er dessverre snart forbi, det finnes ikke per i dag løsninger hvor man kan se digitale bilder på et lysbildeapparat.

Få har tatt seg råd til å kjøpe projektor eller plasma-TV, så hvordan skal man da nyte sine digitale bilder på en best mulig måte i relativt stort format?

Et alternativ er utvilsomt å se bildene på TV-en. Selv om en TV har svært lav oppløsning, kan dette være en fin og sosial måte å se på bilder.

Mange DVD-spillere støtter visning av digitale bilder på en brent CD, alternativt kan man se på bildene via kameraets TV-utgang. Dessverre er det ikke alle kameraer som har TV-utgang, og det kan også være slitsomt å måtte krype bak TV-en med en videokabel hver gang man skal se på bildene.

Løsningen kan være en "kortleser" med TV-utgang, slik som Trust Photo Viewer. Etter at enheten er installert setter man minnekortet inn i en spalte på kortleseren, og man kan da styre "lysbildeshowet" fra godstolen via fjernkontrollen.

Via fjernkontrollen har man mange muligheter man ikke hadde på de gamle lysbildefremviserne. Man kan rotere bildene, gjøre om bildene til sort/hvitt, zoome inn i bildet og vise visse opptaksdata fra bildet.

Man kan også se 16 småbilder av gangen, og så velge et av disse eller se de 16 neste. Videre kan man sette i gang et automatisk "lysbildeshow", slik at man slipper å trykke på fjernkontrollen hver gang man skal se neste bilde.

Funksjoner det ikke finnes egen knapp for på fjernkontrollen betjener man via en meny som dukker opp på TV-skjermen.

I prinsippet høres dette veldig bra ut, men som vanlig er det ting som kan kritiseres.

For det første støttes ikke alle typer minnekort, det nyere XD-kortet og MemoryStick Pro støttes ikke. Man kan imidlertid kjøpe CF-adaptre slik at man likevel får mulighet til å se på bildene.

Det kunne også vært en tydelig avmerket minneslot per minnetype, med Trust Photo Viewer kan man risikere å sette inn et minnekort feil. Hvis man bruker makt risikerer man også at pinnene i kontaktene skal bli bøyd eller ødelagt.

Selve enheten er relativt liten og flott å se på, men vi foretrekker alltid at strømadapteret er innebygd i selve enheten; slik at man slipper å ha et stort adapter på enden av ledningen.

Fjernkontrollen kunne også vært bedre; det må være tilnærmet fri sikt mellom fjernkontrollen og bildeviseren for at den skal virke.

Bildene kan ikke ligge hvor som helst på minnekortet, men må ligge i den opprinnelige katalogen der kameraet lagret bildene. Hvis man selv kopierer bilder til rot på minnekortet risikerer man en feilmelding.

Verst er imidlertid ytelsen til bildeviseren. Med få bilder på minnekortet går ting relativt greit, men med f.eks. 200 MB på minnekortet begynner ting å ta tid. Vi målte da at enheten brukte 22 sekunder på å vise det første bildet, mens den med 22 MB bilder kun brukte 6 sekunder.

Generering av miniatyrbilder (thumbnails) gikk også temmelig tregt hvis det var mange bilder på minnekortet. Det tar ca. 4 sekunder å vise et 6 Megapikslers bilde, noe som er greit nok hvis man beregner dette med i slide-showet. Hvis man skal bla. seg frem til et bilde langt frem på minnekortet blir dette imidlertid i tregeste laget.

Enheten kan ikke vise videosnutter, og heller ikke RAW-filer.

Konklusjon

Trust Photo Viewer er et smart alternativ for de som vil vise bilder på en TV. Dette kan være kjekt hvis man f.eks. vil vise sine digitale bilder til besteforeldre eller andre som ikke har datamaskin, eller hvis man vil ha det litt mer koselig enn kosen man får ved å henge rundt en liten dataskjerm.

Det er også deilig å kunne ligge i sofaen og styre lysbildeshowet, de fleste kameraer selges ikke med fjernkontroll.

Rent ytelsesmessig vil imidlertid et kamera med TV-utgang være et bedre alternativ, og da vil man også kunne spille av videofilm.

Trust Photo Viewer er et helt greit produkt for de som har litt spesielle behov og ønsker, og vi anser prisen på ca. 800 kroner for å være helt OK. Dessverre har ikke kameraet USB-kontakt, så man kan ikke bruke enheten som en vanlig kortleser mot en datamaskin. En slik funksjon ville gitt enheten ytterligere verdi for mange.

  • Grei måte å vise bilder på en TV
  • Fjernkontroll
  • Tilkobling til Composite og Scart
  • XD og MemoryStick Pro støttes ikke
  • Ikke USB-utgang
  • Relativt treg i bruk

Trust Photo Viewer   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen