Test

Test av Symantec online virus-skanning

  • Endret
I de siste årene har det blitt oppdaget stadig flere data virus og verstingene blir stadig verre. Tiltross for dette er det mange som velger å kjøre uten eller med ikke oppdaterte antivirusprogrammer.

De som satser på å klare seg uten antivirusprogrammer bør sjekke maskinen jevnlig med minst et av de online alternativene som tilbys på nettet. Tidligere har vi sett på Panda og Trend Micro.

Denne gangen har turen kommet til Symantec og deres online sjekk. Norton er kanskje verdens mest brukte antivirusprogram og har et enormt register med virus som programmet skal stoppe.

For å sjekke Symantec har vi plassert noen infiserte filer på forskjellige plasser på maskinen. Flere e-poster som inneholder virus ligger i Outlook, i tillegg har noen filer blitt lagt i en mappe på skrivebordet.

Selve testen av Symantec online skanning gikk forholdsvis greit, programmet brukte ikke noe vesentlig lengre tid en andre online alternativer. Skanningen er veldig enkel å forstå og krever lite for å sette i gang.

Siden skanningen av hele maskinen tar veldig lang tid, ble det savnet muligheter for å avgrense skanningen til områder eller enkelte disker.

Et par ting overasket veldig med denne testen av Symantec Online skanning. Etter å ha kjørt skanningen 2 ganger klarte Symantec ikke finne flere en kun 2 av 8 virus. Dette er ikke bra nok. Enda en merkelig ting var at ingen av filene ble gjort noe med. De ble liggende og er fortsatt farlige.

Hva med alternativene: For å kryss sjekke ble Panda sin online skanning testet. Panda ble også kjørt 2 ganger, en for hele maskinen og en for kun e-post. Den første sjekken fant de 2 virusfilene som lå på skrivebordet mens med skanning av e-post ble resten av de infiserte filene oppdaget.

De virusene som ble lagt ut var MyDoom.A, Gibe.B, Klez.F, Purol og et Sobig virus. Med unntak av Purol er dette virus som absolutt burde bli oppdaget og stoppet før de får muligheten til å gjøre noen skade.

Prøv Symantec online skanning her.
Panda sin online skanning finner du her.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen