TEST: Test av Tatung V42MMFJ-ET2
Test

Test av Tatung V42MMFJ-ET2

Testresultater

Tatung V42MMFJ-ET2

Positive ting Billig.
Negative ting Kun to HDMI, Svakheter i farge, kontrast og sortnivå. Elendig fjernkontroll0

Testresultater

Tatung V42MMFJ-ET2

Positive ting Billig.
Negative ting Kun to HDMI, Svakheter i farge, kontrast og sortnivå. Elendig fjernkontroll0
Tatung leverer en svært stor og ikke minst tung TV sammenliknet med de andre TV-ene i testen. Den er vel heller ikke noen designperle, men ser ut som en helt tradisjonell TV som det ikke er lagt et alt for stort designbudsjett på. Den har også en meget stor høyttaler som ligger i hele TV-en underkant., men til vår forbauselse ga denne store høyttaleren ikke den forventede lydkvaliteten, og var i stedet en ganske stor skuffelse.

Redselsfull fjernkontroll

Når vi først er inne på de tingene som vi vil sette fingeren på, må fjernkontrollen nevnes. Denne er etter vår mening redselsfull. Den er ikke spesielt god å bruke og ikke minst så er den direkte stygg. Hadde vi hatt denne i vår stue ville den blitt gjemt bort i så stor grad som mulig. Menyene er greie, men sammen med fjernkontrollen blir ikke bruken spesielt effektiv. Bort sett fra dette er selve strukturen i menyene greie nok.

I avdelingen for tilkoblinger er vi nå nede i det området i testen der alle TV-ene kun er utstyrt med to HDMI-tilkobling. Vi var inne på dette i beskrivelse av Hitachi og det vil lønne seg å telle opp hvor mange eksterne enheter man har behov for å koble opp før man går for en TV med to HDMI-tilkoblinger. Bortsett fra dette har den samme sett tilkoblinger som de andre modellene i testen.

Når det gjelder bildekvalitet er det også en del å sette fingeren på. Sortnivået holder en rimelig grei standard, selv om det også her er et forbedringspotensial. Kontrasten er vi mindre fornøyd med. Det skulle i teorien fungerer helt greit, men etter vår mening blir det hele noe blasst. Dette gjør at vi ikke får de skarpe, klare definisjonene i bildet ,og fargene kommer ikke akkurat ut og griper tak i deg. Bildet fremstår også som noe lyst og du ender med problemer med å få gode skiller i mørke bilder med mange gråtoneoverganger.

Konklusjon
Totalt sett er vi nå i den nedre delen av denne testen. Vi synes ikke Tatung helt lever opp til sitt ellers ganske gode rykt med denne TV-en. Til det er prisen for høy i forhold til det du får tilbake. Bildet den tilbyr har som sagt en god del forbedringspotensial og når den heller ikke kan vise til de store andre finessene kommer den litt til kort. Fjernkontrollen må pusses opp og lyden er ikke særlig imponerende, og totalt sett er ikke dette en TV vi ville løpt ut for å kjøpe.

Oppsummering
Produkt: Tatung V42MMFJ-ET2
Internett: www.tatung.no
Pris: Ca 8.100 kroner
Størrelse: 42 tommer
Design\funksjon: 3/6
Brukervennlighet: 3,3/6
Lyd\ bildekvalitet: 3,5/6
Pris: 5\6


Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen