TEST: Test av Tomtom GO 930 Traffic
Test

Test av Tomtom GO 930 Traffic

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Testresultater

Tomtom GO 930 Traffic

Positive ting Best brukervennlighet, høy kartdekning.
Negative ting Dårlig grafikkytelse.0

Testresultater

Tomtom GO 930 Traffic

Positive ting Best brukervennlighet, høy kartdekning.
Negative ting Dårlig grafikkytelse.0
Nederlandske Tomtom er svært populære på markedet, og toppmodellen GO 930 Traffic kommer nok til å bidra til fortsatt popularitet. Med gode navigasjonsfunksjoner og svært høy brukervennlighet vil dette produktet passe for de fleste. At enheten er svært liten og nett gjør heller ingen skade. GPS-en har imidlertid noen skuffelser å by på også.

Les flere artikler:
- Stortest av GPS for bil (hovedartikkel)
- Test av Blaupunkt TravelPilot 500
- Test av Harman/Kardon GPS-810
- Test av Garmin Nüvi 765
- Test av Garmin Nüvi 5000
- Test av Mio Moov 580
- Test av Navigon 7210
- Test av Navigon 8110
- Test av Tomtom GO 930 Traffic
- Test av Tomtom XL Europe 22
- Slik har vi testet bil-GPS

Praktisk navigasjon
På kjøreturen i Bærum traff enheten godt på den første adressen. I motsatt ende bommet den med cirka 80 meter og anviste feil side av veien. På adressen oppå Smestadlokket fant den overhodet ikke fram. GPS-en insisterte på at adressen var inni tunnelen under lokket, og selv ikke da vi kjørte forbi innkjøringen til stikkveien tok den hintet. Den registrerte aldri at vi var framme. Dette er litt i svakeste laget på gamle adresser, som disse tre er.

I Ekebergtunnelen viser Tomtom som eneste fabrikant at signalet er borte. Den forsøker imidlertid å lede oss videre, og klarer det fint. Enheten anviste feltvalg og avkjørsel riktig, men datt ut litt lengre oppi bakken. Den plukket opp satellittene raskt etter at vi kom ut i dagslys igjen, og anviste helt riktig i neste kryss.

Da vi kjørte feil med vilje brukte Tomtom 13 sekunder på å oppdage det, og beregne ny rute. Det er dobbelt så lang tid som den beste GPS-en, og ikke egnet til å imponere.

Da vi testet adresser i Bodø og på Tretten, fant den en gammel adresse, men plasserte den litt feil i gata. Ny gate med kun veinummer lå ikke inne, det gjorde heller ikke en ny gate med veinavn. Til gjengjeld fant den fint fram til adressen på Tretten, plasserte den helt korrekt og valgte riktig adkomst.

Skjerm og tale
Skjermen viser kartet med ren og tydelig strek, og det er enkelt å tolke bildet. Den grafiske kjøreanvisningen er en farget linje som legges på ruten, i tillegg til tydelige piler som viser hvordan veikryss og rundkjøringer skal kjøres. Skjermoppdateringen når kartet skal dreies i kryss og rundkjøringer er dessverre altfor dårlig. Grafikken er veldig hakkete når skjermbildet skal dreies, og det virker rett og slett som prosessoren ikke klarer å henge med. Resultatet er at oppdateringen av kartet er svært ujevn. Dette er skuffende når vi tar med i betraktning at dette er en toppmodell.

Presisjonen på og mengden av taleanvisningene er bra. Du får det du trenger uten at det på noe vis føles som mas. Det er også passelig med informasjon i skjermbildet under navigasjonen, som også er veldig bra. Skjermbildet viser fartsgrenser på hovedveier, men ikke på småveiene.

Brukervennlighet og design
Adresssesøkfunksjon er helt grei, der forslag til destinasjoner dukker opp øverst på skjermen etter hvert som bokstaver blir tastet inn. Under denne inntastingen fjerner ikke GPS-en irrelevante bokstaver mens du legger inn gatenavn. Det er litt irriterende, etter som du da må lete blant alle bokstavene og trykke inn mye av gatenavnet inntil den har en kort nok liste med mulige kandidater. Det er heller ikke norske taster i adressesøket. De finner du på et shift-tastatur.

Menyene er enkle og grunne, og sørger for at man kommer raskt i gang. Det er også svært enkelt å sette opp enheten, og vi finner mye hjelp og støtte i menyene. I tillegg dukker det opp vinduer med hjelpetekster mens du bruker enheten og den er ny, og dette er veldig bra.

For trafikkmeldinger finnes en FM TMC mottaker innebygd som fungerer bra. Den legger inn både lister og kartmerkinger der hendelser er meldt. Antennen er dessverre på en egen kabel som skal festes i frontruta. GPS-en har også FM-sender slik at stereoanlegget kan brukes som høyttaler. Den har også Bluetooth innebygd som er klargjort for å bruke GPS-en som håndfrisett for mobiltelefonen.

De viktigste øvrige innebygde tilleggsfunksjonene er musikkspiller, dokumentleser og fotovisning.


Internett: www.tomtom.com
Pris: 3 088 kroner.

Design: 6.2
Brukervennlighet: 7.3
Navigasjon: 6.4
Pris: 7.0

Data
Skjerm: 4.3"
Fysiske mål (mm): 118 x 83 x 24
Kartsystem: TeleAtlas
Antall land dekket: 43
Rekalkulering av rute (sek): 13.0

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen