Test

Test av Spybot-Search & Destroy

  • Endret
Spyware er i ferd med å bli en sikkelig plagsom greie på nettet. Dessverre er det veldig vanskelig å oppdage om maskinen har fått et slikt program og de kan også være ganske vanskelige å finne på maskinen. Det eksisterer en rekke programmer som skal holde maskinen fri for disse programmene Spybot-Search&Destroy (Spybot-S&D) er et av dem.

Programmet Spybot-S&D skal ta knekken på de aller fleste spyware programmene som forsøker å installere seg på din maskin. Men det er like viktig å oppgradere med jevne mellomrom da det hele tiden kommer nye spyware programmer på markedet.

Søk og slett
Når maskinen skal sjekkes for spyware med Spybot-S&D, er det bare å starte programmet og velge funksjonen Søk og slett. Programmet starter automatisk skanningen av hele maskinen for spyware.

Resultatet av skanningen viser Spybot-S&D i en liste med forskjellige fargekoder. Røde filer betyr spyware og er avmerket for sletting som standard. De andre filene, grønne (for sporing av bruk) og sorte (system filer) kan merkes av og slettes om ønskelig. Sorte filer bør man være forsiktige med, sletting av disse filene kan føre til andre problemer.

En veldig nyttig funksjon i programmet er en informasjonsboks som kommer opp når en fil blir markert. Den forteller stort sett den nødvendige informasjonen man trenger for å vite for å bestemme om en fil skal slettes eller ikke. I tillegg finnes det et support forum på hjemmesidene.

Tilbakestill:
Noe av problemet med Spyware er at de kan integrere seg i programmer og føre til at enkelte ting ikke fungerer som det skal. Spybot-S&D har en funksjon som tar backup av filer ved sletting. Men tilbakestill funksjonen er det mulig å gjenopprette filer som ikke burde vært slettet.

Forebygg mot spyware
Spybot-S&D gir brukerne også en mulighet til å være føre var og immunisere maskinen for noen kjente spyware programmer. Denne funksjonen er veldig enkel og kjapp å gjennomføre og bør være noe av det første som gjøres etter installasjonen.

Avslutning
Spybot-S&D er et av de mest anerkjente programmene som skal ta knekken på spyware. Programmet mottar tilstadighet gode karakterer på ulike tester på nettsteder rundt om på nettet. Vi i programmer.no anbefaler også bruk av dette programmet.

Programmet er gratis, men brukerne oppfordres til å donere penger til selskapet for videreutvikling av programmet. Produsenten lover deg som bruker samme support uansett om du har donert penger eller ikke.

Om programmet:

  • OS: Windows: 98/ME/NT/2000/XP
  • Størrelse: 3,5 MB
  • Pris: Gratis
Last ned programmet her.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen