TEST: Test av Sony W202
Test

Test av Sony W202

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Testresultater

Sony NWZ-W202

Positive ting Interessant design, god lyd, enkel i bruk.
Negative ting Ser litt vel spesiell ut, ingen radio.0

Testresultater

Sony NWZ-W202

Positive ting Interessant design, god lyd, enkel i bruk.
Negative ting Ser litt vel spesiell ut, ingen radio.0
Personlig har jeg alltid syntes personer med bluetooth på øret ser litt fjerne ut. Sonys nye trenings-MP3 gir deg inntrykk av å ha en på hvert øre. Likevel er den god å ha.

Ledningløs spiller
Sonys MP3-spiller Sony NWZ-W202 er en enkel liten spiller med to øreplugger med en ledning mellom. Selve spilleren sitter på utsiden av den høyre øreproppene, dermed slipper du å ha selve spilleren i lomma eller klipset på armen. Dette sparer deg for mye ledningebry, men samtidig ser det unektelig litt spesielt ut å gå rundt med denne spilleren på hodet. Det er derimot ikke meningen at du skal gå rundt med denne spilleren.

Spilleren er først og fremst ment for de som liker musikk mens du trener og her skal du riste deg kraftig løs før spilleren faller av, den sitter nemlig som støpt mot hodet med selve øreproppene godt plantet inne i øret. Sony har også lagt ved utskiftbare silikonpropper i forskjellige størrelser om du føler at de som sitter på er i feil størrelse.


Med spilleren følger det en liten holder som også fungerer som ladestasjon og overføringskabel til PC. For å legge til musikk trengs det ingen ekstra programmer, Sony har gjort det enklest mulig ved at du rett og slett åpner spilleren som en ekstern enhet og drar over den musikken du vil ha. Spilleren kobles til med vanlig mini-USB, dermed kan du fint bruke andre ledninger om ladestasjonen går fyken.

Full kontroll med rullehjul
Spilleren kommer uten skjerm, men du kan kontrollere musikken via et rullehjul som sitter bak på den høyre pluggen. Ved å klikke inn hjulet starter du musikken. Om du klikker igjen setter du musikken på pause. For å bytte sang ruller du hjulet fremover eller bakover. Om du holder inne hjulet så setter du spilleren i såkalt "zappe"-modus. Spilleren spiller da 5 sekunder av hver sang til du finner en du liker. Klikk så en gang og spilleren spiller av fra den sangen du har valgt. Det er også mulig å sette spilleren til å gi deg 15 sekunders lydsnutter.


Som avspiller fungerer spilleren godt. Lydbildet er godt og balansert og med god bass. Det er bra da du selv ikke kan kontrollere annet enn volum og om sangene skal spilles i tilfeldig rekkefølge eller ikke. Vi har absolutt ikke noe problem med å stenge resten av verden ute med denne spilleren i ørene. Litt verre er det at det er noe lekkasje i musikken, det vil si at din omverden får godt med seg hva du hører på.

Best for treningsfolket
Sony Walkman W202 har helt klart et spesielt design. Her er det nok mye smak og behag som spiller inn om dette er din greie. Dette er kanskje ikke spilleren du tar på på bussen eller om du skal se kul ut. Men om du trener er det for de fleste ikke nødvendigvis å se kul ut som er det viktigste. Det er uansett morsomt å se at Sony forsøker seg på noe helt nytt i stede for den tradisjnelle spilleren. At designet samtidig hjelper for å holde spilleren på plass slik at den faktisk fungerer godt til det formålet den er ment for skader slettes ikke.


Om du er lei av ledningesurr og store spillere mens du trener, så er Sonys alternativ et godt valg. Om du derimot skal ha en spiller til daglig bruk bør du nok vurdere om designet appellerer til deg.

Spilleren har en utsalgspris på 900 kroner.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen