TEST: Test av Tandberg Ergo Class flatskjerm
Test

Test av Tandberg Ergo Class flatskjerm

Testresultater

Tandberg Ergo Class

Positive ting God bildekvalitet, meget god lyd, god fjernkontroll, samiske menyer
Negative ting Små menyer, litt tykk0

Testresultater

Tandberg Ergo Class

Positive ting God bildekvalitet, meget god lyd, god fjernkontroll, samiske menyer
Negative ting Små menyer, litt tykk0
Tandberg er et navn som klinger godt i Norge. De som er kommet litt opp i årene husker godt produkter med dette merket prominent plassert, og vi assosierer det stort sett med kvalitet. Nå skal det sies at det bare er navnet Tandberg igjen av en ellers stolt norsk elektronikktradisjon.

Tandberg Ergo Class, som de nye TV-ene heter, er ikke produsert her på berget, men det er det ikke mye annet heller som er. At produksjonen foregår i Asia er ikke lenger forbundet med noe negativt. Mange av de mest kjente merkene på markedet er tross alt produsert der. Tandberg som selskap er imidlertid så norsk som det kan få blitt.

Flere modeller
Ergo Class består i dag av LCD-TV-er i størrelsene 32, 37, og 42 tommer. Vårt testeksemplar er en 37-tommer. Dette betyr i praksis at Tandberg dekker de mest populære segmentene i markedet, selv om det nok ville vært lurt å utvide litt. Kanskje opp til 46 og 50 tommer.

Prismessig har selskapet lagt seg i midtsjiktet, med en pris for 37-toomeren rundt 12.000 kroner. Det er ikke snakk om billige TV-er, men det er heller ikke blant de aller dyreste. Foreløpig selges produktene utelukkende gjennom Expert-kjeden. Om det blir en utvidelse av forhandlerleddet får tiden vise.

Tandberg har, i tillegg til vanlige norske garantivilkår, også en direkte byttegaranti. Denne fungerer enkelt ved at du får et nytt produkt direkte utlevert hos forhandleren hvis det påvises feil på produktet. Ingen innlevering for reparasjon eller andre ting som fører til at du blir uten tv. Nytt produkt på timen. Dette er meget positivt.

Bra design
Selv om Tandberg ikke helt kommer opp på samme nivå som Sony og Samsung, er dette en TV som tar seg bra ut. Den er i så godt som helsort pianolakk med unntak av en liten stripe sølv på den nederste delen. Vi skulle gjerne sett at TV-en hadde vært noe tynnere, men den er definitivt til å leve med.

Den har lett tilgjenglige knapper for de viktigste funksjonene i høyre sidevang. I den venstre sitter et sett med tilkoblinger for det du trenger mest. Her sitter også en USB-inngang som blant annet kan brukes til avspilling av bilder. Resten av tilkoblingene sitter i bakpanelet.Fjernkontrollen er noe av det som fungerer meget godt. Denne har et ganske eksklusivt preg selv om den er i plast. Knappene er skinnende hvite og skriften er enkel å lese. Tandberg kunne allikevel tatt seg bryderiet med å gjøre knappetekstene norske, når man har gjort såpass mye annet for å fornorske TV-en. Uansett liker vi denne fjernkontrollen.

Norsk og samisk
Det er tydelig at Tandberg vet at det er her i Norge denne TV-en kommer til å selge. I den forbindelse er det smart av selskapet å ikke bare oversette TV-ens menyer til norsk, men også til samisk. Dette er et grep Tandberg skal ha all ros for og det er et eksempel til etterfølgelse.

Menyene er også enkle og ikke minst lette å forstå. Det er holdt på en nivå som selv uerfarne brukere kan håndtere uten problemer. Den medfølgende bruksanvisningen er også enkel, norsk og svært brukervennlig.

Skulle vi utsette noe på menyene må det være tekststørrelsen. Du skal ikke langt unna TV-en før teksten i disse menyene blir i minste laget. Dette bør rettes på i fremtidige modeller.Bra bildekvalitet
Vi tok TV-en direkte ut av esken og testet den med de innstillingene den ble levert med. Dette viste seg å fungere aldeles utmerket. Det er alltid mulig å finjustere seg frem til et enda bedre bilde, men her er utgangsinnstillingene så godt justert at det for en vanlig bruker egentlig ikke er noe stort behov for å gjøre dette. Sett fra et forbrukersynspunkt er dette er stor fordel. Vi som på død og liv vil justere på alt kan fremdeles gjøre dette.

Sortnivået i denne TV-en er også meget godt. Sammen med en god kontrast gir den fine detaljer i mørke scener. Også hudtoner fremstår som naturlige og ikke med den litt overdrevne rødfargen man gjerne finner i enkelte TV-er. Dette gjelder også for det resterende av fargehåndteringen. Kort sagt er bildet på denne tv-en meget godt. Vi fant heller ingen følgeskygger eller andre forstyrrelser i bildet.

Utmerket lyd
Lydhåndteringen er en historie for seg selv. Normalt vil høyttalerne i denne typen TV-er ikke være mye å skryte av. Her har Tandberg gjort et utmerket arbeid. Høyttalerne som benyttes i TV-en er levert av Boston Acoustics, og det høres.Ved vanlig tv-titting er lyden fyldig og svært godt definert. Du vil alltid ha en noe begrenset bass i slike systemer, men også her klarer Tandberg seg langt over gjennomsnittet. Filmhåndtering på lydsiden er også meget god og vi liker det vi hører svært godt.

Mye å tilby
Denne TV-en er utstyrt med alle de vanlige tilkoblingsalternativene. Den har tre HDMI-kontakter, der den ene av dem sitter i sidevangen. At den også har USB er et pluss. Det samme gjelder den dedikerte VGA-tilkoblingen for datamaskiner. At den også har en egen SD-minnekortleser trekker definitivt opp.

Vi er meget fornøyd med denne TV-en. Det er svært hyggelig å kunne gi en såpass positiv tilbakemelding til et norsk selskap. Vi skulle som sagt gjerne sett at TV-en var litt tynnere og at selve foten den står på hadde vært konstruert slik at tv-en kunne dreies.

De skal ha skryt for en funksjonell og god fjernkontroll. Vi håper menyene blir større i neste versjon, men det er ikke noe stort problem. Alt i alt er dette en meget god TV.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen