Test av Sony Cyber-shot DSC-T1

Annonsør­innhold
Les hele saken »

 

Se flere og større bilder i prisguiden

Kamerahus

Vurdering:

Det er ingen tvil om at Sony Cyber-shot DSC-T1 er lekkert. Jeg har utelukkende fått svært positive reaksjoner fra de jeg har vist kameraet til. En person uttalte "Å gud, så lekkert!".

Byggekvaliteten er det lite å si på. Men for å bevare det fine utseendet bør man kjøpe et etui, når det "sandblåste" metallet blir slitt synes det lett.

Knappene er små, og har man store hender må man holde tungen rett i munnen. Særlig kunne zoom-knappene vært litt større.

Ergonomien er som ventet ikke spesielt bra, det er trolig umulig å få til på et så lite kamera.

Trekk også for at kameraet mangler stativfeste.

Optikk

Vurdering:

Kameraet har et 3x zoom-objektiv tilsvarende 38-114 mm. Større vidvinkel ville vært fint. Objektivet er mindre lyssterkt enn normalt på vidvinkel (F3.5), men normalt lyssterkt på tele (F4.4).

Se bildene vi har tatt med kameraet i galleriet.

Objektivkonstruksjonen er genial; objektivet ligger på tvers inne i kamerahuset. Objektivet stikker dermed ikke ut av det tynne kamerahuset under fotografering. Enkelte Minolta-kameraer benytter det samme prinsippet.

Objektivet har helt tilfredsstillende optiske egenskaper.

Funksjoner

Vurdering:

Kameraet har de fotofunksjonene man venter å finne på et kamera av denne typen. Avanserte funksjoner for spesiell fotografering mangler, herunder manuell hvitbalanse. Se spesifikasjonene i prisguiden for full oversikt.

Pluss for ekstra god videofunksjon med VGA-oppløsning og 30 bilder i sekundet. Dette krever imidlertid at man kjøper de ekstra dyre Memory Stick PRO Duo minnekortene.

Skjerm

Vurdering:

Skjermen er på hele 2.5 tommer, og svært detaljert. Den fungerer også sjeldent godt i sollys.

Se flere og større bilder i prisguiden

Dessverre er fargegjengivelsen på skjermen dårlig, og i svakt lys er den ubrukelig i fotomodus. Merkelig nok ser man mye mer på skjermen hvis man bruker videofunksjonen i stedet. Vi trekker også for at kameraet ikke har optisk søker.

Batteri

Vurdering:

Kameraet leveres med et lite oppladbart batteri som lades internt i kameraet. Man kan velge om man skal koble strømadapteret til den medfølgende dokkingstasjonen eller rett i kameraet, sistnevnte måte er praktisk hvis man skal på reise - man slipper å ta med dokkingstasjonen for å lade batteriet.

Merk at USB-kabelen kun kan kobles til dokkingstasjonen, så på reise må man enten ha med seg et stort nok minnekort for hele turen, eller ta med seg en kortleser som støtter MemoryStick Duo.

Se flere og større bilder i prisguiden

Dessverre er batterikapasiteten svært dårlig, og batteriet varer bare til ca én times aktiv fotografering. Se en sammenlikning mot andre kameraer her.

Autofokus

Vurdering:

Vi fikk bakoversveis da vi testet hurtigheten til Sony-kameraet. I godt lys er autofokusen lynkjapp, den raskeste vi har testet på et kamera med 5 Megapiksler. Tabellen under viser hurtigheten angitt i sekunder.

  Canon 300D Canon Ixus 400 Casio EX-Z4 Konica 510 Olympus c-50 Sony V1 Sony T1 Sony F717 Sony F828
Vidvinkel 0.37 0.80 0.23 0.88 0.75 0.28 0.26 1.19 0.09
Tele 0.52 1.61 0.46 1.18 0.83 0.57 0.33 1.50 0.83
Full oversikt

Kameraet klarer seg også ganske bra i svakt lys, og på nært hold bidrar et rødt hjelpelys til at man kan fokusere i stummende mørke.

Da vi analyserte bildene vi hadde tatt med kameraet fant vi imidlertid mange bilder som var ute av fokus. Dette trekker kraftig ned på det som ellers ville vært toppkarakter.

Hurtighet

Vurdering:

Kameraet er lynraskt klart til bruk, og igjen er kameraet det raskeste med 5 Megapiksler vi har prøvd. Tabellen under viser oppstarten i sekunder:

Canon
Ixus 400
Canon S50 Casio EX-Z4 Konica 510 Sony F717 Sony T1 Sony
V1
Sony F828
3.68 4.89 2.17 3.01 3.39 1.71 3.92 1.23
Full oversikt

Utløserforsinkelsen er også svært liten uten blits, men med blitsen skrudd på kan man merke at kameraet henger ørlite etter, men ikke så mye at dette vil oppleves som irriterende.

Kameraet er imidlertid ikke noen racer til å bli raskt klart til neste bilde. Det er verdt å merke seg at kameraet ikke blir merkbart raskere med PRO Duo-minnekort, så man kan nøye seg med å kjøpe de rimeligere Memory Stick Duo-minnekortene.

  Canon Ixus 400 Casio EX-Z4 Konica 420 Konica 510 Sony F717 Sony F828 Sony T1 Sony V1
u/blits 5 5 4 4 4 8 4 7
m/blits 3 3 2 4   6 3 2
Full oversikt

 

Sony Cyber-shot DSC-T1

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen