Test

Test av Spotify på mobilen

Spotify har vært mer eller mindre like bejublet fra både fildelere og musikkbransje de siste månedene. Hittil har vi imidlertid vært låst til kontorpulten når musikken spilles av. Dette endrer seg betraktelig nå.

For selv om det ennå ikke har kommet en offisiell mobilapplikasjon fra Spotify er det dukket opp en uoffisiell versjon. Applikasjonen Droidify ligger nemlig klar til nedlasting på Android Market. Ut fra navnet skjønner du kanskje at det er snakk om en Spotify-applikasjon til Android-mobiler, som HTC Magic og HTC Hero.

Dette er vel noe av det vi har ønsket oss mest i det siste. Muligheten til å spille all den musikken vi vil, hvor vi vil. Best av alt er at det er helt lovlig.

Enkelt og greit
Selve installasjonen av Droidify går helt smertefritt. Noen sekunder nedlasting og et par trykk senere er den klar. Da er det bare å logge inn med sin vanlige Spotify-bruker. Ulempen er jo at du er nødt til å Premium-konto hos Spotify, noe som koster 99 kroner i måneden. En grei pris for å ha ”all” verdens musikk tilgjengelig på PC og mobil.

Nå vil det jo være et krav med Premium-konto når den offisielle Android-appen dukker opp også. Det samme vil være tilfelle med iPhone, dersom Apple godkjenner applikasjonen.Det er riktignok en kostnad forbundet med bruken også, siden det er en konstant strøm av data som skal lastes ned (den offisielle applikasjonen skal visstnok gi muligheter til offline avspilling også). Uansett, har du planer om å være en aktiv bruker av slike applikasjoner er det bare å gå for fri data-abonnement med en gang.

Merkelig startskjerm
Overraskende nok for oss er et enkelt søkefelt det første som møter en. I og for seg greit, men vi skulle gjerne ha spillelister på førstesiden også. Et enkelt trykk på menyknappen fører allikevel videre til spillelister og kø.

Ellers er det akkurat som å bruke Spotify på PC-en. Det enorme utvalget er tilgjengelig, med masse artistinformasjon og med en relativt høy lydkvalitet. Lyden har i hvert ikke plaget våre ikke så altfor kresne ører. Applikasjonen er rask, oversiktlig og brukervennlig.


Se flere bilder av Droidify i vår billedspesial.

Riktignok har den et par mangler, blant annet referanser til lignende artister og oversikt over nyheter og topplister. Nå er jo dette versjon 0.3, så vi får vel se gjennom fingrene med slikt. Uansett tyder det meste på at vi har en vinner her.

Sliter litt innimellom
Men så enkelt er det selvsagt ikke. Selv om alt fungerer rent smertefritt på trådløst nettverk er ikke dette hovedbruken. Som oftest på trådløse nett er en PC bare en håndsbredd unna. Da er det sjelden mobilen blir brukt til å spille av musikken. Derfor er det musikk via mobilnettet som er mest interessant.

Her er ikke alt like bra. Med full 3G-dekning er det helt bra, men for de stakkarene (les: undertegnede) som bor litt utenfor Oslo sentrum blir det lite lyd på vei til jobb. Gående i Oslo sentrum har det imidlertid fungert bedre enn våre første forsøk med iWimp (Aspiros alternativ til iPhone).


Se flere bilder av Droidify i vår billedspesial.

Det er dermed ikke helt som det bør være, og når applikasjonen sliter litt med å veksle mellom 3G og edge blir det enda verre. En kollega hos Journalisten.no testet det også på en times løpetur i Oslo i går kveld, og da fungerte det bare delvis. Som han sier:

- Det var null kontakt deler av turen, mens det var 10 minutter uten brudd fra Nydalen og nedover, forklarer Espen Moe.

Vi sliter litt med å se hvordan dette skal bli bedre uten at Telenor og NetCom spytter inn en del milliarder i ende bedre datadekning. En offisiell app med mulighet for offline avspilling kan imidlertid bøte på problemet.

Har du Premium-konto på Spotify er det bare å laste ned denne app’en så fort som mulig. For det er utrolig elegant system, og det egner seg jo godt for å imponere. Sitter du med gratiskontoen er det verre å anbefale enn oppgradering. Vent heller til den offisielle applikasjonen dukker opp. Da kan det fort være verdt 99 kroner måneden.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen