TEST: Test av Toshiba NB100
Test

Test av Toshiba NB100

Testresultater

Toshiba NB100

Positive ting Ekstremt liten og lett. Brukbar batterilevetid
Negative ting Svært lite tastatur0

Testresultater

Toshiba NB100

Positive ting Ekstremt liten og lett. Brukbar batterilevetid
Negative ting Svært lite tastatur0
Du blir litt overrasket når du tar frem denne maskinen første gang. Riktignok er den av 8,9-tommerne, men Toshiba har virkelig gjort en god jobb med å minimalisere denne maskinen. Det er ikke bare selve størrelsen, men også vekten som Toshiba har gjort et grundig stykke arbeid med. NB100 er bare noen fattige gram over kiloen.

Et av kompromissene som Toshiba har måttet gjøre for å få maskinen såpass liten er at batteriet, som er festet i bakre del stikker noe ut. For vår del er ikke dette noe vesentlig punkt.

Les flere artikler:
- Test av 11 minimaskiner (hovedartikkel)
- Test av Acer Aspire One A150
- Test av Asus Eee PC 1000H
- Test av Dell Inspiron Mini 910
- Test av Dell Inspiron Mini 1210
- Test av Fujitsu Siemens Amilo Mini Ui 3520
- Test av Lenovo IdeaPad S10e
- Test av LG X110
- Test av MSI Wind U100
- Test av Multicom Alishan-7
- Test av Packard Bell dot 3G
- Test av Toshiba NB100

Etter vår mening oppstår problemene først når vi begynner å se på tastaturet. Her er det ikke mye å gå på og det blir beklageligvis for trangt etter våre begreper. Dette tastaturet er rett og slett så lite at det sammen med Alishan blir nesten ubrukelig. For å være helt sikker på at det ikke bare var oss og våre fingre det var noe i veien med, lot vi også en tenåring få en runde med denne maskinen. Resultatet var like nedslående her. Det ble rett og slett for trangt. Med andre ord har Toshiba blitt litt ivrige når størrelsen på denne maskinen skulle settes.

Innhold
Når dette er sagt er dette en maskin med mye positivt å slå i bordet med. Den er for det første utstyrt med Bluetooth. Skjermen er også meget god. Skjermen er LED-bakbelyst og dette gir den et meget godt skjermbilde. Her er Toshiba helt i toppsjiktet. Dette gjelder spesielt på gjengivelse av farger som blir ekstra klare, dype og skarpe. Det gjør også et den er svært behagelig til testlesing, noe som kommer godt med ved mye nettsurfing.

Med 120 gigabyte harddisk er ikke plassproblemer noe som dukker opp med det første. Den har også innebygget kortleser og den skilter med tre USB-tilkoblinger. Batterilevetiden for denne maskinen kommer også ganske anstendig ut av det. Med litt mikskjøring av applikasjoner ender den opp med en praktisk brukstid på rundt tre timer og 50 minutter. Dette er slett ikke ille.

Ytelsestestene har denne maskinen heller ingen problemer med å håndtere. Den virker rask og kvikk i responsen og det er omtrent det man kan forvente seg av denne typen maskiner.

Konklusjon
Dette er en god maskin. Ikke bare er den ekstremt liten, men den er velutstyrt. Størrelsen er imidlertid det største problemet. Tastaturet er så lite at det kun holder til litt avansert tofingerteknikk når noe skal skrives. Hvis det er greit for deg er dette et godt alternativ, hvis ikke: Velg noe annet.


Internett: www.toshiba.no
Pris: Ca. 3 500 kroner

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen