TEST: Test av Transcend MP850
Test

Test av Transcend MP850

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Testresultater

Transcend T.sonic MP850

Positive ting Billig, funksjonsrik
Negative ting Gir dårlig innholdsoversikt, veldig enkel.0

Testresultater

Transcend T.sonic MP850

Positive ting Billig, funksjonsrik
Negative ting Gir dårlig innholdsoversikt, veldig enkel.0
Transcend MP850 er en meget billig spiller. 8GB versjonen koster knappe 500 kroner, under halvparten av de mer velkjente merkene. Men prisen gjenspeiles i resultatet.

Tradisjonelt design
Selve spilleren er helt tradisjonelt utstyrt. På fremsiden er det en enkel skjerm og knapper for å navigere i menyer og musikk. På venstresiden finner du en knapp for å skru på hold-funksjon, mens på høyresiden finner du meny- og recordknapp for å ta opp. Designmessig er den rett og slett en smule kjedelig og selve spilleren føles litt plastikkaktig ut. Dette er helt tydelig ingen kvalitetsspiller.

For å overføre og lade spilleren benyttes en mini-USB kabel. Via denne kan du så enkelt dra musikken over i spilleren. Dette er en meget enkel måte for å overføre musikk. På samme måte kan du også overføre bilder og video. Merk at om du vil se video på spilleren må du bruke det medfølgende konverteringsprogrammet. Spilleren takler nemlig kun videoer i MTV format. Her er det altså ikke bare å overføre som en ønsker, men den 1,8 tommer store skjermen er nok heller ikke den du kommer til å se mest film på. Skjermen er forøvrig lyssterk selv om den reflekterer veldig mye lys.


Musikkformat-støtten er noe bredere enn videostøtten. Spilleren takler MP3 og WMA. Åpne formater som OGG og FLAC får du derimot ikke spilt av her. I tillegg til musikk, video og bilder har spilleren også integrert radio og opptak. Det er altså en rimelig funksjonsrik spiller vi snakker om. Det skader heller ikke at spilleren har en meget god batterikapasitet.

Mangler ordentlig musikkmeny
Alt dette er vel og bra, men spilleren feiler fatalt når en kommer inn under dekselet. Hovedmenyen er enkel og helt grei, men når en velger å gå inn i musikkbiblioteket kan en fort få seg en liten overraskelse. Normalt sett skulle en da fått oversikt over musikk sortetrt etter album, artist, sjanger og lignende. Her er det derimot ingen slik oversikt, du blir derimot tatt rett til musikken. Med andre ord må du da manuelt bla deg gjennom all musikk manuelt sang for sang for å finne den du er ute etter. Med rom for 8GB musikk sier det seg selv at dette blir ikke bare litt, men veldig omstendelig.

Dette alene tilsier at spilleren blir lite anvendelig. Det er også omstendelig at en må inn i settingsmenyen for å endre avspillingsmodus, men dette har lite å si når musikken uansett blir vanskelig å sortere. Her er rett og slett brukergrensesnittet for avspilling av musikk helt glemt bort.


Etter å ha lett litt rundt på nett fant vi ut at om en holder menyknappen etter at en går inn i musikkavspillingen, så vil en faktisk få opp en oversikt over musikken på spilleren. Denne oversikten hjelper noe, men brukergrensesnittet og grafikken er lite å skryte av. Her skal du være tålmodig om du orker å holde ut for å finne musikken du ønsker.

Lydmessig fungerer spilleren greit, og både radio og opptaksfunksjonen fungerer godt. De medfølgende øreproppene bør derimot byttes ut snarest. De var lite å skryte av. Med spilleren følger også et beskyttelsesetui i gummi som nok kan være kjekk å ha. Spilleren virker som sagt ikke ekstremt solid.

Bruk heller noen hundrelapper ekstra
Alt i alt har Transcend her gjort en veldig enkel jobb. Tidligere produkter vi har testet fra denne produsenten har vært overraskende gode. Her virker det derimot som om de har hatt hastverk og satset på mange funksjoner og glemt den ene som kanskje er den viktigste, musikkavspilling. Med en slik funksjon, skjerm og 8GB kapasitet bør en kunne forvente at spilleren gir en noe bedre oversikt over innholdet en legger inn. Slik det er nå blir resultatet nærmest verdiløst.


På den positive siden er spilleren billig, så du taper ikke mange kronene på å kjøpe denne, men du bør nok vurdere en dyrere og bedre spiller først som sist.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen